Ofte stilte spørsmål om dyrevelferd

Ofte stilte spørsmål om dyrevelferd

Kid Interiør er opptatt av dyrevelferd og setter strenge krav til våre leverandører. Vi ønsker å ta ansvar og gå foran som et godt eksempel på hvordan store kjeder kan og bør bidra til bedre dyrevelferd.

Er ull/lammeskinn dere selger mulesingfri?

Kid tar sterk avstand fra mulesing av sau og i henhold til våre etiske retningslinjer er mulesing forbudt. Våre ullpledd og saueskinn kommer ikke fra Merino-sauen som mulesing hovedsakelig blir benyttet på. Kid er medlem av IEH (Initiativ for etisk handel) med de forpliktelser dette innebærer og som du kan lese mer om på www.etiskhandel.no. Vi gjennomfører regelmessig oppfølging av våre leverandører både med tanke på arbeidsforhold, miljø og dyrevelferd.

Alle våre lammeskinn kommer fra Australia og New Zealand. Våre leverandører er pliktet til å bedrive godt og trygt dyrehold.

Vi jobber mot å få ullproduksjonen sertifisert i henhold til Responsible Wool Standard (RWS). Du kan lese mer på responsiblewool.org.

Er pelspleddene jeg får kjøpt hos Kid ekte?

Vi kan berolige deg med at våre pelspledd ikke er ekte, de er laget av polyester/acrylic.

Hvor kommer dunen og fjærene i deres produkter fra?

Dun og fjær som benyttes i våre dundyner og dunputer er biprodukt fra matproduksjon. Alle våre leverandører forplikter seg til å levere produkter produsert i henhold til våre etiske retningslinjer. I våre etiske retningslinjer er det blant annet krav til at dun og fjær benyttet i våre produkter ikke stammer fra levende dyr. Det har aldri vært benyttet dun og fjær plukket fra levende dyr eller fra dyr som er blitt tvangsforet i våre produkter. Samtlige av våre dun- og fjærleverandører har sertifisering fra myndighetene i landet på dette. I tillegg følger vi opp dette i våre inspeksjoner hos leverandørene.

Med Downpass er disse kravene med som en del av en standard og det er strenge krav til kontroller og sporbarhet i hele kjeden. Les mer om Downpass her.

Er det palmeolje i deres stearinlys?

Bruk av palmeolje medfører økt nedhugging av regnskogen, og truer dyremangfoldet i disse områdene.

Vi har faset ut palmeolje i våre lys, og tilbyr nå blant annet lys i 100% stearin av animalsk fett. Lysene inneholder dermed hverken soya, parafin eller palmeolje. De er heller ikke tilsatt duft eller aroma. Lysene er Svanemerkede og inneholder kun fornybare ressurser. 

Dyretesting

Våre kroppspleie produkter er ikke testet på dyr. Dyretesting er noe Kid tar sterk avstand fra.