Velg riktig dundyne

Velg riktig dundyne

Vi får mange henvendelser om både sporbar dun og riktig valg av dyne og pute, og her får du kategorisjef Johannas beste duntips.
riktig valg av dundyne

Hvordan velge riktig dyne og samtidig velge bærekraftig?

Alle våre dundyner er gode, bærekraftige alternativ. Dun varer lenge om man vedlikeholder dynen godt, og det å velge riktig dyne er også et bærekraftig valg. Vi anbefaler at du tar deg god tid til å finne din optimale varmekomfort, for en riktig dyne vil du ha i mange år. Ellers finnes det i dag miljøvennlige dyner av både resirkulert dun og resirkulert polyester. Hvis du i tillegg leverer din gamle dyne til tekstilretur, bidrar du også til den sirkulære økonomien. 90% av dundynen kan brukes på nytt, via vårt tekstilsamarbeid med UFF og Redown. Dun kan gjenvinnes til en ny dundyne, bli til tekstilfiber i andre dunprodukter – eller males opp til rent isoleringsmateriale.

Hvordan vet vi at dunen er forsvarlig plukket?

Alle våre dundyner inneholder sporbar dun og og fjær, og kan spores helt tilbake til gårdsbruk gjennom Responsible Down Standard og Down Pass. Dette er sertifiseringsavtaler som sikrer at dunproduksjonen foregår på en trygg og hensynsfull måte, og at dyrevelferden ivaretas. All dun som benyttes i alle våre dyner er biprodukt fra matproduksjon, og stammer ikke fra fugler som ales opp kun for å brukes til dunproduksjon.

Har du andre tips til et grønnere soverom?

• Dyner varer lenger om du lufter og rister dem daglig
• Bruk mildt dunvaskemiddel uten enzymer ved vask
• Bruk putebeskytter på hodeputen
• Luft godt og effektivt på soverommet morgen og kveld. 5–10 minutter frisk luft skaper god soveatmosfære.
• Velg holdbare kvaliteter på øvrige sengetøytekstilene, laget av bærekraftig materiale og økologisk bomull.

Velg din dundyne:

Komfortguiden

Les mer om vask og vedlikehold av dundyner og -puter og se flere artikler i soveromsguiden.