Juledekorasjoner

Når julen nærmer seg og vi går inn i den mørkeste tiden på året, er det hyggelig med tente lys og stemningsfull julepynt. Sett sammen grupper av julepynt, vaser og lysestaker – skal det være tradisjonelt og julerødt, eller minimalistisk i beige og hvitt? Her finner du inspirasjon til din helt personlige juledekorasjon.

Dørkrans og advensstjerne

Jul i hver krok

Hva er vel hyggeligere enn å pynte til jul? Vakre og stemningsfulle juledekorasjoner passer perfekt på spisestuebordet og salongbordet. I tillegg kan det være fint å pynte til jul på et bord i gangen, i vinduskarmer og i hyller rundt omkring i huset eller leiligheten.

Se alt til dine juledekorasjoner her

Pynte juletre og lyslykter

Finn din stil med kombinasjoner av julepynt

Finn inspirasjon i artikler og blant julevarer til der du ønsker å pynte, for eksempel til juletreet, inngangsdøra og soverommet. Du kan enten holde det stramt og enkelt med pynt i samme stil og fargetoner, eller gå for en sjarmerende blanding av gammelt og nytt, med en kombinasjon av ulike typer julepynt.

Julekuler er en klassiker på juletreet, sammen med lys og annen pynt som passer din stil. På bord, og i hyller og vinduskarmer er det fint å pynte med julepynt som små dyr, engler, kongler i gull eller sølv og små trær. Kombiner din favorittpynt med levende lys og en fin vase.

Se all juletrepynt her

Gi hjemmet personlighet med hjemmelaget juledekorasjon

For mange er det å lage hjemmelaget juledekorasjon en viktig del av forberedelsene til jul, kanskje er det en hyggelig tradisjon sammen med barna eller venner? En enkel måte å lage en dekorasjon på er å sette sammen ulike elementer på et fat eller brett, som julelys, kongler og julepynt som passer til.

Et annet alternativ er å sette sammen en gruppe av lys, blomster og pynt på et bord eller i en vinduskarm, det kan være fint å blande gammelt og nytt, hjemmelaget og kjøpt. La gjerne barnas kreasjoner få hovedrollen, og kombiner dem med elementer som passer til.

En hyggelig tradisjon er å lage hjemmelaget julekrans. Du kan lage den fra bunnen av med en halmkrans, vikletråd og kvister, eller ta utgangspunkt i en av våre julekranser og legge til elementer som fargede bånd, små lys eller kunstige bær. Vil du heller kjøpe en ferdig krans så har vi et godt utvalg dørkranser.

Spisebord, borddekking med rød duk

Få stemningen med lys i juledekorasjonen

Det er ingenting som skaper den lune og gode stemningen på samme måte som levende lys. Prøv høye lysestaker og stearinlys for et elegant uttrykk, eller grupper av kubbelys som midtpunktet i juledekorasjonen. Vi har også et utvalg lykter som kan plasseres mange forskjellige steder for å skape en god stemning.

Duftlys og dekorative holdere til telys er også fine dekorelementer. Disse har også den fordelen at de har et skille fra pynt og annet som står i nærheten, og er dermed mindre brannfarlige og mer barnevennlige. Husk å være nøye med avstanden mellom lys og elementene rundt, les gjerne mer om våre lysvettregler.

Se alle julebelysning her

Julepynt i trappen og på gulvet

Hvorfor ikke sette en fin lykt og et papirtre i trappa eller ved peisen? Større pyntegjenstander gjør seg godt på gulvet, alene eller som en gruppe.