Ocean fiberdyne av resirkulert havplast

Ocean fiberdyne av resirkulert havplast

Ocean fiberdyne har et mykt polyesterfyll laget av resirkulerte plastflasker. Fibrene kommer fra organisasjonen Plastic Bank, som jobber med å hindre at plastavfall havner i havet. Plasten samles inn fra strender og kystområder, og blir omgjort til nye polyesterfibre som benyttes i vår fiberdyne. Resultater er en myk og behagelig dyne – som i tillegg er bra for miljøet.

Det store plastproblemet

Hvert år ender omkring åtte millioner tonn plast opp i havet. Plastforsøpling og mangel på avfallssystemer i store deler av verden er et stort globalt problem og en trussel mot alt dyreliv i havet og for oss mennesker.

Plastic Bank jobber med å hindre at plastavfall ender opp i havet, og etablerer ordninger og bygger avfallssystemer i land der dette ikke finnes. De gir også arbeid til fattige mennesker som samler inn plastflasker langs strender og kystomrpder. Plasten veksles inn i ‘banken’, og gir lønn til arbeiderne. Deretter går plasten videre til resirkulering.

Årets TV-aksjon gikk til WWFs arbeid for å bekjempe utslipp av plast i havet. En tredjedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor var TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand. Kid Interiør har gitt 100 kr fra hver solgte Ocean fiberdyne til WWF under årets TV-aksjon og videre ut året. Til sammen har vi bidratt med 170 000 kroner. Tusen takk til alle som har valgt Ocean fiberdyne og dermed støttet dette viktige tiltaket! 

Miljøvennlig fiberdyne til sommer og vinter

Ocean fiberdyne er en såkalt helårsdyne, og kan beskrives som middels varm. Akkurat som andre fiberdyner, er den lettstelt og perfekt for alle som lider av astma og allergier. Les mer om fordelene ved fiberdyner og -puter.

Dynen er laget av mykt polyesterfyll fra resirkulerte plastflasker, mer spesifikt spiralformede og silikoniserte polyesterhulfibre. Plastavfallet samles inn fra strender og kystområder, males opp og spinnes til nye polyesterfibre. Trekket er i økologisk bomull, og dynen holder fasongen takket være sømmer på langs.

Ocean fiberdyne

Vask og vedlikehold av fiberdyne

Ocean fiberdyne bør ristes hver dag og luftes med jevne mellomrom. Dynen kan vaskes i maskin på 60 grader, gjerne en til to ganger i året. Tørk gjerne dynen i tørketrommel.

I Kid Interiør er vi opptatt av bærekraft og samfunnsansvar. Vi var blant annet først ute i Skandinavia med resirkulert dun, og jobber mot at all bomull vi bruker i vår produksjon skal komme fra bærekraftige kilder. Les mer om vårt samfunnsansvar og om resirkulert havplast på https://plasticbank.com/.