Hvordan vaske madrass

Hvordan vaske madrass

La følelsen av rent sengetøy også gjelde for selve sengen din! Noen enkle rutiner holder sengen frisk, ren og hygienisk og lar deg minimere sengemidd, støv og flekker.

Slik rengjør du madrassen din!

Dersom overmadrassen din har avtagbart trekk, kan dette enkelt fjernes og vaskes i vaskemaskin. Følg vaskeanvisningen på trekket. Strekk gjerne trekket i våt tilstand, slik at ikke fiberfyllet i trekket krymper og mister sin funksjon. Heng trekket til tørk - tørkes trekket i tørketrommel kan det krympe og bli vanskelig å sette på madrassen igjen!

Når overmadrasstrekket er til vask kan du sette i gang med rengjøringen av hovedmadrassen:

Begynn med å støvsuge madrassen grundig. Bruk gjerne et møbelmunnstykke eller et munnstykke med børste. Støvsug over hele madrassens flate, og husk kantene. Vær nøye i sømmer og hjørner.

Rengjør madrassen og fjern flekker med Guardian skumrens. Spray rensen direkte på madrassen der du finner flekker eller misfarging. Gni skummet inn i tekstilet med rene fingre, en klut eller en myk svamp. La skummet virke i noen minutter før du tørker av med en fuktig klut. Skumrensen kan brukes om igjen dersom flekken er vanskelig å fjerne.

Tips! Vær nøye med å fjerne nye flekker fortløpende så raskt som mulig, for å unngå fuktskader på madrassen og at flekken tørker og blir vanskeligere å fjerne.

La madrassen tørke helt før du legger en annen madrass over eller legger på sengetøy. Madrassen kan gjerne få tørke i 24 timer for å bli helt tørr.

Vi anbefaler å vaske overmadrassen 2 ganger i året, og hovedmadrassen 1 gang i året. Vask også gjerne ved behov.

Detaljbilde av madrass

Her er noen enkle rutiner for å holde sengen og soverommet hygienisk:

1. Bruk madrassbeskytter

Ved å bruke en madrassbeskytter kan du holde sengen ren på en enkel måte. Madrassbeskytteren er enklere å ta av og vaske i vaskemaskinen, og beskytter sengen mot støv og flekker!

2. Impregner madrasstekstilet

Ved å bruke en tekstilimpregnering på madrassene og sengen din forlenger du holdbarheten på stoffet, forhindrer flekker og beskytter mot solbleking. Impregneringen forebygger også fuktskader i madrassen!

3. Unngå å re sengen hver dag

Når du rer sengen om morgenen fanger du både fuktighet og varme under dynene, noe som ikke er ideelt for sengens hygiene. La heller madrassen lufte seg ved å brette dynen sammen eller legge den til siden!

4. Vend madrassen jevnlig

For å lufte ut madrassen og sikre jevn slitasje anbefaler vi å snu og vende både hovedmadrass og overmadrass ca. 3-4 ganger i året. Støtt dem gjerne også opp mot veggen i noen timer for å lufte dem litt ekstra!

5. Hold lav luftfuktighet og temperatur på soverommet

En frisk og hygienisk seng har minst mulig fuktighet og varme. Sørg for å lufte godt ut på soverommet og hold en lav temperatur, gjerne 18 grader eller mindre.