Stillesittende kontorjobb?

Stillesittende kontorjobb?

7 tips til enkle øvelser du kan gjøre på hjemmekontor eller jobb – på kun få minutter. Du trenger hverken treningstøy eller dusj, øvelsene gjøres enkelt ved kontorplassen eller inntil en vegg. Fordel de gjerne utover dagen eller ta et kvarters avbrekk med noen eller alle øvelsene. Små avbrekk bare ved å reise seg opp fra stolen, er minst like viktig for helsen, så om ikke annet kan vi jo begynne der.

dame med balanse ball yoga

1. Varier med balanseball som kontorstol: Bytter du ut kontorstolen med en balanseball, kan du få flere helsefordeler med på kjøpet. Her trenes kjernemuskulaturen og balansen ved at vi aktivt må jobbe med å stabilisere kroppen, fordi ballen ikke har ryggstøtte. Du får variasjon i sittestilling, avlaster ryggen og kan dermed forebygge.

Her kommer noen øvelser for nakke og skuldre. Gjør øvelsene i rolig tempo, tenk slow motion. Antall repetisjoner bestemmes av tiden du har, og vi tenker «litt er bedre enn ingenting». Prøv gjerne 5 av hver!

2. Krum/svai rygg: Sitt med føttene i gulvet og finn balansen. Svai ryggen mens du ser opp i taket og bakover, i sakte fart – og motsatt, gradvis krum ryggen, skyt rygg, trekk inn magen med blikket ned i gulvet. Alt i rolig tempo. Gjenta noen runder.

3. Armstrekk: Strekk armene opp mot taket, sprik med fingrene, pust inn når du strekker opp, og pust ut når du senker armene ned.

4. Rulle skuldrene: Rulle skuldrene bakover og fremover er en enkel bevegelse med stor effekt.

5. Øvelsen «Eagle Arms» er en fantastisk øvelse for å strekke ut og løsne spente nakke- og skuldermuskler. Den er ikke så vanskelig som den ser ut. Prøv!

6. Dobbel massasjeball – rulle på vegg: Stå inntil veggen med massasjeballen plassert mellom skulderbladene. Beveg deg opp og ned og i myke sirkler for enkel og effektiv massasje av skulder- og ryggmuskulatur. Prøv deg frem, du kan ikke gjøre så mye feil her!

7. Enkel massasjeball for å rulle i hendene. Har du vondt i hendene etter tastatur- og musebruk – eller etter å ha falt i «scrollegryta», er denne effektiv for å løsne opp spenninger og øke blodsirkulasjonen i muskler og sener.

En massasjeball kan brukes på hele kroppen for lokal massasje, mens en massasjerulle egner seg bedre for større muskelgrupper som korsrygg, rrumpe og lår. Sitt på gulvet, legg massasjerullen under rumpa/låret og støtt deg med armene. Rull fremover og bakover mens kroppsvekten presser ned. Du kan også legge den under korsryggen og rulle oppover og nedover liggende.