Monteringsguide gardinskinne Aksel

Monteringsguide gardinskinne Aksel

Aksel gardinskinne passer til lette og middels tunge gardiner. Kan også benyttes til tyngre gardiner, men da kan det være behov for å benytte flere fester og kortere avstand mellom dem for at det skal bli stabilt.

Aksel gardinskinne passer til lette og middels tunge gardiner. Kan også benyttes til tyngre gardiner, men da kan det være behov for å benytte flere fester og kortere avstand mellom dem for at det skal bli stabilt.

Aksel gardinskinne er en litt kraftigere og mer dekorativ skinne enn Patrick gardinskinne. Aksel har flere monteringsmuligheter og tilbehør som gjør det enkelt for deg å få skinnen akkurat slik du ønsker.

Trinn 1 - velg hvilken skinne du vil ha

Vi har gardinskinner i 200 cm og 250 cm. Velg mellom fargene hvit og sort.


Aksel gardinskinne - komplett gardinskinne med glidere, endedeksel og vristopper. Fester selges separat. En stilren skinne som passer for lette til middelstunge gardiner. Skinnen klikkes enkelt fast i festet.

 

aksel_gardinskinne_400.jpeg

Aksel gardinskinne med 30 eller 38 stk glidere. Finnes i hvit og sort - 200 og 250 cm. 

Trinn 2 - velg hvilke fester du ønskeraksel-braketter2.jpeg

1. Aksel festebraketter 3 cm til tak og vegg. 2. Aksel veggvinkel for montering av Aksel gardinskinne til vegg. 3. Aksel veggfeste 7 cm brakett. Alle finnes i hvit og sort.

Montering med klikkfeste

Klikkfeste monteres direkte i tak eller på vegg på vinkel som monteres på vegg. Ønsker man stangen montert med større avstand fra vegg benytter man vinkel i tillegg. Fest da klikkfestet til vinkelen.

aksel-montering.jpeg


Trinn 3 - velg tilbehør

Hva slags tilbehør du har behov for avhenger av hvordan du tenker å montere dine skinner. Skal du skjøte to skinner trenger du skjøtestykke. Ønsker du gardinavslutning til vegg eller til å skape rom-deler eller annet  - har du behov for bue. Ønsker du bølgeformede folder på din gardin trenger du glidere på snor.

aksel-glidere-bue-skjoetestykke-880.jpeg
1. Glidere som er festet i en strip noe som gjør det enkelt å tre i gardinskinnens spor. 2. 90 graders vinkelbue. 3. Skjøtestykke til skinne

Trinn 4 - Velg kroker

For å kunne feste dine gardiner i skinnen må du velge kroker. Nedenfor er det benyttet forskjellige kroker, velg etter hva du synes blir penest.

aksel-gardinskinne-rynkebaandskroker-880.jpeg
Montering av kroker

aksel-montere-kroker.jpeg
1. Folder med fingerkrok, 2. Wave med glidere på snor, 3. Rynkebånd med rynkebåndskroker

 

rrynkebaandskrok-fingerkrok-880.jpeg
1. Targa fingerkrok, 2. Alpha rynkebåndskroker