Hvordan vaske gulvtepper

Hvordan vaske gulvtepper

Vasking av ulike kvaliteter av gulvtepper kan være vanskelig - enten du har tuftet teppe, ullteppe eller gulvteppe i jute. For å holde teppet i god stand bør du: 1. Støvsuge teppet jevnlig 2. Fjerne flekker med mild skumrens og klut 3. Få teppet profesjonelt renset med jevne mellomrom

Støvsuging

Det er viktig å støvsuge teppet regelmessig for å fjerne smuss og støvpartikler som har samlet seg i teppet. Vær oppmerksom på hvilket munnstykke du bruker til støvsugeren! På et tuftet teppe anbefaler vi å bruke teppemunnstykket, mens til ull og jute er det lurt med en børste som ikke skader tråder og fibre i teppet.

Flekkfjerning

Får du en flekk på gulvteppet ditt bør du fjerne flekken umiddelbart for å unngå at den setter seg. Bruk et mildt renseprodukt, for eksempel en skumrens og dytt forsiktig med en ren klut eller svamp. Unngå å gni eller skrubbe på teppet, da dette kan ødelegge trådene og gjøre teppet vanskeligere å rengjøre senere.

Dyprens

For å holde teppet ditt i god stand over tid og gjøre det så godt som nytt, kan du vurdere å få det profesjonelt renset. En profesjonell rengjøring vil fjerne dypere smuss og flekker som ikke kan fjernes ved vanlig støvsuging og flekkfjerning. For eksempel når det kommer til ulltepper kan det være vanskelig å rengjøre skikkelig hjemme uten å skade teppet. En profesjonell rengjøring vil sørge for at teppet blir rengjort både grundig og skånsomt, samtidig som det opprettholder teppets naturlige farge og struktur. Dyprens kan også bidra til å forlenge teppets levetid og beskytte det mot fremtidige skader og slitasje.

Nærbilde av teppe i hemp