Årets adventskalender til liten og stor

Årets adventskalender til liten og stor

Årets pakkekalender til liten og stor

Adventstiden er like om hjørnet, og bringer med seg forventninger, god stemning og hektiske forberedelser. Adventskalender, julekalender eller pakkekalender – uansett hva du kaller det gir vi deg inspirasjon til en julekalender som blir satt pris på, enten den er til barna eller til din bedre halvdel.

Kalendergaver til årets adventskalender

En forseggjort adventskalender er hyggelig å få både for store og små. Mange er også veldig glade i å lage kalender til andre! Kalenderen trenger ikke nødvendigvis å være fylt med ting, den kan også gjerne bestå av små lapper eller kort med opplevelser. En liten hilsen, for eksempel et par setninger om noe man setter pris på ved den som åpner kalenderen, er enkelt, billig og veldig hyggelig.

En blanding av ting og små kort kan også være en fin løsning. Utfordringen når det gjelder å fylle kalenderen med ting, er gjerne at gavene ikke kan være så store, men også her går det an å være kreativ. Her gir vi deg noen forslag til kalendergaver som vi tror vil falle i smak.

 

Pakkekalender til kidsa

De som kanskje er mest opptatt av julens adventskalender er barn og ungdom! Gi dem ting som varer, blandet med noe å kose seg med, som feks kakao og sjokolade. Bland gjerne med opplevelser - hva med en tur på kino for å se årets julefilm? Her har vi samlet noen ekstra gavetips som kan passe til flere aldre. 

Legg lapper med hint om juleaktiviteter og forberedelser til aktivitetene rett i kalenderen, som for eksempel pepperkakebaking og juleverksted. Pakk inn en pepperkakeform den dagen dere skal bake, gavebånd den dagen dere skal pakke inn gaver og en limstift den dagen dere skal ha juleverksted.

Kalendergaver til de minste

Noen venter med pakkekalender til barna blir litt eldre, og andre starter litt tidligere. Kanskje en lillesøster eller en lillebror behøver en kaldender fordi de har storesøsken? For de aller minste foreslår vi å lage en pakkekalender med småleker som barnet allerede har (men kanskje har glemt), blandet med praktiske gaver, og litt kos i form av aktiviteter. Du kan også kjøpe et fint lite puslespill og dele det opp over flere dager.

Til aktivitetene kan man ha må lapper med invitasjon til en lesestund, kveldstur med hodelykt eller familiespill etter middag er overkommelige desemberaktiviteter. Både små og store setter garantert pris på litt ekstra tid sammen. Kalendergaver trenger ikke å være dyrt, her er det kun fantasien som setter begrensninger. Det kan være en idé å ha annenhver dag med aktivitet og gave!

Husk at du også kan ha adventsgaver hver søndag i advent, heller enn hver dag. 

Kalendergaver til den voksne

Skal du lage en pakkekalender til mamma eller pappa, kjæresten, bestevennen eller studenten har du mange muligheter. Fyll kalenderen med fristelser som sjokolade, kakao eller et godt krus. Kombiner gjerne med praktiske luksusvarer som håndkrem, håndsåpe, scrub og duftlys. Til henne har vi også deilige vanter og luer.

Hva med å pakke inn en juletrepynt hver dag fram til jul til en som er nyetablert eller student? Det fikk en av de ansatte i Kid Interiør som student av sine foreldre, og hun er like glad for det 10 år etterpå.

Hvordan henge opp kalendergavene

Små gaver eller kort kan pakkes i et sett med kalenderposer. Du kan også pakke inn kalendergavene i fint innpakningspapir og pynte med bånd, klistremerker og kort, se julepapir og gaveinnpakning her. Har du gaver som er litt for store og tunge til å henge i en tråd, kan du legge alle gavene i en kurv. Ellers kan gavene henges opp i en ståltråd eller på en snor, på en dekorativ gren eller i rekkverket på en trapp.

Mer juleinspirasjon finner du her. God jul!