Sofa til liten stue

Sofa til liten stue

Det kan være utfordrende å møblere en liten stue. Hvordan få plass til alle møblene du ønsker, og samtidig få det til å virke romslig? En sittegruppe tar gjerne mye plass, men velger du en tilpasset sofa til liten stue, kan du likevel få mye ut av rommet og skape en innbydende samlingsplass.

Utnytt plassen når du innreder liten stue

Når du innreder en liten stue, er det lurt å kjøpe mindre og praktiske møbler i stedet for store sofaer,
skap og bord. Store møbler, som for eksempel en overdimensjonert sofa, vil nemlig få et lite rom til å virke enda mindre.

Skap en tidløs og klassisk eller moderne stue med en sofa som utnytter den tilgjengelige plassen godt. En liten sofa med sjeselong gir deg noen ekstra sitteplasser, og er en ryddig og åpen sofaløsning som gjør at stuen virker større, romslig og innbydende.

Velg gjerne en liten modulsofa til en mindre stue, denne kan tilpasses etter behov og gir deg muligheten til å velge antall seter samt hvilken side du ønsker sjeselongen på. Plasseringen av ende og sjeselong på sofaen beskrives ut ifra hvordan du ser sofaen forfra. Venstre ende eller sjeselong er på venstre side når du står foran sofaen, og tilsvarende for høyre side. Vi har to fine modulsofaer, Isa og Juno, som kan kjøpes som ferdige modulkombinasjoner eller løse moduler slik at du kan sette sammen den perfekte sofaen til din stue.

Beige modulsofa, to moduler der en er sjeselong

Skap en innbydende liten sofagruppe

En liten sittegruppe er en flott mulighet til å utnytte en stue med mindre plass. Velg en enkel to- eller treseter, og kombiner med loungestoler og puffer for ekstra sitteplasser. Her finnes det mange muligheter for variasjon og kreativitet – velg loungestoler i stil med sofaen, eller lek deg med ulike design og farger.

Hvit sofagruppe med to svarte stuebord og stort beige gulvteppe

En sofa med høye ben gir deg også muligheten til ekstra oppbevaring samtidig som det gir en illusjon av mer luft og plass i rommet, slik at du kan gjemme bort forstyrrende elementer som ellers kan få rommet til å virke trangere.

Sett sammen den perfekte sofaen til din stue

Modulsofaer gir deg stor fleksibilitet. Du kan velge moduler i ulike størrelser og former, og deretter sette dem sammen etter behov. Dette gjør det enkelt å tilpasse sofaen til den tilgjengelige plassen i stuen din.

Beige modulsofa med flere moduler
Stor modul til beige modulsofa

Sofabord gjør en liten sittegruppe komplett

Salongbordet komplimenterer sofagruppen, og er et både praktisk og dekorativt møbel til en liten stue. Også her finnes rom for kreativitet – du finner stor variasjon i design, farger og materiale, og bordene kan enkelt flyttes på eller danderes på nye måter.

Et sofabord med hylle er praktisk for oppbevaring av ting du vil ha lett tilgjengelig, som for eksempel aviser og magasiner, laptopen eller fjernkontrollen. Ovale eller runde salongbord er både tidløse og fine å se på, og settbord kan bli et stilig interiørelement i seg selv, avhengig av måten de plasseres på.

Sett ditt personlige preg på innredningen ved å prøve deg frem med ulike interiørdetaljer. Grupper lys i lykter og lysestaker for en innbydende og behagelig atmosfære, eller pynt med bøker, vaser og bilder. Myk opp med fine pynteputer og deilige pledd, og plasser et gulvteppe under sofagruppen, så har du en koselig og innbydende stue du både kan slappe av i og invitere gjester til.

Grå modulsofa med stuebord i eik og stort hvitt gulvteppe

Duo sovesofa - sofa og seng i ett!

En sovesofa er perfekt for de som ønsker å spare plass ved å kombinere seng og sofa. Denne sengen går fra sofa om dagen til seng om natten. Sengens overmadrass er vendbar, og den tekstiltrukne siden fungerer som setepute sammen med ryggputer og sylinderputen for sofa. Fjern de ekstra putene og snu madrassen med den hvite siden opp, for å re den som en seng.