Monteringsguide Patrick gardinskinne

Monteringsguide Patrick gardinskinne

Patrick gardinskinne passer til lette gardiner. Den kan også benyttes til middels tunge og tyngre gardiner, men da kan det være behov for å benytte flere fester og kortere avstand mellom dem for at det skal bli stabilt. Med Patrick U-skinne montert i taket kan du henge gardinene dine fra tak til gulv, og skape en eksklusiv hotellstil med transparente gardiner innerst, og tykkere gardiner utenfor.

Patrick gardinskinne er veldig diskret og tar mindre plass en Aksel gardinskinne. For å skape hotellstilen kan du sette to Patrick-skinner ved siden av hverandre med ca. 10 cm avstand. Du kan ha en tynnere, litt gjennomsiktig gardin som du benytter i skinnen nærmest vinduet. Da skjermer du for innsyn, samtidig som du slipper inn lys. 

Trinn 1 - velg hvilken skinne du vil ha

Vi har gardinskinner i 150 cm, 200 cm og 250 cm. Velg mellom fargene hvit og stål. Pakken inneholder alt du trenger til å henge opp dine gardiner. Glidere, takfester samt monteringsanvisning. Anbefalt avstand mellom festene er maks 80 cm. Er gardinen tyngre, anbefales ekstra holdere der gardinen er parkert siden den ikke er trukket ut over hele skinnens bredde.

  • Patrick gardinskinne 150 cm, 200 cm, 250 cm i stål

Patrick gardinskinne - komplett gardinskinne med glidere, endedeksel og vristopper. En stilren skinne som passer for lette til middelstunge gardiner. Finnes i 150cm, 200cm og 250 cm, i hvit og stål.

Trinn 2 - velg tilbehør

U-skinnene leveres komplett med alt du trenger. Men det kan være at du trenger å kjøpe til noe tilbehør for å få det akkurat som du ønsker. Ønsker du f.eks. å skjøte to skinner har du behov for skjøtedel. Kjøper du til bue kan du montere skinnen i et hjørne eller lage en romdeler. Eller en vinkel dersom du har behov for å montere skinnen på vegg. Ønsker du å montere to skinner ved siden av hverandre må du kjøpe veggvinkel 10 cm dybde. 


 

Trinn 3 - velg kroker

For å kunne feste dine gardiner i skinnen må du velge kroker. Hvor mange kroker du trenger avhenger av hvor store du vil at foldene på gardinen skal være. En generell anbefaling er 10 stk. for en gardin i enkeltbredde (140 cm).  Nedenfor er det benyttet forskjellige kroker, velg etter hva du synes blir penest.

Montering med forskjellige kroker:

1. Folder med fingerkrok
2. Wave med glidere på snor


3. Rynkebånd med rynkebåndskroker
Man kan lage en Wave-gardin ved å kjøpe glidere på snor  som passer til Patrick U-skinne. De brukes for å få jevne bølger på din wave-gardin når du trekker den ut. Pakningen inneholder 3,4 meter bånd med 8 cm avstand mellom gliderne.

Hva du bør tenke på

Gardinens høyde ved montering i tak

For at gardinen skal henge fritt og for ikke å samle støv bør du trekke fra 2 cm generelt. Husk å måle flere steder dersom gulvet/taket er litt skjevt.  Ved forskjellige mål benyttes det minste målet.

Utover dette bør du ved takmontering tenke på å trekke fra noen cm fra den totale takhøyden da skinnen gjør at gardinen får en liten avstand fra taket.  Trekk fra 1 cm når du velger U-skinne og fingerkrok høy eller rynkebåndskrok.

Avstand mellom skinnene ved montering av to stk. for doble gardiner

Monter skinnene med 10 cm avstand for å få plass til doble gardiner.  Skal du ha store wave-bølger på gardinene er det behov for et større mellomrom enn om du velger tradisjonelt rynkebånd.

Tenk også på vindusbredde og andre elementer

Har du et vindusbord, ovn eller andre elementer som stikker ut fra vindu/veggen så er det aller penest om du plasserer skinnen noen cm lenger ut enn disse slik at gardinene får henge fritt.