Stemningsfullt med sesongens kranser

Stemningsfullt med sesongens kranser

Det er alltid hyggelig å komme til en julepyntet dør med en fin krans på. Men det er flere steder hvor man kan pynte med julekrans, som i et vindu, på bordet eller på en kommode.

Noen typer julepynt går aldri av moten, og den runde, stemningsfulle julekransen er en av disse. I år finner du trendy kranser i alt fra de tradisjonelle grønne med granbar, kongler og røde bær, til de mer moderne, minimalistiske og hvite variantene.

Vi gir deg tips på forskjellige måter du kan pynte med kranser denne sesongen.

Våre kranser

1. Dørkrans ute

Henges på ytterdøren på en krok eller tynn spiker. Kan fint henge oppe fra november og utover nyåret. Velg gjerne en krans som står i stil med fargen på døren. Vil du gjøre litt ekstra ut av ytterdørskransen kan du tvinne en batteridrevet ledlys-lenke rundt.

Krans på dør

2. Krans til dør inne

Det er ikke noe i veien for å henge kranser på dørene innendørs også. Heng de opp på samme måte som den på ytterdøren, med en tynn spiker eller en liten krok. Passer for eksempel fint på døren til et toalett eller døren i et vindfang. Er du heldig og har doble dører inn til stuen kan det være pent å henge en middels stor krans på hver dør.

krans til dør inne

3. Krans til vindu

Å henge julepynt i vinduet til jul er både hyggelig for de som sitter inne og for de som er utendørs og titter inn. Bruk for eksempel et silkebånd, bredt eller smalt, som oppheng, eller om du ønsker noe mer diskret kan du bruke fisketråd.

Krans på vindu i stuen

4. Bordkrans

Skal du dekke et langbord eller et rundt bord kan det være «prikken over i’en» å legge en dekorativ og fyldig krans midt på bordet. Dette blir på engelsk kalt et ‘centerpiece’ og er midtpunktet i borddekorasjonen som man pynter ut ifra.

Rød og grønn julekrans på trebord

6. Veggkrans 

En fin krans på veggen kan passe i flere rom. Vil man ha litt julestemning i en gang kan det henges en dekorativ krans på veggen ved et speil, eller på soverommet om man ønsker en koselig krans over sengen. Mulighetene er mange.

Krans på veggen

7. Takkrans

Har du plass til å henge en krans over spisebordet kan det også gi et elegant uttrykk. Heng den opp i hyssing eller silkebånd, i en høyde som passer.

Grønn krans og stol med kongler og julepynt