Hvordan vaske dundyner og dunputer

Hvordan vaske dundyner og dunputer

Riktig vask og vedlikehold av dundyner og dunputer er viktig for god hygiene, og for at dyner og puter skal holde lengst mulig. Her kan du lese mer om hvor ofte du bør vaske dun, vask av dundyner og dunputer i vaskemaskin og alt annet du trenger å vite for å ta godt vare på dine dundyner og -puter.

Hvordan vaske dundyne og dunpute i vaskemaskin

Regelmessig luftig og vask av dundyner og dunputer er viktig for god hygiene. Alle våre dundyner og -puter kan vaskes i vaskemaskin på 60 grader. Vi anbefaler vaskemiddel uten enzymer beregnet på dun, ull og silke. Kapasiteten på vaskemaskinen bør være minimum 7 kg, og du bør helst vaske kun én dyne eller pute av gangen.

Ved å vaske dyner og puter på riktig måte forlenger du også levetiden på produktene - som igjen er viktig for miljøet. 

Dundyner bør vaskes en til to ganger i året, avhengig av om du bruker dunen hele året eller kun sommer/vinter. Dunputer bør vaskes oftere, helst to til fire ganger per år. 

Les mer om dun og få hjelp til å finne riktig dundyne. Her kan du lese om vask av sengetøy og se alle våre artikler om soverommet

Dundyner og dunputer i tørketrommel

For å få et luftig resultat og unngå at dun og fjær klumper seg, anbefaler vi å tørke dundyner og -puter i tørketrommel. Bruk helst et par tennisballer eller tørkeballer som fordeler dunen jevnt. Mange tørketromler har egne programmer for dun, bruk gjerne dette. Sørg for at dynen/puten er ordentlig tørr før den tas i bruk.

hvordan vaske dundyner

Daglig vedlikehold av dundyner og dunputer

Bruk alltid beskyttende sengetøy og rist dundyner og dunputer daglig. Sørg for god utlufting av soverommet for å holde fuktighetsnivået under kontroll. Dundyner og -puter bør luftes med jevne mellomrom, men unngå direkte sollys.

Unngå å banke eller støvsuge dundyner og -puter, da det kan skade dunen.

Sommer- eller vinterdyner som ikke er i bruk bør oppbevares tørt, gjerne i en stoffpose beregnet for dyner og puter. Unngå tette materialer som plast, luft gjerne dynen før du legger den bort, og sørg for at dyner og puter er helt tørre.

Hos Kid Interiør er alle kroppsnære tekstiler Øko-Tex-merket og produsert etter strenge europeiske krav. Du kan derfor være trygg på at ingen av våre produkter inneholder skadelige kjemikalier.

Vi er lidenskapelig opptatt av bærekraft og samfunnsansvar. Vi var blant annet først ute i Skandinavia med resirkulert dun, og jobber mot at all bomull vi bruker i vår produksjon skal komme fra bærekraftige kilder. Les mer om vårt samfunnsansvar.

Hvordan vaske sengetøy

Vask og vedlikehold av ull

Vask og vedlikehold av ull

Se her
Vask og vedlikehold av lammeskinn

Vask og vedlikehold av lammeskinn

Se her
Dundyner på vegg on dunputer stablet

Dun for alle sesonger

Se her
Hvordan vaske sengetøy

Hvordan vaske sengetøy

Se her
Stell og vedlikehold av puter

Ta vare på puten din

Se her