Bokhari - produkter gir fremtidshåp

EN ANNERLEDES LEVERANDØR I 10 ÅR

Kid har siden 2014 samarbeidet med Bokhari - en sosial entreprenør som setter miljø og mennesker først. Gjennom Bokhari sikres trygge og anstendige arbeidsplasser for håndverkere i Pakistan, de fleste kvinner, gjennom produksjon og salg av håndlagde produkter.

I år feirer vi 10 år som samarbeidspartner med Bokhari!

Bokhari sikrer skolegang

ET PRODUKT. EN FREMTID.

I tillegg til å sikre trygt og anstendig arbeid til kvinner og menn i lokalmiljøet, får barna deres tilgang til utdanning og 10-års grunnskole gjennom LAMS-skolen vegg-i-vegg med veveriet. Ved å kjøpe et Bokhari-produkt bidrar du til å sikre utdanning for nærmere 1000 jenter og gutter i alderen 4 til 17 år, og gir dermed økte fremtidsutsikter for dem og deres familie.

KUN GJENBRUK, IKKE NYTT

Bokhari benytter bare naturlige, resirkulerte og fornybare materialer i sin produksjon. Det ligger i hele Bokhari sin filosofi. Enten ved gjenbruk, eller ved å ta i bruk biprodukter, materialer som ellers vil bli kastet eller brent. Å skape noe nytt av gjenbruk, rester og avfall er meningsfulle klimatiltak. Slik bidrar hvert Bokhari-produkt til en bedre fremtid for alle. Les mer om materialene, opprinnelse, produksjonsgang og hva de brukes til her.

Kart over Bokhari veveriet

BOKHARI-VEVERIET

Bokhari-veveriet, som drives på ren, fornybar solenergi, er også en betydelig bidragsyter i lokalsamfunnet. I tillegg til arbeid og utdanning, sikrer deres vannrenseanlegg rent drikkevann til over 5000 mennesker. Slik bidrar hvert Bokhari-produkt til en bedre fremtid, både for planeten og mennesker.

Skandinavisk design i møte med pakistansk håndverk.

HVEM ER BOKHARI

Bokhari består av til sammen over 450 kvinner og menn, i Pakistan og i Norge. Kreativ leder Runa Klock og daglig leder Amar Bokhari, sammen med lagersjef Monica Breivik, håndterer alt arbeid i Norge, mens produksjonen foregår ved veveriet i Sultan Town, en forstad til millionbyen Faisalabad i Pakistan. På veveriet jobber dyktige håndverkere, de fleste kvinner. Deres felles visjon er å bidra til en mer bærekraftig fremtid for mennesker og planeten.

Bokhari hjerte og Runa og Amar