Hvilken dyne passer for deg?

Hvilken dyne passer for deg?

Visste du at vi bruker en tredjedel av livet i sengen? En god natts søvn gjør deg uthvilt og klar for en ny dag. Våre dyner fås i mange kvaliteter i både dun og fiber, slik at du kan velge det som er best for deg.

Komfortskala

Vi sorterer dynene våre etter komfortskalaen under. Det gjør det enklere å finne den dynen som passer best for deg og ditt behov. Merkingen finner du også igjen på pakningen på våre produkter.

Komfortskala

Slik velger du

Når du skal velge dyne bør man tenke litt på om man en varm person eller fryser lett. Tenk også etter hva som er gjennomsnittstemperaturen på soverommet ditt. Sover du med vinduet oppe om natten også? 

Vil du bruke dynen hele året, eller ønsker du å bytte dyne etter årstid? Mange som deler soverom velger forskjellige dyner siden de har forskjellige behov, så husk å ta hensyn til dette om både du og partneren din trenger nye dyner.

Bildeknapp, hvit tekst på beige bakgrunn

Fiber eller dun?

Du kan velge mellom dyner med fyll av dun og fjær (naturfyll) og dyner med fiberfyll. 

FIBER er laget av polyester som gir myke, luftige og lettstelte dyner som former seg etter kroppen. Fiber er hygienisk, astma- og allergivennlig. Svale- og helårs fiberdyner er ett-lags dyner, mens en thermodyne består av to lag som er sydd sammen i ytterkantene. Slik dannes et luftlag mellom lagene som gjør at en thermodyne isolerer ekstra godt. Fiberdyner kan vaskes på 60° C, og tørker raskt.

Dundyner

DUN er et varmeisolerende naturmateriale som gir hurtig oppvarming, og former seg godt rundt kroppen. Dun er bedre enn fiber på å kvitte seg med fuktighet. Et høyt duninnhold, gir en lett dyne. Dun har en unik evne til å holde på luft, og holder dermed på varmen man avgir mens man sover. I tillegg trekker dun til seg fuktigheten som kroppen produserer. Dundyner er derfor behagelige uten at de blir klamme.

Dundyner har lang levetidog er miljøvennlige. Alle våre dynetrekk er duntette, og dundynene kan vaskes på 60° C. Etter vask anbefales tørking i tørketrommel – gjerne med tennisballer/tørkeballer.

Andel dun/fjær

Jo høyere andel dun du velger, jo høyere kvalitet og lettere dyne får du. Fyllvekten varierer ut ifra varmekomfort, men også mengden dun og fjær. En dyne med høyere andel fjær i forhold til dun vil være tyngre enn en med høyere andel dun (selv om de har lik varmekomfort).

Bæreevne

Luft skaper isolasjon, og hvert dun holder på lufta mellom de mange fibrene som stråler ut fra dunkjernen. For at en dyne skal isolere må den inneholde mye luft. Kvaliteten på dun blir ofte betegnet gjennom begrepet bæreevne, og sier noe om dunens evne til å holde på luft. I Kid har vi valgt å forklare dunens isoleringsevne ved hjelp av vår komfortskala.

 

Valg av størrelse

Dynen bør være minimum 20cm lenger enn din lengde. Våre dyner for voksne kommer i disse størrelsene:

140 x 200 cm

140 x 220 cm (ekstra lang)

200 x 220 cm (dobbeldyne)

Les om størrelser til dyner til barn her.

Økotex

Alle våre dyner og puter er Økotex-merket. Det betyr strenge krav og lave grenseverdier for restinnhold av helseskadelige kjemikalier. Alvøy-serien er godkjent og anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og fås til hele familien. Les mer om Økotex her.

 

Dyne uten trekk på beige sofa

Resirkulering og bærekraft

Visste du at du kan levere dine gamle dyner og puter i alle våre Kid-butikker? Da sikrer vi at de blir ansvarlig sortert og resirkulert gjennom UFF. Les mer om vår tekstilretur her.

Redown - resirkulert dundyne!

Etter innsamling til UFF sendes alle tekstilene til sortering, hvor dun- og fjærprodukter tas ut, og sorteres etter dunkvalitet. Vi sikrer at de fleste dun- og fjærprodukter levert inn hos oss kan ende som Redown. Redown er en dundyne og -pute som er laget av kun resirkulert dun og fjær! Dun og fjær som ikke kan benyttes til nye produkter, blir brukt som gjødsel i økologisk landbruk.

Les mer om Redown her.

Fiberdyne laget av resirkulerte plastflasker

Ocean fiberdyne har mykt polyesterfyll laget av resirkulerte plastflasker. Fibrene kommer fra Plastic Bank, som jobber med å hindre plastavfall fra å havne i havet. Plastavfall samles inn fra strender og kyst, males opp og spinnes til nye polyesterfibre. Dette blir omgjort til mykt polyesterfyll som benyttes i vår fiberdyne. En svært komfortabel dyne - med miljøfordel. Kjøp dynen her!