10 tips til en innbydende uteplass – slik velger du hagemøbler og dekor

10 tips til en innbydende uteplass – slik velger du hagemøbler og dekor

Uansett om du har en liten balkong, en stor terrasse eller en hel hage å boltre deg i, er det luksus å ha en egen oase hvor du kan nyte sommersolen. Her får du 10 smarte tips til valg av hagemøbler og utepynt – som hjelper deg å skape et uterom for deilige måltider, gode samtaler og lange sommerkvelder.

Med enkle grep kan du transformere uteplassen til ditt eget lille fristed i hverdagen. Hos oss får du både dekoren og utemøblene du trenger, for å få mest mulig glede av den fineste sesongen i året.

Spisebord ute med beige hagestoler og beige duk på dekket bord

1. Velg hagemøbler du har bruk for – og plass til

Det første du må tenke gjennom når du velger hagemøbler, er hva du skal bruke uteplassen til. Skal du primært sole deg der? Nyte morgenkaffen – eller vil du ha mulighet til å dekke langbord til hele storfamilien? Det andre du må tenke på, er hva du har plass til. Har du godt med plass, kan du innrede flere soner med ulike typer hagemøbler til ulikt bruk. Har du derimot få kvadrat å spille på, bør du velge fleksible utemøbler som passer like godt til soling som til middag.

Alle utemøblene du finner hos oss er laget for å takle norsk sommervær – men kan dessverre ikke stå ute om vinteren. Så sørg for å ha et egnet sted å sette dem om vinteren.

2. Lag en grønn oase med potteplanter

Med frodige planter og blomster på uteplassen, skaper du enkelt følelsen av å sitte i din egen lille hage. Potteplanter gjør seg også godt ved inngangspartiet, og høye planter er en dekorativ måte å skjerme mot innsyn fra nysgjerrige naboer på. La det gjerne bugne med krukker og potter i ulike størrelser, for å skape dynamikk og spenning i stylingen.

Store krukker med små trær ute

3. Fyll opp med pledd og puter

Er du også en av dem som liker å sitte ute gjennom sommerkvelden? Da vet du nok også hvor kjølig det blir straks sola går ned – og hvor deilig det er å finne et pledd som kan forlenge kvelden. Ha gjerne et lite lager med pledd på lur til du får besøk, gjerne et pledd i 100 % ull. Pynt med matchende pynteputer, som gjør det ekstra mykt å sitte i deilige hagemøbler.

4. Sitt godt både hjemme og på utflukt

Gode hagemøbler blir enda bedre å sitte i med sitteputer. Hos oss finner du et stort utvalg sitteputer i ulike fasonger, farger og mønstre. En sittepute med hank er perfekt på farten – og passer like godt på stranda som i parken, i båten eller på et svaberg. Lange sitteputer er også ypperlig å bruke som madrass på terrassen eller på en benk.

Sitteputer til uterommet i beige med hvite striper sammen med stråveske og andre pynteputer i naturtoner

5. Fyll uterommet med ledlys

Ledlys er perfekte å ha på uteplassen. Enten i form av lykter som lyser opp på bordet eller langs gulvet – eller lyslenker som henger på kryss og tvers, og skaper en innbydende atmosfære.

LED-lamper langs bassengkanten i forskjellige farger og fasonger

6. Dekk bordet med en sommerduk

Duken er selve grunnlaget for borddekkingen. Du kan gå for en sommerlig linduk, eller en mer hardfør uteduk som tåler å ligge på bordet i lengre tid. Har du små barn kan det også være kjekt med en voksduk, som det er enkelt å tørke både matsøl og pollen av.

Utendørs spisebord dekket med blåmønstret duk og masse kjøkkenvarer. Beige hagestoler.

7. Skap magi med levende lys

Når det går mot kveld, er det lite som slår stemningen av levende lys. Dekk på med lykter, lanterner og telysholdere, som både dekorerer og skjermer flammen mot å bli slukket av vinden. Også telys og kubbelys gjør seg godt på utebordet – eller på et hjørnebord ved sofaen. Plasser gjerne også større lykter utover balkongen eller terrassen, enten rett på gulvet eller i trappen.

8. Pynt med friske blomster

En bukett med friske blomster gir en sommerlig og delikat atmosfære på utebordet. Kjøp noe fint fra din lokale blomsterbutikk – eller plukk en fin bukett fra hagen eller naturen. Markblomster er den perfekte borddekorasjon, synes vi!

Hvit vase med ru tekstur full av fargerike blomster utendørs

9. Legg til rette for å slikke sol

For mange av oss er sommerens høydepunkt å slappe av i solen og fylle opp lageret med D-vitaminer. Ta plass under parasollen, finn frem en god bok og senk skuldrene i fine loungemøbler. Gjerne med myke sitteputer og matchende badehåndklær! For å skape ekstra deilige sommervibber, ta gjerne med en liten radio eller høyttaler ut, som du kan spille favorittmusikken din på.

Solsenger plassert sammen til dobbelstørrelse med stort badehåndkle med beige og hvite striper. Utebord, LED-lamper, sitteputer og pynteputer i matchende beige toner.

10. Utnytt plassen godt

Uterommet føles aller best når det er luftig og åpent. Bruk skyggehjørnene til oppbevaring, for eksempel kan du sette en dekorativ kurv med pledd og sitteputer der. Om du har plass, kan også en terrassevarmer gjøre sommerkvelden enda mer behagelig å nyte utendørs.