Alltid fri frakt til butikk • Klikk&hent • Enkel bytte og retur

Cookie-erklæring

Sist oppdatert 04. august 2021

1 Innledning
Nettstedet kid.no eies og drives av Kid Interiør AS med org.nr. 958 467 095, Gilhusveien 1, 3426 Gullaug (heretter kalt «Kid Interiør» eller «Vi»).

Dette nettstedet kid.no bruker cookies for å kunne forstå hvordan våre brukere benytter nettstedet med tilhørende tjenester, og for å tilpasse nettsidene til deg som bruker. Det å bruke cookies på nettsider er standard og noe de aller fleste nettsteder gjør. Kid Interiør er ansvarlig for cookies som lastes ned til enheten du bruker når du besøker kid.no, enten du bruker en mobil, datamaskin eller annet utstyr for å besøke kid.no.

2 Hva er en cookie?
En cookie kalles gjerne en informasjonskapsel. En cookie er en liten tekstfil som lagres på utstyret ditt når du bruker Kids nettsted.

Hva slags informasjon som lagres i en cookie, avhenger av hvilken cookie det er og hva du gjør. For å se mer om hvilke cookies Kid bruker, se oversikt over cookies nederst på denne siden. Hvilken funksjon en cookie oppfyller på nettsiden varierer, men du kan se en oversikt over formålene Kid bruker cookies for under Formål. Det varierer hvor lenge en cookie lagres, men ingen lagres lenger enn 2 år.

Det er fullt mulig ikke å samtykke til cookies på Kid.no. Dette gjør du ved å administrere dine cookies, se knapp «Innstillinger for Cookies» som du kan klikke på for å endre dine cookie-innstillinger. Vær oppmerksom på at manglende samtykke kan medføre at nettsidene på kid.no ikke fungerer optimalt og i alle fall at funksjonalitet blir redusert for din bruk.

Kid Interiør bruker informasjonskapsler for å opprettholde brukersesjonen din på våre nettsider. Dette gjør at du kan bevege deg mellom forskjellige deler av nettstedet uten å måtte logge inn på nytt for hver side. Det gjør også at vi kan huske hva du hadde i handlekurven, hvis du skulle gå ut av kid.no og så komme tilbake ved en senere anledning.

3 Hvorfor bruker vi cookies på kid.no
Kid bruker cookies for å kunne forstå hvordan brukere benytter nettstedet og tjenestene på kid.no. Det er ved hjelp av cookies vi kan tilpasse innholdet og tjenestene optimalt til deg som bruker. Bruk av cookies krever som hovedregel at du samtykker til at Kid kan bruke dem og lagre informasjon om deg.

For noen cookies, de Kid har vurdert som nødvendigefor å kunne bruke kid.no, kreves det ikke samtykke. Når du besøker kid.no lagres cookies som er nødvendige for at nettsiden skal fungere. Vi kaller disse for «nødvendige informasjonskapsler» slik at det er enkelt for deg å skille disse fra øvrige cookies som du må samtykke til.

I tillegg bruker Kid cookies for andre formål, som markedsføring og analyse. Slike cookies brukes bare hvis du samtykker til det. Kid har lagd en oversikt over alle cookies, og vi skiller mellom nødvendige og valgfrie cookies.

Kid bruker blant cookies for å opprettholde brukersesjonen din på våre nettsider. Dette gjør at du kan bevege deg mellom forskjellige deler av nettstedet uten å måtte logge inn på nytt for hver side. Det gjør også at Kid.no kan huske hva du hadde i handlekurven hvis du skulle gå ut av Kid.no og så komme tilbake ved en senere anledning.

Vi gjør oppmerksom på at du kan slette cookies ved å følge instruksjonene for sletting av cookies i din nettleser. Du finner informasjonen om dette i “Hjelp”-funksjonen i nettleseren din.

Vi bruker to hovedtyper av cookies på kid.no. Den ene hovedtypen er cookies som huskes fra gang til gang (kalt «persistent cookies»). Den andre hovedtypen er de som fjernes når du er ferdig med å besøke kid.no, og omtalt som at din brukersesjon på siden er over (kalt «session cookies»).

I tillegg er det cookies av to forskjellige opprinnelser:

  • Førstepartscookies: Cookies som plasseres på din enhet direkte av den aktuelle nettsiden du besøker, dvs. en nettside under nettstedet Kid.no.
  • Tredjepartscookies: Dette er cookies som lagres på din enhet av en annen leverandør enn oss. De er plassert av annonsør eller en leverandør som tilbyr analyse av trafikk på den aktuelle nettsiden.

4 Samtykke 
Kid behandler personopplysninger basert seg på et frivillig, uttrykkelig og informert samtykke fra deg. Dersom du har avgitt samtykke, kan du når som helst trekke det tilbake.

Trekker du tilbake ditt samtykke, vil behandlingen av dine personopplysninger opphøre, og personopplysningene vil slettes dersom oppbevaring av opplysningene er basert utelukkende på avgitt samtykke. Hvis Kid lagrer personopplysninger om deg på annet grunnlag enn samtykke, vil ikke personopplysningene nødvendigvis bli slettet, med mindre formålet og det rettslige grunnlaget tillater det.

Du kan enkelt trekke tilbake samtykket ditt til bruk av cookies på kid.no når som helst ved å administrere cookies her:

 

Vær oppmerksom på at dersom du ikke samtykker til at Kid bruker cookies, kan brukeropplevelsen av nettsiden bli dårligere og du vil oppleve dårligere funksjonalitet ved bruk av kid.no.

5 Hvilken informasjon lagres i cookies?
Cookiene Kid bruker kan lagre data som bl.a. IP-adresse, bredbåndsleverandør, nettleser, operativsystem, og hvilke nettsider på kid.no ble besøkt og dato/tidspunkt for besøket. Kid lagrer ikke informasjon i cookies som kan identifisere brukeren.

Bruk av cookies på nettsider reguleres av ekomloven § 2-7 b. I den grad en cookie også behandler personopplysninger om deg, vil personopplysningsloven og GDPR få anvendelse, og vi viser til vår Personvernerklæring  

6 Hvilke formål bruker Kid cookies til?
På Kid.no bruker vi cookies for flere formål. Her lister vi opp formålene vi bruker cookies til, og hva dette betyr for deg som bruker.