Fordeler med ull

Fordeler med ull

Har du kjøpt et produkt av ull og lurer på hvordan du kan vedlikeholde produktet best mulig? Vi i Kid er svært opptatt av at du som kunde skal få bevare produktene du kjøper lengst mulig. Her kan du lese mer om ull og vedlikehold av ullprodukter.

Vi er opptatt av vårt samfunnsansvar, og bærekraftig produksjon og hensyn til miljøet er viktig for oss. Vi jobber for tiden med å få vår ullproduksjon sertifisert i henhold til Responsible Wool Standard (RWS), som direkte oversatt betyr ”ansvarlig ull standard”. Det er en uavhengig, frivillig global standard, som ser på sauers velferd og landet de beiter på. Du kan lese mer på responsiblewool.org

Ull er en tekstilråvare som kommer fra sau, men fremstilles også fra andre dyr med langhåret pels, som geit, kanin og kamel. Saueull er den mest brukte ull-råvaren, og varierer i kvalitet og egenskaper. Ull er et varmt materiale som isolerer godt, og holder fuktighet utenpå slik at det ikke trekkes inn i tekstilet, og dermed oppleves tørt og behagelig i bruk. 

Vask og vedlikehold av ull

Det går helt fint å vaske ull i vaskemaskinen såfremt du bruker ullprogram (skånsom vask), og benytter spesialvaskemiddel beregnet for ull.

    • Fjern søl før det har rukket å lage flekker.
    • Ikke vask ullproduktet for ofte – prøv heller med lufting.
    • Bruk alltid spesialmiddel beregnet for ull/ull og silke.
    • Ikke fyll maskinen for full (lavere belastning på ullprogram), men fyll gjerne opp med andre tekstiler dersom du ikke har nok ull til en vask. 
    • Sentrifuger til slutt – også om du velger å vaske for hånd.

Vi ønsker å tilby ullprodukter i god kvalitet. Alle våre ullpledd er 100% ull. 

Kilde: RWS, wikipedia, sifo.no
Vask og vedlikehold av ull
Vask og vedlikehold av ull
Dundyner på vegg on dunputer stablet

Dun for alle sesonger

Se her
Hvordan vaske sengetøy

Hvordan vaske sengetøy

Se her
Stell og vedlikehold av puter

Ta vare på puten din

Se her
Vask og vedlikehold av ull

Vask og vedlikehold av ull

Se her
Vask og vedlikehold av lammeskinn

Vask og vedlikehold av lammeskinn

Se her