Yoga- og treningsutstyr til hjemmet

Yoga- og treningsutstyr til hjemmet

Skap ditt eget yogastudio hjemme! Nå har Kid Interiør lansert en helt egen kolleksjon med yoga- og treningsprodukter til hjemmet som er like praktiske som de er fine. Kolleksjonen er skapt med tanke på tilgjengelig hjemmetrening med lav til medium intensitet, og har som mål å gjøre det enkelt for deg å prioritere bevegelse, enten du velger styrketrening med strikk eller en kort stund med pusteøvelser i en travel hverdag.

Alt du trenger til yoga og hjemmetrening

Kolleksjonen består av produkter som yogamatte, bolster, blokker og yogahjul. Til effektiv styrketrening i ditt eget hjem finner du strikker og treningsball. I tillegg har vi gleden av å lansere en rekke produkter som bidrar til en god opplevelse, som hammam til å legge på matten, håndklær, duftlys og treningsdagbok. Les mer om Body & Mind her.

Sett realistiske treningsmål

Et tips som kan hjelpe deg med å komme i gang, og ikke minst skape en god vane som du klarer å opprettholde, er å unngå å starte med for høye mål. Hvis du ønsker en daglig praksis, kan det være lurt å starte med en målsetning om 10-15 minutter om dagen. Ofte ender man opp med å bruke mer tid bare man kommer seg på matten, men en overkommelig ambisjon bidrar forhåpentligvis til at du gjennomfører økten.

Det viktigste er at det føles overkommelig i en travel hverdag, og at målet er realistisk selv om du er sliten og har lite tid den dagen. Husk å tilpasse aktivitetsnivået til dagsformen, noen dager kan det være perfekt med en effektiv styrkeøkt, mens andre dager er kanskje en rolig yogaøkt eller meditasjon/pusteøvelser akkurat det du trenger.

Slik bruker du yogautstyr, ball og strikker hjemme

Her gir vi en kort innføring i noen vanlige måter å bruke produktene i kolleksjonen Body & Mind. Det finnes utallige måter å bruke utstyret på – søk gjerne etter videoer på nett som viser hvordan man bruker for eksempel yogablokker, massasjerulle og yogahjul. Meld deg også gjerne på et yogakurs med kyndig instruktør dersom du trenger å bli trygg på alle øvelser før du går i gang hjemme.

 

Hvordan bruke yogablokker

Yogablokk

En yogablokk er utrolig allsidig, og kan brukes på veldig mange ulike måter. Mange liker å bruke en eller to blokker i stillinger hvor det kan være vanskelig å nå ned til gulvet, som på bildet under/over. Synes du det er ubehagelig for håndleddene å stå i bro? Prøv å plassere to blokker inntil veggen, og hold i dem i steder for å plassere hendene flatt på gulvet. 

Du kan også bruke blokker i en rekke ulike styrkeøvelser, som push-ups, L-sits (sitte med strake ben og løfte seg av gulvet) eller til å øve på å krysse bena og hoppe igjennom armene (en mer avansert øvelse som mange gjør i sin yogapraksis).

Sist, men ikke minst, er yogablokker perfekte til å legge under ulike områder på kroppen for å få en avspennende effekt. Prøv for eksempel en blokk på tvers under skulderbladene (gjerne på midterste nivå) og en annen blokk under hodet (på laveste nivå). Ligg i noen minutter, fokuser på pusten og nyt følelsen av å åpne brystet og motvirke effekten av at vi bøyer oss fremover store deler av dagen. Det kan også være behagelig å legge en blokk under korsryggen, på nivået som passer deg.

 

Hvordan bruke yogahjul

 Yogahjul

Den vanligste måten å bruke et yogahjul, er til å jobbe med fleksibiliteten i ryggraden. Plasser hjulet under ryggen, og rull rolig frem og tilbake. Du kan jobbe både med nedre, midtre og øvre del av rygg, og eventuelt strekke armene over hodet og ta tak i hjulet. Å ligge på et yogahjul er en relativt intens øvelse, det kan være lurt å varme opp ryggen på forhånd, og husk å tilpasse nivået på øvelsen til din fleksibilitet. For mange vil det være det være nok med en massasjerulle under ryggen i starten.

Andre måter å bruke et yogahjul, er for eksempel ved å stå på knærne og lene deg fremover mens du holder i hjulet for en god strekk i skuldrene. Du kan også bruke hjulet til å skyve deg opp fra gulvet i ulike øvelser.

 

Hvordan bruke massasjerulle og massasjeball

Massasjerulle og enkel/dobbel massasjeball

En enkel massasjeball kan brukes til å løsne spenninger i alt fra skuldrene til føttene. Plasser ballen under stive muskler, enten stående inntil en vegg eller liggende, og legg litt trykk på ballen. Vær forsiktig – du kan holde posisjonen statisk eller bevege deg litt, men unngå for mye trykk, og ikke jobb på samme sted i mer enn noen få minutter. En dobbel massasjeball, eller en såkalt peanøtt, er perfekt til å bruke mellom skulderbladene.

En massasjerulle brukes også til å løsne opp i stive muskler, men til større muskelgrupper som lår, legger og setemuskulatur. Legg på litt vekt og rull forsiktig opp og ned. Vi anbefaler å begrense øvelsen til noen minutter, og helst ikke mer enn to-tre ganger i uken.

Meditasjonspute, sittepute og bolster

Meditasjonspute og sittepute brukes først og fremst til å sitte godt under meditasjon og pusteøvelser. For mange er det enklere å sitte rett i ryggen når man kommer litt opp fra gulvet. En bolster er en fastere pute som gjerne brukes til tøying og avspenning, prøv for eksempel å sitte på knærne og legge deg bakover på bolsteren for en god strekk av forside lår og hofteleddsbøyere.

 

Hvordan bruke treningshall og treningsstrikker

Treningsball og treningsstrikker

En treningsball er spesielt god til mange ulike øvelser for kjernemuskulatur, hvor du må bruke både store og små muskler for å stabilisere kroppen. Prøv å stå i en planke med hendene i gulvet og føttene på ballen, og rull ballen innunder deg ved å trekke knærne mot brystet.

Vi har også korte og lange strikker i light/medium og medium/hard, som er perfekte både til tøying og til en rekke ulike styrkeøvelser for hele kroppen. Prøv for eksempel å feste en lang strikk til et trappegelender el. og dra strikken mot deg med albuene inntil kroppen mens du fokuserer på å trekke skulderbladene sammen. Et eksempel på en god øvelse med en kort trikk er å gå sidelengs med strikken rett over knærne og bøyde ben, eller å ligge på siden og heve og senke det øverste kneet med strikken rett over knærne og føttene samlet.

Tilbehør til hjemmetreningen

I kolleksjonen Body & Mind finner du også tilbehør som bidrar til opplevelsen ­– som dekorative duftlys og -pinner, såpe, håndklær, drikkeflaske, treningsbag og treningsdagbok. Finn dine favoritter, skriv gjerne ned en konkret og realistisk plan i treningsdagboken og tenn et duftlys for å hjelpe deg i gang. Lykke til med treningen!