Skinnende rent kjøkken

tips til hvordan få rent kjøkken

Kjøkkenet er et av de mest brukte og skitne rommene i huset, så det er viktig å holde det rent og hygienisk. Men hvordan kan du gjøre kjøkkenrengjøringen enklere og mer effektiv? Her er noen tips som kan hjelpe deg:

Rydd etter hver måltid, lag egen kjøkkenspray

1. Rydd opp etter hvert måltid.
Ikke la oppvasken hope seg opp i vasken eller på benken. Skyll av tallerkener, bestikk og gryter og legg dem i oppvaskmaskinen eller vask dem for hånd med en gang. Tørk av bordet, benkeplaten og komfyren med en fuktig klut eller en mikrofiberklut.

2. Rengjør vasken hver måned.
Vasken kan være en grobunn for bakterier, så det er lurt å rengjøre den ofte med varmt såpevann og en svamp. Du kan også bruke eddik og natron for å fjerne kalk og lukt. Husk å rense sluket og avfallskvernen med jevne mellomrom også

3. Tøm søppelbøtten 1-2 ganger i uken.
Søppel kan tiltrekke seg skadedyr og lukte vondt, så det er best å tømme søppelbøtten hver dag og vaske den med såpevann en gang i uken. Bruk en søppelbøtte med lokk for å hindre at søppelet flyter over eller lukter.

søppeldunk og svamper

4. Vask kjøleskapet og fryseren hver måned.
Kjøleskapet og fryseren kan inneholde matrester, søl og utgåtte varer som kan forårsake lukt og mugg. Tøm kjøleskapet og fryseren for mat og ta ut hyllene og skuffene. Vask dem med varmt såpevann eller en blanding av eddik og vann. Tørk av innsiden av kjøleskapet og fryseren med en kjøkkenklut eller et papirhåndkle. Sett maten tilbake på plass og sorter den etter dato

5. Rengjør mikrobølgeovnen ukentlig.
Mikrobølgeovnen kan bli skitten av matpartikler, fett og saus som kan brenne seg fast. For å rengjøre mikrobølgeovnen, fyll en bolle med vann og noen skiver sitron og sett den i mikrobølgeovnen på full styrke i noen minutter. Dampen vil løsne smusset, slik at du kan tørke det av med en klut eller en svamp.

6. Rengjør ovnen 3-4 ganger i året.
Ovnen kan bli full av fett, matrester og brent sukker som kan påvirke matlagingen og forårsake røyk. For å rengjøre ovnen, bruk en ovnsrens som du sprayer på innsiden av ovnen og lar virke i noen timer eller over natten. Følg instruksjonene på produktet og tørk av ovnen med en klut eller et papirhåndkle. Du kan også bruke natron og eddik for å lage din egen ovnsrens.

7. Rengjør ventilatoren to ganger i året.
Ventilatoren over komfyren kan samle opp mye fett, støv og smuss som kan redusere luftstrømmen og øke brannfaren. For å rengjøre ventilatoren, ta av filteret og legg det i bløt i varmt såpevann eller en blanding av natron og vann. Skrubb filteret med en børste eller en svamp til det er rent. Tørk av utsiden av ventilatoren med en klut eller en mikrofiberklut.

Kjøkkenskap og microfiberklut

8. Vask skapene to ganger i året.
Skapene kan bli fulle av mat, krydder, servise og kjøkkenutstyr som kan ta opp plass og skape rot. For å rengjøre skapene, ta ut alt innholdet og tørk av hyllene med en klut eller en mikrofiberklut. Kast eller doner det du ikke bruker eller trenger. Organiser skapene etter kategori og bruk oppbevaringsbokser eller kurver for å holde orden. Tørk av fronten av skapene med enfuktig klut eller en mikrofiberklut

9. Vask gulvet ukentlig.
Gulvet kan bli skittent av mat, smuler, støv og skoavtrykk. For å rengjøre gulvet, fei eller støvsug det først for å fjerne skitt. Bruk deretter en mopp eller en nal med varmt vann og et egnet rengjøringsmiddel for gulvtypen din. Tørk opp eventuelt søl med en klut eller et papirhåndkle.

10. Rengjør kjøkkenkluter og svamper etter bruk.
Kjøkkenkluter og svamper kan være de skitneste tingene på kjøkkenet, da de kan inneholde millioner av bakterier. For å rengjøre kjøkkenkluter og svamper, skyll dem godt med varmt vann etter hver bruk og heng dem til tørk. Vask dem i vaskemaskinen på høy temperatur. Du kan også desinfisere svamper i mikrobølgeovnen i noen sekunder.

Hvis du følger disse rådene så kommer kjøkkenet til å holde seg rent i lang tid og man slipper å få ekle overraskelser. Det er viktig å holde rengjøringsutstyret rent også, ellers så blir de lite effektive etter hvert. Har du fått nytt giv av denne artikkelen og mangler noe for å sette i gang, så har Kid det du trenger til rengjøring av hele hjemmet.

 

Se alle rengjøringsprodukter