Dyner

Velg en dyne som passer dine behov! Er du ofte varm om natten, eller ligger du og fryser? Vi har et stort utvalg av dyner i forskjellige materialer. Velg mellom dundyner og fiberdyner, både sommerdyner, vinterdyner og helårsdyner. Se vår dyneguide her. 

25 produkter
Du har sett 24 av 25

Dyner

En god natts søvn med riktig dyne

For å fungere i hverdagen er det essensielt med en god natts søvn, og derfor er det også viktig at du velger riktig dyne og pute. Hvilken dyne som kjennes riktig vil riktignok variere fra person til person, men en god dyne skal alltid gi komfort samtidig som den holder deg varm. Det er også viktig at den puster slik at den ikke føles for tung og tett.

Når du skal velge dyne bør du tenke på egenskapene til ulike typer fyll samt hvor godt de forskjellige alternativene isolerer. Du bør også ha i mente at vi mennesker kommer i ulike størrelser, og at dyner naturligvis også gjør det. Mange velger å bruke den samme dynen året rundt, men det er også vanlig å benytte en varm vinterdyne for vinterhalvåret og en sval sommerdyne for sommerhalvåret. Uansett hva slags preferanser du har, vil du hos Kid finne et alternativ som passer akkurat dine behov.

Dundyne for alle sesonger

Mange foretrekker en dyne av dun på grunn av dens unike pustende og varmeisolerende egenskaper. En dundyne vil føles behagelig og tørr hele natten, og oppleves lett og luftig. Hos oss finner du dun for alle sesonger, både helårsdyne i dun, sommerdundyne og vinterdundyne.

Vi har dundyner som inneholder både gåsedun og andedun. En gås har kraftigere og større dun enn en and, og en gåsedunsdyne isolerer derfor mye bedre enn en andedyne. Alle våre dunprodukter er produsert etter Europeisk standard som sikrer trygge etiske produkter, sporbarhet av dunen og verdig vedlikehold.

Allergivennlige dyner

Hos Kid finner du også et stort utvalg dyner for allergikere. I tillegg til allergivennlige dundyner produsert etter strenge krav til renhet på dunen og tetthet på trekket, har vi også fiberdyner som er anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund (NAAF).

Fiberdyner er et populært valg da de har flere av de samme kvalitetene som dun- og fjærdyner, men er tilgjengelig til en lavere pris. Også her kan du velge om du ønsker en helårsdyne, en lett sommerdyne eller et tykkere alternativ til vinterhalvåret.

Vask og vedlikehold av dyner og puter

Riktig vask og vedlikehold av dun- og fiberdynene dine er avgjørende for lang levetid. Alle våre dyner kan maskinvaskes ved 60°, da er du også sikker på å drepe støvmidd. Vi anbefaler bruk av nøytralt vaskemiddel uten enzymer.

Dyner bør ristes og luftes daglig og ikke utsettes for direkte sollys. Dersom de ikke brukes bør de oppbevares på et tørt sted, gjerne i en papirpose eller spesialpose. Sørg også for at den er tørr når du legger den bort!

Her kan du lese mer om vedlikehold av dyner og puter

Stort utvalg til soverommet

Enten du ønsker deg en dundyne, fiberdyne eller dobbeldyne for sommer eller vinter finner du det du leter etter hos Kid. Ta en titt på vårt utvalg på denne siden, eller kom en tur innom våre butikker, så hjelper vi deg å finne den beste dynen tilpasset ditt behov!