10 tips til en hyggelig uteplass

10 tips til en hyggelig uteplass

Om du har balkong, en større terrasse eller en stor hage, er deilig å ha muligheten til å komme seg ut i solen hjemme. Her er 10 tips for å få en hyggelig uteplass!

1. Skal uteplassen din være et sted å sole seg, eller et sted å samle folk rundt et langbord? Finn hagemøblene til ditt behov!

2. La det bugne med potter og krukker med grønne planter i forskjellige størrelser på balkongen eller terrassen.

3. Norske sommerkvelder kan bli kjølige, da er det deilig å ha pledd på uteplassen for å kunne nyte kveldene lenger.

4. Ha sitteputer i hagemøblene som er både behagelige, dekorative og matcher din stil. 

5. Ledlys er perfekte å ha på uteplassen - det kan både være lykter som lyser opp, og stemningsfulle lyslenker.

6. Duken er selve grunnlaget for borddekkingen. Du kan gå for en sommerlig linduk, eller en solid uteduk.

7. Det er veldig stemningsfullt med levende lys når det går mot kveld. Både lykter, telysholdere og lysestaker.

8. Dekorer med friske blomster! Det gir en sommerlig og delikat atmosfære.

9. Skap en avslappende sone med loungemøbler, parasoll, myke sitteputer og god musikk. 

10. Vi ønsker at uterommet skal virke luftig og åpent! Bruk skyggehjørnene til oppbevaring og skap romfølelse.

Uavhengig av om du har en stor eller liten uteplass kan du gjøre mye for å skape den riktige sommerstemningen, men har du en liten balkong kan det være en fordel å tenke kreativt.

Kvinne som dekker et bord ute

1. De riktige utemøblene for ditt bruk

Velg riktige utemøbler til din uteplass. Hvor mye plass du har har endel å si, og hva du ønsker at uteplassen skal brukes til. Er det snakk om et sted å sole seg, et sted å ta morgenkaffen eller et langbord hvor du kan ha mange på besøk. Du kan gå for plastmøbler i friske farger eller i en naturlig palett. Du kan også velge lekre stoler og benker i kunstrotting. Alle våre utemøbler er solide og værbestandige – perfekte for norsk sommerklima. 

2. En grønn oase med potter

La det bugne med potter og krukker i forskjellige størrelser på balkongen eller terrassen. Mange passer veldig godt ved inngangspartiet også, og Vita blomsterpotte kan snues og brukes som bord!

Grønne planter på balkongen er trikset som gir deg en følelse av å sitte i en egen hyggelig mini hage. Høye grønne planter er også en god løsning om du ønsker å skjerme deg for innsyn fra nysgjerrige naboer.

3. La det bugne av pledd og puter!

Norske sommerkvelder kan bli kjølige, da er det deilig å ha pledd på uteplassen for å kunne nyte kveldene lenger. Det kan også være lurt å ha noen ekstra pledd om du får besøk på terrassen. Er du ekstra frysen kan pledd i 100% ull være det som gjør at du holder ut hele sommerkvelden ute.

Pynt opp utemøblene med matchende pynteputer, så blir det ekstra mykt og koselig!

4. Behagelige sitteputer

En sittepute har et bredt bruksområde. Det første vi tenker på er i utemøblene dine, og vi har et stort utvalg sitteputer i både fasong, farger og mønster.
I tillegg kan en sittepute med hank være perfekt på farten. De passer like godt på stranda, i parken, på svaberget eller i båten.
De lange sitteputene kan også fungere like godt som en madrass på terrassen eller på en benk.

Fine sitteputer på terassen

5. Skap magi med ledlys

Ledlys er perfekte å ha på uteplassen - det kan både være lykter som lyser opp på bordet eller langs gulvet, og det kan være lyslenker som henger på kryss og tvers og skaper skikkelig stemning! 

6. Komplett sommerbord med hyggelig duk

Duken er selve grunnlaget for borddekkingen. Du kan gå for en sommerlig linduk, eller en uteduk som tåler å ligge på bordet i lengre tid. Ikke minst er det praktisk med en duk som enkelt kan vaskes av søl og pollenstøv.

7. Levende lys

Det er veldig stemningsfullt med levende lys når det går mot kveld. Både lykter og telysholdere er fint for å skjerme flammen fra å slukke i vinden. Telys og kubbelys kan stå på et dekket bord, eller på et hjørnebord ved sofaen. En større lykt kan stå rett på terassegulvet eller i trappen.

8. Friske blomster

Dekorer med friske blomster! Det gir en sommerlig og delikat atmosfære. Du får selvsagt kjøpt lekre blomster, men det er også masse fint ute i naturen som man kan plukke selv. Markblomster er den perfekte borddekorasjon, syns vi!

9. Solplassen

Terassen eller balkongen er det perfekte stedet å slappe av i solen og samle litt D-vitaminer. I fine loungemøbler kan du slappe av med en god bok under parasollen. Fyll møblene med myke sitteputer og ta med matchende badehåndklær ut! For en sone med ekstra stemning kan det være hyggelig med en liten radio eller annen høytaler med din favorittmusikk på.

Loungemøbler i rotting og parasoll

10. Utnytt plassen godt

Vi ønsker at uterommet skal virke luftig og åpent! Bruk skyggehjørnene til oppbevaring. Sett for eksempel et lite bord i hjørnet med lys, eller en dekorativ kurv med varme pledd og myke sitteputer. Om du har plass, kan en terrassevarmer gjøre sommerkveldene enda mer behagelige å nyte utendørs.