Styleguide: Pynteputer

Det er mange måter å style med pynteputer på. De finnes i flere størrelser og former, og du får pynteputetrekk i alle slags farger og mønstre. Ofte er det best å prøve seg frem og se selv hva som fungerer fint sammen i det rommet du skal style, men la oss gi deg noen tips.

__

Forny hjemmet med lekre pynteputer

Forny hjemmet med lekre pynteputer

Når vi går inn i en ny sesong kan mange av oss kjenne på lysten til å fornye noe hjemme. En enkel og fin måte å fornye stuen på kan være å bytte ut pynteputene med nye farger eller mønstre. Det er mange måter å style med pynteputer på. Ofte er det best å prøve seg frem og se selv hva som fungerer fint sammen, og gir akkurat det uttrykket du er ute etter. Men det er enkelt å havne i fellen om gjør at uttrykket blir rotete. Start ytterst og jobb deg innover mot midten. Først med de største putene, deretter de mindre. Uventede plasseringer er spennende for øyet og skaper mer kontrast så prøv å plassere de litt tilfeldig.

Slik styler du ton i ton

Ulike størrelser og former på putene er fint, det skaper fin variasjon. Miks mellom store og små, liggende, runde og kvadratiske former.

__

Miks med ulike former, farger og teksturer

Fire enkle steg:

1. Bestem deg for en fargepalett, gjerne 2 til 4 farger.

2. Bruk en mix av ensfargede og mønstrete pynteputer, gjerne med forskjellig tekstur.

3. Sett større pynteputer bak mindre pynteputer, miks gjerne med runde eller avlange puter.

4. Et oddetalls sett med puter kan ofte se bedre ut enn om hver del av sofaen er symmetrisk.

Farger og mønster

Hent gjerne inn farger fra andre elementer i rommet. Dette kan for eksempel være fra et bilde som henger på veggen, gardiner, et møbel eller lignende. Kanskje har du en aksentfarge som går igjen i boligen og som er fin å hente opp i en ensfarget pyntepute for å skape en rød tråd i interiøret?

Lek deg med ulike mønstre – prøv å finne en fin balanse mellom gjentakelser og variasjon. Ha gjerne et par puter med samme farge eller mønster.

style med kvaliteter - Premium collection