Bærekraftig bomull

Bærekraftig bomull

Bomullsproduksjon er en intensiv produksjon, som krever mye vann og kjemikalier. Selv om bomull kun dyrkes på 4% av jordens dyrkbare areal, brukes det så mye som 25% insektmidler og 10% av andre plantevernmidler til prosessen. Innen utgangen av 2020 nådde vi målet om at alle bomullsprodukter fra Kid Interiør skal komme fra mer bærekraftige kilder.

Vi vil velge bærekraftig bomull

Kid Interiør skal, som en av landets største interiørtekstilkjeder, ta vår del av ansvaret, og jobber aktivt for en mer bærekraftig bomullsproduksjon. Det handler om å få mer ut av arealene som benyttes, om å redusere bruken av vann og kjemikalier, og ikke minst om å bedre arbeidsforhold for menneskene og miljøet i lokalsamfunnene, hvor bomullen produseres.

Dette er et kontinuerlig arbeid, og som vi bevisst velger hver dag. Vi er medlemmer av Better Cotton, som sikrer bærekraftig bomull og trygge arbeidsforhold hos bomullsbøndene. Vi øker andelen bomull fra Cotton made in Africa (Cmia), vi benytter ennå mer økologisk bomull fra både Global Organic Cotton Standard (GOTS) og Organic Cotton Standard (OCS).

Better Cotton

Kid Interiør forplikter seg til å forbedre bomullsdyrkingen globalt sammen med Better Cotton.

Better Cotton jobber for å gjøre global bomullsproduksjon bedre – både for bonden og for miljøet. Samtidig ønsker Better Cotton å gjøre ansvarlig dyrket bomull til en lett tilgjengelig vare. Better Cotton anerkjenner også andre standarder som f.eks. Cotton Made in Africa.

Better Cotton kommer fra et system av massebalanse, og er ikke fysisk sporbar til sluttproduktet. Les mer på bettercotton.org/massbalance.

Kid er forpliktet til å kjøpe 100 % «mer bærekraftig bomull» innen 2020. «Mer bærekraftig bomull» inkluderer (f.eks. Better Cotton, resirkulert bomull og økologisk bomull).

CmiA - Cotton made in Africa

CmiA er en produksjonsstandard som gjelder bomull fra afrikanske land sør for Sahara. Produksjonen skal sikre både bonden og miljøet, og bomullen produseres med mindre, eller ingen bruk av kjemikalier og kunstgjødsel. All bomull som er CmiA-sertifisert er kun vannet med regnvann.

Økologisk bomull

Økologisk bomull dyrkes med miljøet i tankene. Det benyttes ikke skadelige plantevernmidler, kunstgjødsel eller genmodifisert fiber. All økologisk bomull som benyttes hos Kid er sertifisert enten av GOTS eller OCS. Begge sertifiseringene lar deg spore bomullen. På sikt ønsker Kid å sikre at all økologisk bomull er sertifisert i henhold til GOTS-standarden.