Handle med hjertet

bilde av barneføtter med handle med hjertet logo

For Kid betyr Handle med hjertet å ta ansvarlige valg for morgendagen. Vi skal ha en god og trygg verdikjede, levere gode og trygge produkter til deg som kunde, og vi skal selvfølgelig ta vare på miljøet.

Når du handler en vare merket med Handle med hjertet så vet du at vi allerede har tatt et valg for deg. Enten det gjelder råvare, produksjonsmåte eller lokal påvirkning.

For Kid Interiør er det alltid viktig å sikre best mulig bærekraftig produksjon, trygge og gode arbeidsforhold, og god forretningsdrift både for oss og våre leverandører. Vi ønsker også å legge til rette for deg som kunde å ta gode ansvarlige valg når du handler hos oss. Bærebjelkene i vårt samfunnsansvar er dedikerte ansatte, etiske retningslinjer, streng kjemikalieguide og FNs bærekraftsmål for 2030.

Vi har nå samlet vårt samfunnsansvar under «Handle med hjertet». Det betyr ikke at vi har revolusjonert hva vi gjør, men vi ønsker å synliggjøre alt det gode arbeidet som gjøres, på en enkel måte.

For Kid betyr Handle med hjertet å ta ansvarlige valg for morgendagen.

Vi skal  ha en god og trygg verdikjede, levere gode og trygge produkter, og vi skal selvfølgelig ta vare på miljøet.

Kriterier for Handle med Hjertet-merking

For at et produkt skal bli merket "Handle med Hjertet", har vi følgende kriterier:

1. Påvist mindre miljøpåvirkning + god sporbarhet

Ved å bruke troverdige og sterke tredjepartssertifiseringer som inkluderer for eksempel bedre materialer, sosiale tiltak eller renere produksjonsmetoder, kan vi sikre at forbedringene er reelle og bidrar til en positiv utvikling sammenlignet med konvensjonelle alternativer. For å sikre at produktene er slik vi ønsker, verifiserer vi sertifiseringene med blant annet transaksjonssertifikater og revisjoner, som gir oss en sporbarhet og dokumentasjon på produktenes tilvirkning. Hvert produkt er merket med den respektive tredjepartssertifiseringen i tillegg til vårt eget Handle med Hjertet-symbol. Du kan lese mer om våre sertifiseringer her.

2. Over 50 % av produktets vekt skal bestå av materialer som oppfyller kravene i punkt 1.

Våre produkter er av og til satt sammen av flere, ulike materialer. Vi sier derfor at over halvparten av en vare må bestå av bedre materialer for at vi kan merke den med Handle med Hjertet.

Alternativt, må salgsgevinsten av produktet gi direkte tilbake til lokalsamfunnet.

Dette kan for eksempel være våre Bokhari-produkter som bidrar til å tilby utdanning til jenter og gutter ved LAMS-skolen i Pakistan. Les mer om dette her.