Vakker og stemningsfull borddekking til jul

Borddekking til juleselskapet

En forseggjort og vakker borddekking er en viktig del av et vellykket juleselskap. Start med å tenke gjennom hvilken stil du ønsker, for eksempel et klassisk uttrykk med toner av rødt og gull, eller en mindre sesongpreget borddekking i hvitt og grønt. Les mer om klassisk borddekking i rødt.

En fin duk er alltid et godt utgangspunkt. Velg gjerne en nøytral og ensfarget duk hvis du har servise med mønster, eller en mer dekorativ duk hvis du har nøytralt servise. Har du et flott bord du ikke vil dekke til, kan en fin løper være en god løsning.

borddekking til juleselskapet grønn

Vakker borddekking i grønt med Alicia duk og tøyservietter, lysslynge og julepynt på bordet.

Om du skal servere flere retter, er det alltid lekkert å sette en mindre tallerken eller suppetallerken til forretten oppå en større tallerken. En dekketallerken er også veldig dekorativt, og egner seg spesielt godt hvis du skal servere maten på tallerkener etter at gjestene har satt seg, så unngår du at bordet virker tomt. Også bordbrikker er fine å plassere ved hver kuvert, og kan legges rett på bordet eller oppå en duk.

Når du har valgt duk og servise, er det på tide å tenke på glass og bestikk. Ta frem ditt fineste sølvtøy, eller kanskje det passer bedre med gullfarget bestikk? Toner av gull og messing gjør seg veldig godt sammen med klassiske julefarger som rødt og grønt.

Sett frem både vannglass og vinglass, gjerne ulike vinglass til forskjellig type drikke om du har det. Plasser vannglasset ytterst til høyre og så vinglass innover i rekkefølgen de skal brukes. Her kan du lese mer om riktig borddekking.

servise jul

Fullfør borddekkingen med fine servietter, velg mellom tøyservietter og papirservietter. Knyt et bånd eller tre en serviettring rundt en tøyserviett og legg den på tallerkenen. Du kan også tre små kvister eller annen pynt gjennom båndet eller ringen for en ekstra fin effekt. Vi har også et stort utvalg juleserivetter i papir - kanskje du har lyst til å lære å brette servietter til jul?

Borddekorasjon med julepynt og levende lys

Når du har dekket bordet, er det tid for å pynte. Vær kreativ og sett sammen grupper med gammel og ny julepynt, levende lys og naturelementer som granbar eller kongler. Vær raus med lysestaker og telysholdere for en lun og hyggelig stemning. Også lysslynger med led-lys kan gi en fin effekt på bordet. Her kan du lese mer om juledekorasjoner.

Hvordan pynte nyttårsbordet

Til nyttår velger mange å tone ned julepreget. En klassisk kombinasjon til nyttår er hvitt og blått, gjerne ispedd elementer i sølv. La gjerne en fin duk, tøyservietter og fine serviettringer få oppmerksomheten. Vær raus med levende lys i fine lysestaker og telysholdere. Les mer om nyttårsbordet her.

hvordan pynte nyttårsbordet

Finn mer inspirasjon og se alle våre juleartikler her. God jul!

Alltid fri frakt til butikk • Klikk&hent • Enkel bytte og retur
Favoritter
Logg inn