Hvordan dekke bordet til konfirmasjon?

Hvordan dekke bordet til konfirmasjon?

Konfirmasjonen er en av de mest spesielle og minneverdige dagene i livet til en ung person, og det å dekke konfirmasjonsbordet er en viktig del av feiringen. Borddekkingen kan gjøres så enkel eller avansert du ønsker, men mye er gjort med valg av bordtekstiler, servise, glass og blomster. Se noen enkle tips her for inspirasjon til ditt konfirmasjonsbord.
Konfirmasjonsbord - kuvert med serviett

Planlegg på forhånd

I en periode hvor mye skal planlegges og ordnes i stand, kan det være smart å være litt forkant. Sammen med konfirmanten kan du bestemme et tema for feiringen, og hvilken stil og farger som passer til anledningen og konfirmantens personlighet og preferanser. Når temaet er satt, kan utevelgelsen av duk, servietter, servise, glass og bestikk begynne. For ikke å snakke om bordpynt og blomster!

Dekk ditt konfirmasjonsbord slik

Hvordan lage et personlig konfirmasjonsbord?

Når du skal dekke et festbord er det smart å starte med et sentralt fokuspunkt som vil være blikkfang for gjestene. Dette kan være en blomsteroppsats, en kake eller annen pynt som gjør bordet ditt unikt og minneverdig. For en litt feminin look, kan man gå for små blomster på hver kuvert, og for eksempel knyte et delikat silkebånd rundt tøyservietten. Her har vi også laget et bordkort som et bånd med personlig navn til hver gjest, denne er brettet rundt servietten. Den lyserosa fargetonen på blomster, vaser og lys, kombinert med klassisk servise og øvrig dekor, gir bordet et søtt, men også litt voksent preg – perfekt for en konfirmant!

Konfirmasjonsbord seks kuvert og blomster

Serviett på tre måter

Enkelte detaljer i borddekkingen kan endres, og med ett blir det et helt annet uttrykk på bordet! Her har vi laget tre kuverter med samme papirserviett, og dekorert med gavebånd, sang og blomst/blader. Tips, for ekstra farge kan en også bruke en tøyserviett i ønsket farge - her kunne en mørkere grønn tøyserviett harmonert fint.

tre ulike kuvert med samme serviett

Dekorasjon på bordet

La konfirmanten bli med på å dekorere, finn ønsker farge på stearinlys og bruk gjerne det du har. Her har vi for eksempel bruk marmor drikkebrikke som lysfat. Stearinlys gjør bordet lunere og gir hyggelig stemning, hvis det er mange småbarn til stedet er LED-lys fint å bruke. 

Dekorasjon med lys og telys

Finn pynt og dekor til bordet

Beskytt bordet

En underduk brukes under en hovedduken, underlaget demper støy, beskytter glass og beskytter bordet ditt mot flekker. En duk med vannavvisende belegg vil også beskytte bordet mot fukt, væsken blir liggende på duken som perler og tørkes lett av med tørkepapir eller klut. 

Se vårt utvalgt av belagte duker og underduk. 

Bordbeskyttelse og vannavstøtende duk

Tips til bordkort!

Det er mye hyggelig man kan gjøre med bordkort - egentlig er det bare fantasien som setter grenser! Velg en variant som passer til stilen på ditt festbord - om det er tradisjonelt og klassisk, eller mer uformelt og lekent! Her har vi noen enkle tips for bordkort til konfirmasjon:

  • Bordkortene kan være et papir med en enkelt brett som du skriver navnet på med en fin tusj og limer på klistremerker eller fargerike perler etter eget ønske.
  • Velg et papir av god kvalitet til bordkortet, og du kan klippe en snipp og sette en ekte blomst på kortet, som vist på bildet nedenfor her.
  • Dersom du har et selskap hvor det er meningen at folk skal mingle, kan det være smart å feste små bordkort rundt stetten på glassene - slik at folk finner igjen sitt glass dersom de setter det fra seg.
  • Ved bruk av tøyservietter har man ofte serviettringer eller bånd rundt servietten - det kan være kjempefint å feste bordkortet til den, så den er godt synlig midt på tallerknen. Gjerne sammen med en blomst, en barkvist eller rett og slett sammen med bestikket.
  • Hvis du ønsker å gjøre en morsom vri på bordkortene, går det an å bruke bilder istedenfor navn. Klipp for eksempel ut et bilde fra barndommen av hver gjest, og fest på glassene med dekorklyper. Det vil garantert skape en samtalestarter blant gjestene og bringe frem en latter eller to!
Bordkort

Til lykke med konfirmanten, og kos deg med forberedelsene til den store dagen!