LIVESHOPPING I DAG KL 1800 MED TONE KROKEN! BLI MED HER  |  Se alle produkter i sendingen her 

Hvordan vaske sengetøy og laken

Hvordan vaske sengetøy og laken

Regelmessig og riktig vask av sengetøy er viktig for velvære og god hygiene. Her finner du våre tips til hvor mange grader du skal vaske sengetøyet på, hvor ofte du bør vaske sengetøy og alt annet du måtte lure på.
Bilde med tekst ov vasking av sengetøy

Vask av ulike typer sengetøy

Å vaske sengetøy ofte er viktig for å fjerne midd og bakterier. Vi svetter også en del i løpet av natten. Vi anbefaler å vaske sengetøy annenhver uke. Vask gjerne putevar hver uke, siden det er mer utsatt for blant annet hud- og hårprodukter.

Alt sengetøy fra Kid Interiør kan vaskes ved 60°. Noen foretrekker å vaske ved 90°, med det gir mer slitasje og er mer belastende for miljøet. 60° er tilstrekkelig, og fjerner det meste av midd og bakterier.

Vask helst nytt sengetøy før du tar det i bruk første gang for å fjerne overskuddsfarge. Sengetøy av fin bomullskvalitet bør helst ikke vaskes sammen med håndklær av frotté for å unngå nupping. Vreng helst farget sengetøy før du vasker for å bevare fargene, og minimere nupping.

Her kan du lese mer om ulike typer sengetøy.

Husk at også trekk på madrasser bør vaskes med jevne mellomrom. og dyner og puter bør ristes, luftes og vaskes regelmessig. Et tips for å huske dette er å vaske etter behov til en fast tid noen ganger i løpet av året, for eksempel rett over nyttår og etter sommerferien. Her kan du lese mer om vask av dyner og puter.

Beige rom med beige seng og sengegavl og ensfarget sengesett i lys blå og beige

Tørking av sengetøy og laken

Alt sengetøy og alle laken kan tørkes i tørketrommel, men vi anbefaler å tørke sateng på lav temperatur for å hindre slitasje. Et tips for å redusere skrukker, er å tørke sengetøy og laken litt i tørketrommel først, og så henge det opp når det er halvtørt.

For å få et laken like glatt og mykt som før vask, bør det strykes eller rulles mens det fortsatt er litt fuktig.

Alle bomullskvaliteter krymper noe ved vask (ca 3-5 %). Dette har vi regnet inn i målene på våre sengesett dersom stoffet ikke allerede er forkrympet før søm.

 

Hos Kid Interiør er alle kroppsnære tekstiler Øko-Tex-merket og produsert etter strenge europeiske krav. Du kan derfor være trygg på at ingen av våre produkter inneholder skadelige kjemikalier.

Vi er lidenskapelig opptatt av bærekraft og samfunnsansvar. Vi var blant annet først ute i Skandinavia med resirkulert dun, og jobber mot at all bomull vi bruker i vår produksjon skal komme fra bærekraftige kilder. Les mer om vårt samfunnsansvar.

Dundyner på vegg on dunputer stablet

Dun for alle sesonger

Se her
Hvordan vaske sengetøy

Hvordan vaske sengetøy

Se her
Stell og vedlikehold av puter

Ta vare på puten din

Se her
Vask og vedlikehold av ull

Vask og vedlikehold av ull

Se her
Vask og vedlikehold av lammeskinn

Vask og vedlikehold av lammeskinn

Se her