Sjarmfull atmosfære med et lekkert spisebord på hytta

Sjarmfull atmosfære med et lekkert spisebord på hytta

Spiseplassen er for mange et samlingspunkt hvor vi nyter god mat og godt selskap, kanskje spesielt på hyttetur. La deg inspirere til å skape en rolig og behagelig atmosfære ved spisebordet på hytta!

Innred en lun spiseplass med behagelige hyttemøbler

Hytta er det stedet vi drar for å hygge oss og slappe av. Det er et sted som byr på en rolig og behagelig atmosfære hvor vi kan glemme tiden, nyte nærhet til naturen og kvalitetstid med oss selv, familie eller venner. Ikke minst er det et sted mange forbinder med lange deilige måltider rundt et innbydende og lekkert spisebord.

Rundt spisebord dekket på til frokost på hytta

Spiseplassen er et naturlig samlingspunkt, og for mange selve hjertet av hytta. Ikke bare er det her vi kan nyte god mat, men det er også hvor vi kan dele historier fra dagen som har gått, spille spill, eller kose oss med en varm kopp kakao. Når du skal velge spisebord til hytta, er det viktigste derfor at det er stort nok, slik at alle får plass. 

Et langbord som Nora spisebord med tilhørende benk er en klassiker i hytteinteriøret, og utstråler både sjarm og god stemning. Ønsker du å utfordre den klassiske hyttebenken, kommer Saga spisesofa til sin rett sammen med Sanna spisebord. Har du mindre plass, vil et rundt spisebord passe fint. Kombinert med komfortable spisestuestoler som står i stil til resten av hyttemøblene, blir spiseplassen et avslappende og behagelig sted å tilbringe flere timer om ønskelig.

Eikefarget spisebord og spisebenk i rom med beige vegger og trefarget interiør

Detaljer er nøkkelen til en hyggelig spisestue på hytta

Detaljer og tilbehør er selve kjernen i hytteinteriøret, og går du for duse toner, naturmaterialer og rolig interiør, kan du skape den virkelig hjemmekoselige hyttestemningen rundt bordet. Det betyr ikke at du ikke kan leke deg med kombinasjoner som mørkere farger på veggen eller interiøret, eller uventede detaljer som gir en litt mer livlig look.

Ullpledd, pels og saueskinn hører selvfølgelig til på hytta, og gjør både hyttebenken og spisestuestolene ekstra gode å sitte på. Sett ditt eget preg på spiseplassen med pynteputer i materialer, farger og mønstre du liker – disse kan enkelt byttes ut for å skape en ny stil når det nærmer seg høst eller jul.

Også harmonisk belysning er viktig for hyggen i spisestuen. En lampe over spisebordet bidrar til en hyggelig atmosfære, og ellers vil det gjøre seg med flere lyskilder som gulvlamper og bordlamper spredt rundt i rommet. Plasser gjerne også et gulvteppe under spisebordet for ekstra lun stemning.

Kjøkken og spisebord på hytta

Samle familie og venner rundt et lekkert pyntet spisebord

På hytta har vi gjerne god tid, og det er hyggelig å legge det lille ekstra i borddekkingen. Når spisebordet på hytta ikke er i bruk, kan du pynte med en enkel rustikk vase med grønne blader og et par lyslykter. Til måltidene kan du dekorere med duker og bordbrikker som både er fine å se på, og praktiske fordi de gjør det enkelt å holde bordet rent. 

Dekk på med koselige kopper og rustikt servise til frokost, og pynt med stearinlys og lykter til kvelds. Med deilige oljer, krydder og sauser fra Kid Gourmet blir det heller ingen sak å løfte ethvert måltid. Samle familien og nyt godt selskap og deilig mat – kanskje med noe selvplukket fra dagens skogtur?

Dekket spisebord med beige linduk og grått servise