Møbler til hytta

Møbler til hytta

Ser du etter tips og inspirasjon til hyttemøbler? La oss hjelpe deg! Møbler og interiør til hytta bør være praktisk og enkelt, samtidig som de skaper en avslappende atmosfære. Velg møbler som er enkle å rengjøre og vedlikeholde, samtidig som de passer inn med den rustikke følelsen på hytta.

Ting å tenke på når du skal velge hyttemøbler

Her er 8 tips og ideer som kan hjelpe deg med å skape en koselig og funksjonell atmosfære på hytta.

1. Velg møbler som passer til stilen og estetikken til hytta. For eksempel om det er en moderne eller tradisjonell stil.

2. Velg møbler som passer til behovene til hytta, som for eksempel ekstra oppbevaringsplass,
plass til gjester eller en god seng.

3. Velg møbler som er enkle å rengjøre og som tåler slitasje.

4. Legg tepper på gulvene og puter på sofaen for å skape en myk og innbydende atmosfære.

5. Tenk på plassen du har tilgjengelig på hytta når du velger møbler. Hytter kan ofte ha begrenset plass, så det kan være lurt å velge møbler som er multifunksjonelle eller enkle å flytte rundt etter behov.

6. Tenk på hvordan møblene skal transporteres til hytta, spesielt hvis hytta ligger på et vanskelig tilgjengelig sted. Velg møbler som er enkle å demontere eller som kan fraktes enkelt på en båt eller i en bil.

7. Velg møbler som passer inn i budsjettet ditt og som gir deg god verdi for pengene.

8. Bruk materialer som tåler litt tøffere bruk og slitasje. Tre og stål er for eksempel ofte gode valg for hyttemøbler.

To store lenestoler og svart stuebord, mørke silegardiner og store vinduer

Stuen er et koselig samlepunkt på hytta hvor flere kan være sammen. En stor sofa og noen lenestoler kan gi plass til flere gjester samtidig som det gir en god plassutnyttelse på hytta.

Spisesgruppe med sofa og spisestoler rundt et svart avlangt spisebord

Spisestuen på hytta

Spisestuen på hytta kan være det perfekte stedet for å samle venner og familie til et godt måltid, for eksempel etter en lang tur. Man tilbringer ofte mer tid rundt bordet på hytta, så her er det viktig å tenke på komfort. Tenk på hvor mange du ønsker å få plass til rundt bordet, og hvor mye plass du vil ha til rådighet. En god idé kan være å velge et spisebord som kan utvides for å gi mer plass til gjester ved behov.

Brune spisestoler og et langbord med sennepsgul duk og stort hvitt gulvteppe

Skap en lun og hyggelig atmosfære med gulvtepper på hytta. Tepper gir ekstra komfort og varme til føttene,
og beskytter samtidig gulvet. Gulvtepper med mønster kan være en god måte å legge til litt ekstra dybde og stil til rommet.

Soverom på hytta. Mørk trevegg, lystett gardin og blått sengesett

Soverommet på hytta

Soverommene kan innredes med komfortable senger og enkle nattbord. Når man skal velge seng til hytta, er det viktig å tenke på både funksjonalitet og plassutnyttelse. Det kan være smart å velge en seng med oppbevaringsplass under for å spare plass i rommet. Her kan du for eksempel oppbevare ekstra sengetøy i oppbevaringsbokser. Husk også å velge en madrass av god kvalitet som gir god støtte og komfort til en god natts søvn på hytta.

Duo sovesofa som går fra sofa om dagen til seng om natten passer perfekt for maksimalisering av plass på hytta. Sengens overmadrass er vendbar, og den tekstiltrukne siden fungerer som setepute sammen med ryggputer og sylinderputen for sofa. Fjern de ekstra putene og snu madrassen med den hvite siden opp, for å re den som en seng.

Hylle i tre med vase og lykt, og massiv stol i akasietre