Vedlikeholdsprodukter til møbler

Vedlikeholdsprodukter til møbler

Det å investere i møbler til hjemmet ditt kan være en stor økonomisk investering, og det er derfor viktig å ta godt vare på dem for å sikre at de varer lenge. Ved å bruke riktige vedlikeholdsprodukter kan du forlenge levetiden til møblene dine og holde dem i god stand.

Hvordan bruke vedlikeholdsprodukter til møbler

Her er fem forskjellige produkter fra Guardian som kan hjelpe deg med å vedlikeholde møblene dine:

1. Skumrens
Skumrens er et middel spesielt utviklet for å rengjøre og rense alle typer tekstiler, og kan også brukes på tepper. Produktet fjerner effektivt flekker fra søl av kaffe, rødvin, syltetøy og lignende. Slik bruker du skumrensen: påfør produktet direkte på flekken og gni lett med en ren klut. Jobb i en sirkel, fra ytterst til inn mot flekken. La produktet tørke helt før du støvsuger overflaten.

2. Tekstilimpregnering
Husk alltid å impregnere tekstilmøbler og tepper før du tar dem i bruk! Tekstilimpregnering forhindrer at flekker setter seg, og gjør det enklere å rense dersom uhellet først er ute. Produktet virker uten å gå på bekostning av stoffets naturlige egenskaper, utseende og pusteevne og beskytter også mot solbleking. Du impregnerer enkelt ved å spraye produktet jevnt over overflaten og la det tørke helt før du bruker møbelet eller teppet igjen.

Lys stue med beige sofa og trefarget høy bokhylle

3. Sprayvoks
Sprayvoks kan brukes på alle typer ubehandlede, voksede og lakkerte treflater. Spray produktet i et jevnt, tynt lag på overflaten og la produktet hvile i ca. 2 min på lakkerte overflater og ca. 30 min på ubehandlede og voksede overflater. Polér deretter overflaten med en ren og tørr klut.

4. Hvitpigmentert olje
En hvitpigmentert olje brukes for å olje ubehandlet treverk eller for pleie av tidligere hvitoljet treverk. Oljen er laget av fine og rene oljer og inneholder ingen løsemidler. Den virker vannavvisende og beskytter mot uttørking av treverket. Produktet er testet av Dansk Teknologisk Institutt og er merket med inneklimamerket. Påfør produktet jevnt over overflaten og la det trekke inn i treverket i ca. 15 minutter før du tørker av med en ren klut.

5. Brannimpregnering
Brannimpregnering er effektivt brannisolerende og kan anvendes på alle absorberende materialer – både naturlige og syntetiske, for å gjøre materialer mindre antennelige. Bruk den derfor på alt fra duk til lysdekorasjoner og til og med planter! Spray materialet helt vått med en avstand på ca. 25 cm. La tørke i opp til tre timer. Dersom materialet får hvite skjolder kan disse lett børstes av med børste eller en lett fuktet klut.