Måltilpasset lamellgardin

Måltilpasset lamellgardin

Lamellgardiner passer godt til store vinduer eller som romdeler. Med denne løsning er det enkelt å regulere for dagslys og innsyn, enten du vil slippe inn eller stenge ute lyset. Det er viktig alle målene er nøyaktige slik at lamellgardinene som blir laget etter mål passer perfekt til vinduet ditt. Hvis oppgitte mål er feil, kan det skreddersydde produktet ikke returneres. Dette er hvorfor det er viktig å måle alt nøyaktig og kontrollmåle er avgjørende.

Vanlige spørsmål - lamellgardiner

Lamellgardinene leveres med hvit eller sort skinne, kjedetrekk, bunnvekt og bunnkjeder. Lamellanlegg leveres med snorbetjening på 1 meter, av hensyn til gjeldende lov om barnesikring, EN13120:


Har du barn og ønsker en ”snor-/kjedefri” betjening – da anbefaler vi at du velger styringsstang til betjening av dine lamellgardiner i konfiguratoren.

Les mer om barne sikring her 

Lystett
Merk at lamellanlegg med mørkleggingsstoff ikke vil være helt mørkleggende, det vil alltid komme lys inn mellom de enkelte lamellene, samt i topp og bunn.

Tekstilbredde på lamellene
Bredden på lamellene finnes i 2 bredder: 89 mm (Medium) og 127 mm (Large).

  1. Large tekstilbredde: Disse anbefales for veldig brede vinduer eller når du ønsker at lamellene skal fylle mest mulig av vinduet. Med bredere lameller trenger du færre lameller for å dekke vinduet, noe som gir et mer åpent og luftig utseende når lamellene er trukket fra.

  2. Medium tekstilbredde: Dette alternativet er ideelt når du vil at lamellene skal fylle mindre av selve vinduet. Med medium bredde på lamellene oppnår du et mer balansert forhold mellom vindusdekket og rommet. Dette alternativet er passende for deg som ønsker en mellomting mellom åpenhet og privatliv.

Generelt sett gir valget av lamellbredde deg muligheten til å tilpasse utseendet og funksjonaliteten til lamellgardinene i henhold til dine preferanser og behov for lysstyring og privatliv. Jo bredere lamellene er, desto mindre fyller de når de trekkes fra, og medium bredde gir en balansert effekt mellom disse to ytterpunktene.

Hvordan måler jeg opp riktig?

Oppmåling
Du skal alltid oppgi det ferdige målet som gardinen skal ha – inkl. beslag(trekke fra 1 cm på totalbredden for beslag).

Ved montering i karm må du huske å trekke fra 1 cm på totalbredden, ellers vil det ikke være plass til beslagene i karmen.

Vi anbefaler også at du trekker fra ca. 3 cm i høyden, så lamellgardinen ikke treffer gulvet. Alternativt ca. 2 cm hvis gardinen skal gå kant i kant med vinduskarm.

Merk at lamellanlegg med mørkleggingsstoff ikke vil være helt mørkleggende, det vil alltid komme lys inn mellom de enkelte lamellene, samt i topp og bunn.

Image_006.jpg

1. OPPMÅLING BREDDE INNVENDIG LAMELLGARDIN:
Mål på innsiden av viduskarmen. Ta utgangspunkt i det minste målet på bredden.

Image_007.jpg

2. OPPMÅLING BREDDE INNVENDIG LAMELLGARDIN:
Trekk fra 1 cm på den minste bredden, da gardinen trenger noe plass til å falle pent.

Image_008.jpg

3. OPPMÅLING HØYDE INNVENDIG LAMELLGARDIN:
Mål på innsiden av viduskarmen. Ta utgangspunkt i det største målet på høyden. Trekk fra 3 cm på den største høyden. Dette blir høydemålet du skal oppgi.

Image_009.jpg

OPPMÅLING BREDDE OG HØYDE UTVENDIG LAMELLGARDIN:
Mål utvendig karm høyde og bredde. Trekk fra ca 3 cm på høyde for vaskeglippe hvis vinduet går helt ned til gulvet, alternativt ca  2 cm hvis gardinen skal slutte kant i kant med karm.

 

LAMELLGARDIN FOR SKRÅVINDU

Image_010.png

Oppmåling av skråvindu:

Mål A oppgis i ferdigmål – dvs. bredden av hele vindusåpningen uten noe fratrekk.
Mål B og D oppgis i de ønskede mål. I høyden anbefaler vi at du trekker fra 1-2 cm slik at gardinene ikke berører gulvet.

NB. Er mål D mellom 0-17 cm, vil det ikke være plass til lameller.
Mål C er et kontrollmål og beregnes ut fra mål A, B og D (C-bredden varierer avhengig av
takvinkelen).

 

Hvordan monterer jeg lamellgardinene?
Du kan følge monteringsanvisningen som følger med produktet.

Hva følger med gardinen?
Alle våre gardiner leveres komplett med beslag til tak og vegg samt monteringsanvisning. Skruer til montering medfølger ikke.

Hva er Trivera CS stoff.
Trevira CS er en spesiell form for polyester, hvor fibrenes kjemiske sammensetning gjør tekstilet er permanent brandhemmende. Denne egenskapen beholdes etter gjentatte vask og langvarig bruk.

Lamellerne kan ikke snus – snur ikke likt – hva gjør jeg?
Ta stoffet av kroken og plasser alle krokene til siden ved å dra i kjedet. Krokene sitter nå likt, og du kan igjen montere stoffet på kroken. Hvis lamellene ikke snur likt, er de sikkert satt feil feil ved montering av bunnkjedet som forbinder lamellene nede. Klikk lamellen av bunnkjedet og evt. kroken og snu lamellen riktig. Klikk deretter bunnkjedet på igjen.