Møbler opptil 50%! | Solskjerming opptil 50%! | Fiberdyner og puter 50%!

Måleguide trådløs Plissé med snortrekk

Måleguide trådløs Plissé med snortrekk

Det er viktig at alle målene er nøyaktige slik at plisségardinen som blir laget etter mål passer perfekt til vinduet ditt. Hvis oppgitte mål er feil, kan det skreddersydde produktet ikke returneres. Derfor er det viktig å måle alt nøyaktig og kontrollmåle er avgjørende.

Monteringsalternativ:

Image_006.pngImage_007.png

Montering innside karm       Montering utside karm

Vi anbefaler vanligvis alltid en innvendig montering så lenge vinduskarmen din har en dybde på 40mm for å montere plisségardiner inne i åpningen. Når vinduet er for grunt til å montere i karm eller det er hindringer som et vindushåndtak, anbefales et utvendig feste for montering på vegg eller utvendig karm.

Montering innside karm/nisje

Image_008.png

Når du måler bredden til en plisségardin som skal monteres inne i vinduskarm/i en nisje er det viktig å trekke fra litt slik at plisségardinen passer perfekt. Følg trinnene nedenfor og trekk fra 5-10 mm. Dette gir
mulighet for monteringstoleranse og at karmene ikke skrapes opp.

Bruk et metall målebånd, andre typer kan strekke seg og gi deg unøyaktige mål. For ytterligere hensyn se praktiske råd nedenfor

Dobbelt stoff / honeycomb
Doble stoffer har isolerende egenskaper, og riktig ventilasjon er avgjørende ved montering innvendig karm/nisje. Plisségardiner med dobbelt stoff skal bestilles 2,8 cm smalere enn innvendig åpning = 1,4
cm avstand til karm i hver side. Da kan gardinen plasseres næremere vinduet enn 10 cm. Vi anbefaler minst 5 cm.

Ønsker du at plisségardinen går helt ut til karmen i hver side så det ikke kommer lys inn, SKAL gardinen som minimum plasseres 10 cm fra glasset slik at det er ventilasjon. Dette for å unngå risiko for termisk brudd i vindusglass. Termisk brudd i glass er ikke en reklamsjonssak.

Image_009.png. Image_010.png

Mål bredde (B) og høyde (H) på 3 steder i tilfelle mulige avvikende mål. B = Bredde bruk det minste målet H = Høyde bruk det største målet. Bestillingsbredde = Enkelt stoff: B minus 5-10mm. Dobbelt stoff: B minus 28mm. Bestillingshøyde = H


Praktiske råd

Sjekk at karmen din er dyp nok til å passe til plisségardinen din, også med tanke på eventuelle hindringer som f.eks. håndtak (se skisse).

 

Image_012.pngImage_013.png.              Image_014.png.          Image_011.png

 

Utvendig montering

For å minimere lyslekkasje anbefaler vi at plisségardinen overlapper vindusåpningen med minst 70 mm i toppen og 50 mm i hver side. Overlappingen i bunnen av plisségardinen er i hht. personlig preferanse, men husk å ta hensyn til hindringer som f.eks. radiator. Tabellen nedenfor viser hvor mye selve løsningen bygger når gardinen er sammentrukket slik at du bedre kan vurdere om du vil ha denne i karm eller utenfor. Hvis du hvil ha selve løsningen over vinduet må du legge til dette på målene.

Image_016.png

Korriger for optisk skjevhet

Plisserte, enkle og doble stoffer som plisségardiner er laget kvadratiske, men i praksis kan det noen ganger
ikke se slik ut. Vindu eller gulv er kanskje ikke i vater og avstanden mellom karmene kan variere. Avstanden mellom sidene i åpningen på vinduet kan også variere så gardinene må enten være montert til
å løpe parallelt med vinduet eller med sidene av åpningen.

 

Image_017.pngImage_018.pngImage_019.png

 

Delvis flisbelagt

Image_020.pngImage_021.png

 

Mål avstanden mellom flisene for å sikre at gardinen din passer. Gjør det samme hvis du har en bildeskinne, lister eller annet på innsiden av karmen.

 

Barnesikret

Image_022.png

For at vi skal kunne fastslå eksakt lengde på snortrekket til dine plisségardiner, ber vi om monteringshøyde. Det er mål fra gulvet til der hvor toppskinnen skal monteres. Samme prinsipp gjelder dersom plisségardinen skal monteres inne i en nisje.

I tråd med sikkerhetsbestemmelsene (EN 13120) minnes det om at snortrekksystemet skal monteres så tet til toppskinnen som mulig og i alle tilfeller skal snorene slutte minimum 50 cm over gulvet.

BETJENINGSLENGDE Standard (100cm)

Standard betjeningslengde på snor og/eller kjede er alltid 100 cm. Plisségardiner som er under 100 cm produseres med snortrekk som er 2/3 av høyden. Eks. bestilles en plisségardin med høyde 60cm og man velger Standard betjeningslengde blir snortrekket på 40cm.

EGENSKAPER FOR PLISSÉRTE GARDINER
Med plisserte stoffer, med mindre foldene holdes på plass (kalt plisseringutjevning), vil tyngdekraften føre til at de blir flatere i toppen av gardinen og mer samlet i bunnen.

Enkle og doble plisségardiner bør holdes i opptrukket stilling noen timer hver uke for å bevare den plisserte formen.

For å sikre optimal funksjon på din plisségardin, anbefaler vi at du bruker den regelmessig. Når du er bortreist over lengre tid, anbefaler vi at du holder dine plisségardiner i opptrukket stilling. I tilfeller hvor plisségardinen er trukket ned over lengre tid kan stoffet bli slapt og motstå løft.

Dette er en naturlig tilstand når stoffet har blitt strukket ut over lengre tid. I fall dette skjer, samle foldene for hånd og la plisségardinen stå i opptrukken stilling de neste 24 timer.

Er gardinen treg å heve og senke kan dette korrigeres ved å heve og senke gardinen flere ganger. Dette vil føre plisségardinen tilbake til optimal funksjonalitet. Det samme gjelder hvis gardinen blir stående i opptrukken posisjon over lengre tid noe som kan føre til at gardinen har en tendens til å trekke seg opp over ønsket posisjon når den senkes. Dette kan også korrigeres ved å heve og senke gardinen flere ganger.

Lystette stoffer
Plisségardiner, i enkle og doble stoff er tilgjengelige i lystette varianter, men det vil alltid være inntrengning av lys rundt/gjennom persiennen. Plisségardiner med enkelt stoff har huller i stoffet for betjeningssnorene og vil slippe gjennom noe lys. Med doble stoffer (honeycomb) løper snorene inne i cellene på stoffet slik at det ikke er noen synlige hull.

 

Last ned denne måleguiden for trådløs Plissé med snortrekk