LIVESHOPPING I DAG KL 1800 MED TONE KROKEN! BLI MED HER  |  Se alle produkter i sendingen her 

Finn riktig lampe til soverommet

Finn riktig lampe til soverommet

Riktig belysning av soverommet er viktig - vi anbefaler å satse på flere lyskilder som totalt sett gir et mer behagelig lys enn kun én soveromslampe. På denne måten kan du enkelt justere hvor mye lys du ønsker, og hvor. Her får du tips og råd til hva du bør tenke på når du skal velge lampe til soverommet.
Lampeskjerm i vinduskarm på soverom

Velg soveromslamper etter bruksområde

Når du skal velge lampe til soverom, bør du tenke nøye igjennom hva du bruker rommet til. Ofte kan det være fint med en kombinasjon av bordlampe eller en liten taklampe over nattbordet, en større lampe i taket og eventuelt en gulvlampe. Noen ganger trenger man rikelig med lys, som når man skal gjøre rent, mens andre ganger er det behagelig kun med litt dempet lys fra en nattbordslampe.

Hvit glasslampe med soppfasong

Hva slags nattbordslampe trenger du?

En nattbordslampe er kanskje den viktigste lampen på soverommet, og det er verdt å bruke litt tid på å finne ut hvilke behov man har med tanke på denne. Hvis du ønsker å kunne justere hvor lyset peker, er en bordlampe et godt valg. Har du en partner som prøver å sove mens du leser på senga? I så fall kan det være lurt med en lampe med lystett skjerm som kan justeres og som ikke lyser opp hele rommet. 

Du kan også gå litt utenfor de klassiske variantene av nattbordslamper, hvis du ønsker en litt annerledes vri på belysningen av soverommet. En liten pendel eller taklampe som henger over nattbordet kan nemlig være veldig lekkert, men gir imidlertid noen begrensninger når det gjelder å justere lyset.

Bellamy nattbordslampe

Vil du ha taklampe på soverommet?

En taklampe er praktisk når du ønsker rikelig med lys i hele soverommet. Tenk igjennom om du ønsker en transparent skjerm som lyser alle veier, eller en lystett skjerm som kun lyser nedover. Den siste varianten gir en litt lunere følelse.

Taklampe i grå, rosa og svart

Praktisk med gulvlampe

En gulvlampe kan være fin i et hjørne, ved siden av en stol eller lignende, spesielt hvis du har litt størrelse på soverommet. Gulvlampen er også praktisk fordi den kan flyttes rundt ved behov. 

Svart gulvlampe med tre glassbobler på soverom
Høy gulvlampe med gull stake og hvit skjerm på soverom