Møbler opptil 50%! | Solskjerming opptil 50%! | Fiberdyner og puter 50%!

Hvordan vaske håndklær?

Hvordan vaske håndklær?

Et nytt, rent håndkle er behagelig og gir en følelse av velvære.

Hvordan vasker jeg håndklær i vaskemaskin?

Et nytt, rent håndkle er behagelig og gir en følelse av velvære. Alle håndklær fra Kid kan vaskes ved 60 grader. Noen foretrekker å vaske ved 90°, men det gir mer slitasje på tekstilet og er mer energikrevende. 60° er tilstrekkelig, og fjerner alt av smuss og det meste av bakterier. Husk også at vaskemaskinen ikke bør være for full når du vasker håndklær! På denne måten får du skylt ordentlig gjennom frotteen og håndkleet blir helt rent.

For å bevare mykheten i håndkleet og den luftige frotteen anbefaler vi å tørke håndklærne dine i tørketrommel. Noen liker også litt stivere håndklær, da er det bedre å lufttørke håndklærne.

Hvilket program skal håndklær vaskes på?

Alle våre helårs håndkleserier er laget i 100% bomull og kan vaskes på vanlig bomullsprogram. Sjekk alltid vaskeanvisningen på produktet! Dette betyr de ulike symbolene:

Vaskesymbol grader

Grader: Dette symbolet forteller deg hvor varmt vannet du vasker med skal være. Anvisningen forteller både hvor høy varme tekstilet tåler, men også hvilken varme som er tilstrekkelig for å få produktet rent.

Dette symbolet kan også ha en eller to streker under seg, noe som betyr at produktet bør vaskes på skånsomt eller ekstra skånsomt program. Gradene kan også være byttet ut med en hånd - dette betyr at produktet bør håndvaskes eller vaskes på håndvaskprogram i maskinen.

Vaskesymbol bleking

Bleking: Dersom du kan bleke produktet med klor eller annet blekemiddel viser dette symbolet en trekant. Er det kryss over symbolet skal produktet ikke blekes i det hele tatt, men er det to diagonale linjer gjennom trekanten kan du bruke blekemiddel uten klor.

Vaskesymbol tørketrommel

Tørketrommel: Lurer du på om du kan tørketromle tekstilet er det dette symbolet du bør se etter. Er det et kryss over dette symbolet bør produktet ikke tørkes i tørketrommel. Antall prikker i symbolet forteller deg noe om hvor høy varme produktet tåler å tørkes på - jo flere prikker, jo høyere varme tåler produktet.

I stedet for dette symbolet kan du også finne et symbol som betyr at produktet bør tørkes på snor eller tørkestativ. Dette vises ved en firkant med en buet snor i toppen.

-vaskesymbol stryking

Stryk: Dette symbolet forteller deg om produktet kan strykes eller ikke, og hvor varmt strykejernet eventuelt kan være når du stryker. På samme måte som med tørketrommelen indikerer antall prikker i symbolet hvor høy varme produktet tåler, så ta med dette i beregningen når du stiller inn strykejernet.

Vaskesymbol rens

Rens: Den runde sirkelen over vises enten med et kryss over eller med en «P». Viser symbolet «P» kan produktet renses hos renseri, er det kryss over sirkelen bør produktet ikke renses.

Hvor ofte bør jeg vaske håndklær?

Vi anbefaler å vaske håndkleet du bruker på badet en gang i uken, og gjerne oftere ved behov. Tips! Henger du håndkleet på en stang eller snor mellom hvert bruk tørker det raskere og samler mindre bakterier mellom hver vask.

Hvordan får jeg hvite håndklær hvite igjen?

Både kalk, smuss, svette og vasking sammen med andre farger kan gi misfarging på hvite håndklær. Det er ikke alle håndklær som bør blekes med blekemiddel, men heldigvis finnes det mer skånsomme alternativer. Lys eddik kan for eksempel brukes som flekkfjerner og tilsettes i vaskemaskinen for en grundigere vask. Ca. en desiliter sitronsaft i kombinasjon med vaskemiddel kan også lysne tekstiler.

Hva kan vaskes sammen med håndklær?

Håndklær kan blir fortere misfarget om det blir utsatt for stoffer som ofte finnes i ulike hårprodukter. Vi anbefaler derfor å unngå å vaske håndklær sammen med klær som har vært i kontakt med hår med mye hårspray, hårskum eller lignende.

I tillegg er det fint å huske på at sengetøy av fin bomullskvalitet helst ikke bør vaskes sammen med håndklær av frotté.