Borddekking til jul

Borddekking og borddekorasjon

Gjør deg ekstra flid med borddekkingen til jul i år, og bruk god tid på å skape ditt personlige uttrykk på borddekorasjonen og borddekkingen. Det er mange måter å skape den gode julestemningen på, enten du går for et klassisk uttrykk med julerødt eller toner av grønt og naturmaterialer.

elegant oppdekning

Velg riktig duk til juleselskapet

En fin duk er alltid et godt utgangspunkt. Velg gjerne en nøytral og ensfarget duk hvis du har servise med mønster, eller en mer dekorativ duk hvis du har nøytralt servise. Har du et flott bord du ikke vil dekke til, kan en fin løper være en god løsning.

beige linduk og julemønstret duk
Julebord med rød mønstrete duk

Hvordan dekke opp

Om du skal servere flere retter, er det alltid lekkert å sette en mindre tallerken eller suppetallerken til forretten oppå en større tallerken. En dekketallerken er også veldig dekorativt, og egner seg spesielt godt hvis du skal servere maten på tallerkener etter at gjestene har satt seg, så unngår du at bordet virker tomt. Også bordbrikker er fine å plassere ved hver kuvert, og kan legges rett på bordet eller oppå en duk.

Når du har valgt duk og servise, er det på tide å tenke på glass og bestikk. Ta frem ditt fineste sølvtøy, eller kanskje det passer bedre med gullfarget bestikk? Toner av gull og messing gjør seg veldig godt sammen med klassiske julefarger som rødt og grønt.

Sett frem både vannglass og vinglass, gjerne ulike vinglass til forskjellig type drikke om du har det. Plasser vannglasset ytterst til høyre og så vinglass innover i rekkefølgen de skal brukes. 

Dame som dekker julebord
Alexis vinglass, bestikk, julepynt på stol

Pynt med servietter og tilbehør

Fullfør borddekkingen med fine servietter, velg mellom tøyservietter og papirservietter. Knyt et bånd eller tre en serviettring rundt en tøyserviett og legg den på tallerkenen. Du kan også tre små kvister eller annen pynt gjennom båndet eller ringen for en ekstra fin effekt. Vi har også et stort utvalg juleserivetter i papir - kanskje du har lyst til å lære å brette servietter til jul?

Borddekking med rød juleduk

Borddekorasjon med julepynt og levende lys

Når du har dekket bordet, er det tid for å pynte. Vær kreativ og sett sammen grupper med gammel og ny julepynt, levende lys og naturelementer som granbar eller kongler. Vær raus med lysestaker og telysholdere for en lun og hyggelig stemning. Også lysslynger med led-lys kan gi en fin effekt på bordet. 

Enda flere juleartikler du vil like

Julegavetips under 100,200,500

Julegavetips

les her
Den perfekte vertinnegave

Den perfekte vertinnegave

Se her
Sesongens kranser

Sesongens kranser

Se her
Julegaveinnpakning

Julegaveinnpakning

Se her

Finn mer inspirasjon og se alle våre juleartikler her. God jul!