Måltilpasset plisségardin

Måltilpasset plisségardin

Plisségardiner er stilrene og diskré med sine rette linjer og enkle design. De er et moderne og fleksibelt alternativ som tar minimalt med plass, og er derfor ofte foretrukket av de som ønsker fritt utsyn. Plisségardiner skjermer dessuten effektivt for solen. Det er viktig at alle målene er nøyaktige slikat plisségardinen som blir laget etter mål passer perfekt til vinduet ditt. Hvis oppgittemål er feil, kan det skreddersydde produktet IKKE returneres. Derfor er det viktig å måle alt nøyaktig og kontrollmåle er avgjørende.

Vanlige spørsmål - plisségardiner

Hva er forskjellen på doble og enkle stoff i plissegardiner?

Enkelt lag med stoff:

  • Disse stoffene er alle merket med PT i konfiguratoren. Det betyr at de har synlige hull til betjeningssnorene. Hvis du velger et lystett stoff, vil likevel noe lys slippe gjennom hullene, og gardinen vil ikke være helt lysblokkerende.

Dobbelt lag med stoff:

  • Disse stoffene er alle merket med HC i konfiguratoren (HoneyComb). Det doble stoffet skjuler betjeningssnorene, og luften mellom lagene gir en isolerende effekt som sparer energi og demper lyd. Hvis du i tillegg velger et lystett stoff, vil fraværet av synlige hull gjøre gardinen helt mørkleggende.

For lavenergi-vinduer:

  • Hvis du har lavenergi-vinduer og vurderer plisségardiner i HoneyComb-design (dobbel plissé) med mørklegging, er det viktig å sørge for ventilasjon i sidene. Vi anbefaler å ha 1,4 cm ventilasjon på hver side, totalt 2,8 cm, som må trekkes fra nisjemålet.

Ved kjøp av HoneyComb-design (dobbel plisségardin):

  • Vær oppmerksom på at plisségardiner i HoneyComb-design (dobbel plisségardin) kan vri seg, noe som kan føre til at bunnlisten også vrir seg. Dette betyr at hvis du for eksempel kjøper to vanlige plisségardiner med snortrekk i HoneyComb-design, og planlegger at de skal henge ved siden av hverandre, kan det hende at bunnlistene ikke henger helt rett i forhold til hverandre.

Hvordan monterer jeg plisségardinen?

  • Følg enkle trinnene i monteringsanvisningen som kommer med produktet. Denne veiledningen gir deg detaljerte instruksjoner for en vellykket montering.

Hva følger med gardinen?

  • Når du kjøper en av våre plisségardiner, inkluderer pakken standard festeanordninger for montering. Vær oppmerksom på at skruer ikke følger med. Det er viktig at du selv undersøker hvilke skruer som passer best til det underlaget du ønsker å feste gardinen mot. Dette sikrer en solid og pålitelig montering.

Hvordan måler jeg opp riktig?

  • De målene du gir, er de endelige målene som den ferdige gardinen skal ha, inkludert eventuelle beslag eller tilleggsdeler. For å få nøyaktige mål, kan du se en oppmålingsvideo eller laste ned måleguider. Klikk her for å lære hvordan du måler for Trådløs plissegardin med snortrekk eller  opp ned plissegardin:

Last ned: 

Last ned måleguide oppned plissegardin her. 

Last ned måleguide trådløs plissegardin med snortrekk

Kan jeg ha brede plisségardiner?
Ja, du kan ha brede plisségardiner, men det er viktig å være klar over at for opp- og ned-plisségardiner som er bredere enn 140 cm, vil det være en nedbøyning på 0,7 cm. Dette betyr at både topp- og bunnlisten kan bue litt.

Kan jeg la plissegardinene henge nede når jeg drar fra hytta?
For å holde plissegardinene i god stand, anbefaler vi å bruke dem jevnlig. Når du er borte over lengre tid, er det best å holde gardinene trukket opp. Hvis plissegardinen er trukket ned over lengre tid, kan stoffet bli slapt og vanskelig å løfte. Dette er vanlig når stoffet strekkes over tid, men det kan løses ved å heve og senke gardinen flere ganger. Dette vil hjelpe stoffet å komme tilbake til sin opprinnelige tilstand og fungere optimalt. Det samme gjelder hvis gardinen er trukket opp over lengre tid, noe som kan føre til at den har en tendens til å trekke seg opp når den senkes igjen. Dette kan også justeres ved å heve og senke gardinen flere ganger

Oppmåling av måltilpassede plisségardiner:

Oppmåling av måltilpassede opp og ned plisségardiner: