Redown

Kid lanserte i 2016, som første interiørkjede i Norge, Redown dundyne og dunpute, laget utelukkende av resirkulert dun og fjær. Det er et fantastisk konsept, hvor vi kan bidra til at dun og fjær kan varme igjen og igjen.

Dun er en naturlig råvare med lang levetid. Med litt hjelp kan dunen varme på nytt. Selve Redown-konseptet er en bærekraftig prosess som betyr å bruke ressursene på nytt, og så lenge som mulig, og det er en del av en sirkulær økonomi. Redown er også navnet på våre resirkulerte dunprodukter – nettopp fordi det er dun som brukes igjen.

Slik fungerer Redown

Gjennom tekstilretur-samarbeidet Kid har med UFF, samler vi inn brukte interiørtekstiler, dyner og puter. Tekstilene kan leveres i Kid-butikker, og i UFF-containere, over hele Norge.

Etter innsamling sendes alle tekstiler til sortering, hvor dun- og fjærprodukter tas ut, og sorteres etter dunkvalitet. Vi sikrer at alle dun- og fjærprodukter levert inn hos oss kan ende som Redown.

Når dyner og puter er sortert, åpnes de opp, og dun/fjær klargjøres til et nytt liv og blandes til ønsket miks. All dun og fjær blir vasket med varmt kildevann, og sterilisert ved 135°C. Nå er dunblandingen renere enn ny, og går gjennom en omfattende kvalitetskontroll. All produksjon av dun blir testet for blant annet renhet, spenst og riktig blanding i henhold til International Down and Feather Laboratory and Institute (IDFL) sin standard. Deretter er dunen klar til å fylle en ny dyne eller pute.

Redown-produktene hos Kid består av 70% dun og 30% fjær og er en helårs dundyne.

Visste du at

  • Hele prosessen med Redown er sertifisert i henhold til Global Recycled Standard, som sikrer bruken av resirkulerte materialer og sporbarhet i hele verdikjeden.
  • Produksjonen foregår i henhold til Sustainable Textile Production til Øko-tex (STeP by Oeko-Tex).
  • Det benyttes fornybar energi i produksjonen. Per i dag brukes 30% fornybar energi, med målsetning om 70% i 2019 og videre opp til 100%.
  • Redown-produktene består av en miks av ande- og gåsedun
  • Dun og fjær som ikke kan benyttes til nye produkter, blir brukt som gjødsel i økologisk landbruk.
  • De gamle dyne- og putetrekkene blir til isolasjonsmateriale.

Du kan lese mer på https://www.re-down.com/

Se hvordan våre Redown produkter blir laget: