Velg riktig sengetøy

Velg riktig sengetøy

Bør du velge sengetøy i sateng, flanell, lin, krepp eller kanskje egyptisk bomull? Liker du sengesett i en naturlig eller eksklusiv stil? Lær mer om de forskjellige kvalitetene og finn det beste sengetøyet for deg!

Dynetrekk og putevar med god komfort

God komfort er ekstra viktig for dynetrekk og putevar som du skal ha inntil kroppen. De fleste av våre sengesett er laget av 100% bomull i god kvalitet og har en jevn, myk og glatt overflate. Visste du forresten at sengesett som omtales som sateng, percale eller damask alle er laget av 100 % bomull? Det er veveteknikken som er forskjellig på de ulike kvalitetene. Alle våre kroppsnære tekstiler er Øko-Tex merket. Les mer om Øko-Tex-sertifisering (trygge tekstiler)

Sengesett i bomull

Bomull av god kvalitet har en jevn og glatt overflate. Sengesett i bomull er slitesterkt og behagelig mot huden, puster godt og blir ikke statisk. Våre vanlige bomullsengesett er vevet i tykkere tråder enn sengesett i damask, percale og sateng. 
Lyst sengesett med blomster

Sengetøy i økologisk bomull

Økologisk bomull dyrkes uten kunstgjødsel og kjemiske plantevernmidler. Alle våre økologiske produkter er laget av GOTS-sertifisert bomull, et merke som stiller strenge krav til produksjonsprosessen. 


Sateng sengesett av fin bomull

Sateng sengesett er laget av ekstra fin bomull. Lange fibre tvinnes til tynne tråder som deretter satengveves. Sengesett i sateng er lette, myke og glansfulle, men likevel slitesterke. Stoffet kjennes svalt og behagelig mot huden. Sateng har en tydelig for- og bakside, der forsiden er mer blank og glansfull.

Sateng sengesett i lyse toner

Slitesterkt dyne- og putetrekk i percale

Percale er en av våre fineste kvaliteter og er kjent for sin slitestyrke. Sengesett i percale veves tett med mange tråder per cm, og med ekstra tynt og fint garn. Sengesettene har en glatt overflate som som føles sval og behagelig mot kroppen.

Sengesett med blomster

Våre sengesett

Slitesterkt sengetøy i lin

Sengesett i 100% lin er et rent naturprodukt som kommer fra linplanten. Stoffet er slitesterkt, lettstelt og blir mykere for hver vask. Lin passer for deg som liker en naturlig eller rustikk stil. Ønsker du å få frem linets blankhet kan du stryke det, ellers kan du fint beholde det som det er - sjarmerende krøllete. 

Lin sengesett i beige

Mykt og godt flanell sengetøy

Flanell sengesett kjennetegnes ved at overflaten er børstet slik at små bomullshår står opp fra stoffets overflate. Flanell føles varmt og mykt mot huden og passer perfekt for kalde netter, eller for deg som fryser lett. Garnfarget flanell er enda litt mykere, med god slitestyrke. Disse sengesettene holder ekstra godt på fargen fordi garnet er farget før veving. Les mer om sengetøy i flanell.
Flanell sengesett med blomster

Sengesett i egyptisk bomull

Sengesett i egyptisk bomull har en veldig høy trådtelling (threadcount), det vil si antall tråder vevd sammen i en kvadrattomme. Høy trådtelling gir en utrolig myk, glatt og holdbar kvalitet. Passer for deg som liker mykt og glatt sengesett, og som vil ha det aller beste. Les mer om egyptisk bomull.
Mørkeblått sengesett i Egyptisk bomull med mønster

Krepp sengetøy for varme sommernetter

Krepp sengesett kjennetegnes ved at overflaten er uregelmessig og krusete, noe som gjør sengesettet ekstra luftig og svalt. Stoffet er slitesterkt, strykefritt og behagelig mot huden. Krepp passer perfekt til varme sommernetter. Det finnes to måter å lage krepp på, vevet og kjemisk. Vevet krepp vil si at kreppeffekten er vevet inn i sengesettet, noe som gjør det mer kostbart og eksklusivt med lengre holdbarhet.
Krepp sengesett i rosa og ferskentoner

Moderne look med stenvasket sengesett

Litt slitt på den tøffe måten! Sengesettene har blitt vasket med store stener i prosessen slik at de får et moderne, slitt utseende. Fleksibelt og ekstra mykt mot huden, puster godt og blir ikke statisk. 
Satengsengesett i hvit

Sengetøy til baby og barn

Vi har et stort utvalg av sengetøy til både baby og barn i ulike størrelser. Les mer om størrelser på sengesett til barn.

Her kan du lese om vask av sengetøy

I Kid Interiør er vi opptatt av bærekraft og samfunnsansvar. Vi var blant annet først ute i Skandinavia med resirkulert dun, og jobber mot at all bomull vi bruker i vår produksjon skal komme fra bærekraftige kilder. Les mer om hvordan vi tar samfunnsansvar.

Sengesett i økologisk bomull til barn