Hvordan dekke bordet til konfirmasjon?

Hvordan dekke bordet til konfirmasjon?

Konfirmasjonen er en av de mest spesielle og minneverdige dagene i livet til en ung person, og det å dekke konfirmasjonsbordet er en viktig del av feiringen. Borddekkingen kan gjøres så enkel eller avansert du ønsker, men mye er gjort med valg av bordtekstiler, servise, glass og blomster. Se noen enkle tips her for inspirasjon til ditt konfirmasjonsbord.

Planlegg på forhånd

I en periode hvor mye skal planlegges og ordnes i stand, kan det være smart å være litt forkant. Sammen med konfirmanten kan du bestemme et tema for feiringen, og hvilken stil og farger som passer til anledningen og konfirmantens personlighet og preferanser. Når temaet er satt, kan utevelgelsen av duk, servietter, servise, glass og bestikk begynne. For ikke å snakke om bordpynt og blomster!

Den søte kuverten

Når du skal dekke et festbord er det smart å starte med et sentralt fokuspunkt som vil være blikkfang for gjestene. Dette kan være en blomsteroppsats, en kake eller annen pynt som gjør bordet ditt unikt og minneverdig. For en litt feminin look, kan man gå for små blomster på hver kuvert, og for eksempel knyte et delikat silkebånd rundt tøyservietten. Her har vi også laget en meny hvor vi har skrevet ned hva gjestene skal få servert og printet det ut på et litt tykkere og finere kraftpapir. Den lyserosa fargetonen på blomster, vaser og lys, kombinert med litt rustikt servise og øvrig dekor, gir bordet et søtt, men også litt voksent preg – perfekt for en konfirmant!

Den tøffere kuverten

Enkelte detaljer i borddekkingen kan endres, og med ett blir det et helt annet uttrykk på bordet! For et litt tøffere preg på bordet kan man gå for mørkere farger på lysestaker og pynt, grøvre glass og bestikk og kanskje enklere hvite blomster med frodige grønne blader. Det kan være kult å få inn en ekstra farge ved å dekke med to tøyservietter knyttet sammen!

Tips til bordkort!

Det er mye hyggelig man kan gjøre med bordkort - egentlig er det bare fantasien som setter grenser! Velg en variant som passer til stilen på ditt festbord - om det er tradisjonelt og klassisk, eller mer uformelt og lekent! Her har vi noen enkle tips for bordkort til konfirmasjon:

  • Bordkortene kan være et papir med en enkelt brett som du skriver navnet på med en fin tusj og limer på klistremerker eller fargerike perler etter eget ønske.
  • Velg et papir av god kvalitet til bordkortet, og du kan klippe en snipp og sette en ekte blomst på kortet, som vist på bildet nedenfor her.
  • Dersom du har et selskap hvor det er meningen at folk skal mingle, kan det være smart å feste små bordkort rundt stetten på glassene - slik at folk finner igjen sitt glass dersom de setter det fra seg.
  • Ved bruk av tøyservietter har man ofte serviettringer eller bånd rundt servietten - det kan være kjempefint å feste bordkortet til den, så den er godt synlig midt på tallerknen. Gjerne sammen med en blomst, en barkvist eller rett og slett sammen med bestikket.
  • Hvis du ønsker å gjøre en morsom vri på bordkortene, går det an å bruke bilder istedenfor navn. Klipp for eksempel ut et bilde fra barndommen av hver gjest, og fest på glassene med dekorklyper. Det vil garantert skape en samtalestarter blant gjestene og bringe frem en latter eller to!

Til lykke med konfirmanten, og kos deg med forberedelsene til den store dagen!