Bokhari - bærekraftig materiale med sjøgress

Som alle Bokhari-produkter er også sjøgress-produktene produsert lokalt i Faisalabad i Pakistan. Sjøgress er en av verdens mest hurtigvoksende planter, og at man gjør naturen en tjeneste ved å plukke/tynne ut sjøgress. Fra innhøstingen langs elvebredden til tørking og fletting/tvinning av gryteunderlag, brikker og kurver gir Bokhari arbeid til mange kvinner og menn.

Sjøgress - et bærekraftig materiale

Som alle Bokhari-produkter er også sjøgress-produktene produsert lokalt i Faisalabad i Pakistan. Sjøgress er en av verdens mest hurtigvoksende planter, og at man gjør naturen en tjeneste ved å plukke/tynne ut sjøgress.

Fra innhøstingen langs elvebredden til tørking og fletting/tvinning av gryteunderlag, brikker og kurver gir Bokhari arbeid til mange kvinner og menn.

Tok utfordringen på strak arm

Lenge var man usikker på om det fantes sjøgress-planter i Faisalabad. Sjøgress som materialet er relativt ukjent i Pakistan, helt til noen kloke hoder mente de hadde sett sjøgress vokse vilt langs elvebredden i nærheten av veveriet. En ekspedisjon ble sendt ut for å innhente prøver av plantene, og ganske riktig – det var sjøgress!

Produksjonen ble satt i gang, og i dag har sjøgress blitt en naturlig og bærekraftig del av sortimentet til Bokhari. Gjennom Bokhari skapes meningsfylt og trygt arbeid for pakistanske håndverkere, både kvinner og menn – og aller viktigst – utdanningsmuligheter og fremtidshåp for barn.

Fletting av sjøgress

Hvert sjøgressprodukt flettes for hånd av dyktige kvinner. Det tar tid og krever nøyaktighet.

Kvinnene ved Bokhari-fabrikken har lang erfaring med å strikke og hekle i bomull, så da de ble utfordret til å lære seg å flette kurver og matter av sjøgress, tok de utfordringen på strak arm.

Flettingen gjøres både på veveriet og hjemme – dermed tilbys kvinnene den fleksibiliteten de trenger for å kunne kombinere jobb med andre oppgaver i hjemmet.