Liveshopping tilbud: Kjøp to valgfrie varer og få 50% på hele Atelier kolleksjonen til Camilla Pihl!

Måltilpasset lamellgardin

Måltilpasset lamellgardin

Lamellgardiner passer godt til store vinduer eller som romdeler. Med denne løsning er det enkelt å regulere for dagslys og innsyn, enten du vil slippe inn eller stenge ute lyset.

Vanlige spørsmål - lamellgardiner

Våre lamellgardiner leveres med hvit skinne, kjedetrekk, bunnvekt og bunnkjeder. Hvis du ønsker sort skinne og tilbehør, kan du også velge det. Lamellanlegg leveres med snorbetjening på 1 meter, av hensyn til gjeldende lov om barnesikring, EN13120. Har du barn og ønsker en ”snor-/kjedefri” betjening – så anbefaler vi at du velger styringsstang til betjening av dine lamellgardiner.

Tekstilbredden på lamellene finnes i 2 bredder = 89mm og 127mm. Vi kaller 89mm for Medium og 127mm for Large. Vi anbefaler Large tekstilbredde, når du har veldig brede vinduer, eller når du ønsker at lamellene fyller minst muligt. Jo bredere lameller, jo færre lameller skal det brukes for å dekke vinduet ditt, og færre lameller fyller mindre når de er trukket fra. Medium tekstilbredde er perfekt, hvis du ønsker lamellerne skal ”fylle” mindre i selve vinduet.

Hvordan måler jeg opp riktig?
Du skal alltid oppgi det ferdige målet som gardinen skal ha – inkl. beslag. Ved montering i karm må du huske å trekke fra 1 cm på totalbredden, ellers vil det ikke være plass til beslagene i karmen. Vi anbefaler også at du trekker fra ca. 2 cm i høyden, så lamellgardinen ikke treffer gulvet. Se nedenfor for skråvindu.

Hvordan måler jeg opp riktig for skråvindu?
Mål A skal oppgis i nisjemål uten å trekke fra noe (dvs. innvendig bredde på vinduet målt fra karm til karm).

Mål B og D skal oppgis i ferdig mål , eventuell avstand til gulv eller karm må trekkes fra. Vi anbefaler at det trekkes fra 1-2 cm på det ferdige målet for at gardinen skal henge fritt fra gulv eller vinduskarm. Mål D kan minimum være 18 cm da det ikke vil være plass til lameller under denne størrelse.

Mål C er et kontrollmål og beregnes automatisk ut fra målene A, B og D.  (C-bredden varierer avhengig av takvinkelen).

Merk at lamellanlegg med mørkleggingsstoff ikke vil være helt mørkleggende, det vil alltid komme lys inn mellom de enkelte lamellene, samt i topp og bunn.

Hvordan monterer jeg lamellgardinene?
Du kan følge monteringsanvisningen som følger med produktet.

Hva følger med gardinen?
Alle våre gardiner leveres komplett med beslag til tak og vegg samt monteringsanvisning. Skruer til montering medfølger ikke.

Hva er Trivera CS stoff.
Trevira CS er en spesiell form for polyester, hvor fibrenes kjemiske sammensetning gjør tekstilet er permanent brandhemmende. Denne egenskapen beholdes etter gjentatte vask og langvarig bruk.

Lamellerne kan ikke snus – snur ikke likt – hva gjør jeg?
Ta stoffet av kroken og plasser alle krokene til siden ved å dra i kjedet. Krokene sitter nå likt, og du kan igjen montere stoffet på kroken. Hvis lamellene ikke snur likt, er de sikkert satt feil feil ved montering av bunnkjedet som forbinder lamellene nede. Klikk lamellen av bunnkjedet og evt. kroken og snu lamellen riktig. Klikk deretter bunnkjedet på igjen.