Slik rer du sengen

Slik rer du sengen

Visste du at det å re sengen gir flere fordeler enn at det ser pent og ryddig ut? Når du rer sengen om morgenen har du gjennomført dagens første oppgave! Er ikke mestringsfølelse en super følelse å starte dagen med? I tillegg gir du en myk, innbydende seng i gave til den fremtidige deg - bare tenk så deilig det er å gå å legge seg i en oppredd seng. Det fortjener du!
Seng med ensfarget sengesett

Fem gode tips til å re sengen pent:

1.
Start med et rent og behagelig laken og sørg for at det er strekt godt over madrassen. Har du en kontinentalseng med flere madrasser kan det være pent å legge lakenet rundt kun overmadrassen, slik at møbelstoffet i sengen kommer godt frem.

2.
Rist dyner og puter slik at fyllet fordeler seg jevnt og gir et mykt og luftig utseende. Har du mulighet anbefaler vi også å lufte dynen - dette vil gi en frisk og god følelse og holde hygienen i sengen god. Ta på sengetøyet og rist dyner og puter igjen før du plasserer dem på sengen.

3.
Begynn ved hodet av sengen og legg putene på plass. Begynn med større puter som hotellputer og len hodeputene mot disse slik at de står høyere opp.

Tips! Har du ikke sengegavl er hotellputer perfekt for å ramme inn hodet av sengen! Som en bonus blir det ekstra behagelig å sitte i sengen.

4.
Plasser dynene. Vi liker å la dynen henge nedover kantene av sengen for et ekstra mykt og innbydende utseende! Brett ned øvre kant av dynen slik at putene kommer til sin rett og sengen er klar til å krype ned i. Dette er også ekstra dekorativt dersom du har sengetøy med to ulike sider!

5.
Bruk pynteputer, pledd og sengeteppe for å sette prikken over i-en. Legg et matchende sengeteppe over fotenden av sengen for å ramme den inn, og dander et mykt pledd tilfeldig over for å gi et varmt, organisk preg. Avslutt med en eller to pynteputer foran hodeputene - disse kan gjerne bryte mot sengetøyet med farge, materiale eller mønster! Se vårt utvalg av pynteputer her.

Soverom med lyse, gråblå vegger med dobbeltseng med stor sengegavel. Det er redd opp med krepp sengesett i hvit og blå og et beige sengeteppe.

Hvordan re opp sengen pent med to dyner?

Vi elsker den klassiske, skandinaviske sengen med to myke og luftige dyner. Her er to ulike måter å re opp sengen på hvor dynene kommer til sin rett!

Falsk dobbeltdyne: Legg dynene på tvers av sengen slik at det ser ut som det er redd opp med dobbeltdyne, og du får en jevn kant mot hodet av sengen. Brett ned den øverste kanten og draper et sengeteppe over midten av sengen for å dekke skillet mellom de to dynene og få en helhetlig, pen look på sengen.

Mix & match: Bruk ulike sengetøy til hver dyne! Finn sengetøy som harmonerer i fargetone og bryt gjerne litt opp ved å blande mønster og ensfargede tekstiler. Dette gir sengen en spennende og dynamisk look, og blir et dekorativt element i rommet!

Seng redd opp med to dyner i forskjellig farge. En lys blå og en beige.

Hvordan re opp sengen med sengeteppe?

Slik får du «hotellsengen». Ønsker du å gjenskape følelsen av å legge seg i en deilig hotellseng? Det er ikke mye som skal til, og ofte gir et pent sengeteppe den rette følelsen av eksklusivitet. Visste du at sengeteppet også beskytter sengetøyet mot støv?

Ofte er det tre nøkkelfaktorer som gir følelsen av en eksklusivt redd hotellseng. Begynn med å finne et sengetøy i høy kvalitet, gjerne egyptisk bomull eller stenvasket sateng. Gode hotellputer løfter inntrykket - i matchende trekk, eller helt hvite for den rene, crispe følelsen. Velg et sengeteppe som komplementerer rommets farge og stil og dander det pent over enden av sengen i rette linjer.

Vips, så har du skapt ditt eget hotellrom!

Hvordan re opp sengen til visning? Slik gjør interiørstylistene det!
Når du forbereder soverommet for visning, er det viktig med et gjennomtenkt uttrykk. Begynn med å finne en nøytral fargepalett som kler soverommet, og velg myke tekstiler som gir et varmt og lunt inntrykk. Sørg for at dyner og puter er ristet og banket slik at de ser luftige og behagelige ut. Legg på et matchende sengeteppe og pynteputer som fungerer som blikkfang og skaper dynamikk i rommet. Kanskje kan du også plassere et delikat brett med en kaffekopp og en pen bok på sengen?

Soverom med krepp sengesett og blått sengeteppe

Re opp med pynteputer og pledd

Gjør sengen ekstra fin med pynteputer og pledd for en siste finish. Produktene må gjerne matche med interiøret i rommet og fargen på veggen fremfor å matche med sengetøyet da det skiftes ut oftere.