Hvordan få den beste søvnen?

Hvordan få den beste søvnen?

Vi har alle behov for god søvn og nok søvn for å fungere best. Her er noen tips om solskjerming, gardiner, sengetøy og farger som kan hjelpe deg på veien.

Den viktige søvnen

Både voksne og barn er avhengig av nok søvn for å kunne prestere på dagtid. Voksne trenger minst 7,5 timer søvn hver natt for at kroppen og hjernen skal rekke å reparere og vedlikeholde seg selv. Hvis vi sover for dårlig/lite, reduseres konsentrasjonsevnen og vi får dårligere immunforsvar. Barn trenger alt fra 9 til 15 timers søvn, avhengig av alder. Det er også viktig at barn oppnår dyp søvn, det er da kroppen skiller ut veksthormon som er viktig for veksten.

Mørkt soverom

Et helt mørkt rom kan gjøre det lettere å sovne, og samtidig gi bedre søvn gjennom natten. Vil du har det så mørkt som mulig på rommet, anbefales en lystett rullegardin, i kombinasjon med lysdempende eller lystett gardin. De skjermer for både lys og lyd. Vi har også lystette plisségardiner. Det sies at blått og grønt er de beste fargene å sove i, hvis du vil ta det litt lenger og male soverommet.

Soverom med lystette gardiner

Lystett solskjerming og gardiner

Lyst og stille soverom

Noen liker å ha det litt lysere på soverommet, da kan man velge bare gardinerpersienner eller plisségardiner. Med våre justerbare plisségardiner og persienner kan du selv regulere hvor mye lys som skal slippe inn. Sover du lett, kan det være lurt med tunge gardiner som kan dempe lyd utenfra. Nettbrett og mobil bør tilbringe natten i et annet rom, slik at soverommet blir et rom med stillhet.

Lyst soverom med seng

Godt inneklima gir bedre søvn

Det optimale er å sove i nyvasket sengetøy i et svalt rom som er godt utluftet. Sengetøy kan gjerne skiftes ukentlig eller hver 14. dag. Dyner bør ristes hver dag og luftes med jevne mellomrom. Hodeputer bør vaskes og skiftes ut oftere enn dyner. Alle dyner, puter og sengetøy fra Kid kan vaskes ved 60°. Dundyner og -puter bør vaskes med vaskemiddel uten enzymer og tørkes i tørketrommel med tennisballer.

Sovekomfort

Valg av dyner, puter og sengetøy påvirker også nattesøvnen. Velg det som er riktig for deg. Lær om våre sengesettkvaliteter. Vi har dyner og puter i dun- og fiberkvalitet, og ergonomisk hodepute med trykkavlastende skum som former seg etter nakke og hode. Få hjelp til å velge, og les mer om dynerputer og sengetøy til barn.

Støtte i ryggen

Har du opplevd at hodeputen sklir ned bak sengen? Med en sengegavl unngår du dette. Sengegavlen kan også brukes til å lene seg mot når man vil sitte i sengen. Ønsker du det lille ekstra, kan vi anbefale en myk og deilig hotellpute. Den er behagelig å lene seg mot hvis man vil roe ned med en bok på sengen før man legger seg til å sove

Seng med sengegavl

Sengegavler