En ny uteduk med mindre miljøbelastning

Det blir ekstra fint på uteplassen med en sommerlig uteduk, og Kid har et bredt utvalg lettstelte, belagte duker. Vi har nå forbedret utedukene våre og faset ut PVC-belegg og PFAS-impregnering. Dette har vi erstattet med et alternativ som ikke forårsaker den samme negative påvirkningen på miljøet. Dukene beholder selvfølgelig den samme gode vannavvisende effekten!

Vannavstøtende duk som er enkel å rengjøre 

En belagt duk føles og ser ut som en helt vanlig duk, men har et belegg som gjør den vannavvisende og enkel å rengjøre. Dukene er laget for norsk sommer og tåler utebruk godt, men passer like fint inne. 

Kid jobber aktivt for å begrense bruken av unødvendige og skadelige kjemikalier i både produksjonsprosessen og i produktene våre. Ett eksempel på hvordan vi håndterer dette er at vi ikke tillater PFAS eller PVC-plast i våre tekstiler. Dette er stoffer og materialer som har en relativt stor og negativ miljøpåvirkning når de lages. Disse blir ofte brukt i produksjon av «vanlige» voksduker. Våre duker er belagt med akrylat eller polyuretan (PU) og så behandlet med en PFAS-fri impregnering. Dette gir i tillegg til den lavere miljøbelastningen, også en mykere følelse enn de klassiske voks- eller plastdukene! 


For oss er det en selvfølge å velge bort unødvendig miljøbelastende materialer og stoffer når det finnes bedre alternativ, men ikke vær redd for å bruke din gamle voksduk – den er ikke skadelig i bruk. Det er selve produksjonsprosessen som ikke er god for miljøet. 

Les mer om hvordan og hvorfor vi vil unngå en del stoffer og materialer her.

Dekk opp med flotte uteduker

Om det er til spisebordet på terrassen, uteplassen på hytta eller til båten, har vi uteduker i mange farger og design. Denne sesongen har det kommet en mengde flotte belagte duker til forskjellige stiler og smaker. Velg en mer romantisk uteduk med små blomster til hagen eller sommerhytta. 

Husk at vi også har runde uteduker med diameter på 145cm til deg som har rundt kjøkkenbord eller utebord. Ønsker du en ensfarget belagt duk, velg heller metervaredukene Emilie eller Henry for et klassisk uttrykk. Siden disse dukene både kan vaskes med klut, eller forsiktig i maskinen, kan du gjerne bruke de belagte dukene innendørs når sommeren er på hell.

 

Duker på rull

Vi har et stort utvalg belagte duker på rull. Våre metervareduker finnes i mange farger og mønstre, og du finner helt sikkert en som matcher din stil. Ved å velge en duk på rull kan du finne enten en lang duk hvis du trenger til et stort selskap – perfekt til for eksempel barneselskapet, eller bare den perfekte størrelsen til ditt bruk. Dukene har alle bredde på 140cm og du kan kjøpe de både her på kid.no og i butikk.