Her var det tomt akkurat nå... Ta en titt igjen i høst!

I mellomtiden kan du sjekke ut våre tilbud

  Julepynt

  Skap julestemningen med julepynt og juledekorasjoner. Hos oss finner juledekorasjon for enhver smak. Alt fra julenisser, nissekoner og stilige reinsdyr. Vi har også kvister og annet juledekor du kan pynte med til jul! 

  0 produkter

  Julepynt

  Slik skaper du julestemning i hjemmet ditt

  Julen er en tid for glede, kos og hygge. Det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og stemningsfulle juledekorasjoner. Men når bør man begynne å pynte til jul, hvor bør man plassere julepynten, og når bør man ta den ned igjen? Og hvilken stil bør man velge: klassisk, moderne eller kreativ? Her er noen tips og råd for å skape en flott julestemning i hjemmet ditt.

  Hva er den beste tiden å starte julepyntingen på?

  Det finnes ingen fast regel for når man bør begynne å pynte til jul, men det er vanlig å starte i begynnelsen av adventstiden eller 1. desember. Noen liker å pynte litt etter litt, mens andre gjør det i en stor dugnad. Noen tviholder på tradisjonen med å pynte juletreet den 23. desember, mens andre gjør det tidligere i desember eller til og med i november. Det viktigste er å gjøre det som passer for deg og din familie, og som gir dere glede og forventning.

  Tips og ideer til hvor du kan henge opp julepynt

  Julepynt kan plasseres overalt i hjemmet, men det er noen steder som er spesielt populære. For eksempel:

  • Juletreet: Det er kanskje det mest sentrale elementet i julepynten, og det finnes mange måter å dekorere det på. Du kan velge en fargepalett, en tematikk eller en blanding av ulike pyntegjenstander. Du kan også bruke lys, glitter, stjerner, engler, kuler, hjerter, klokker, pakker og annet som gir treet liv og personlighet.
  • Vinduene: Vinduene er et fint sted å henge opp lyslenker, stjerner, kranser, adventsstaker, nisser eller andre figurer som lyser opp i mørket. Du kan også lage dine egne vindusdekorasjoner av papir, perler, garn eller annet materiale.
  • Dørene: Dørene kan pyntes med kranser, sløyfer, klokker, grener eller annet som ønsker gjestene velkommen. Du kan også henge opp en nissedør som inviterer nissen inn i hjemmet ditt.
  • Bordene: Bordene kan dekkes med duker, løpere, lys, servietter, kongler, kanelstenger, nelliker, appelsiner, nøtter eller annet som skaper en koselig atmosfære. Du kan også lage din egen adventskalender eller julekrybbe som teller ned til julaften.
  • Vegger og tak: Vegger og tak kan pyntes med girlandere, vimpler, flagg, ballonger, snøfnugg, engler, fugler eller annet som gir rommet høyde og dybde. Du kan også henge opp misteltein, som er et symbol på kjærlighet og fred.

  Når skal man pakke bort julen?

  Det finnes heller ingen fast regel for når man bør ta ned julepynten, men det er vanlig å gjøre det like etter nyttår, trettende dag den 6. januar eller tyvende dag den 13. januar. Noen liker å forlenge julestemningen så lenge som mulig, mens andre synes det er godt å rydde opp og starte det nye året med blanke ark. Det viktigste er å gjøre det som føles riktig for deg og din familie, og som gir dere en god avslutning på julefeiringen.

  Tre ulike stiler for å pynte til jul

  Det finnes mange ulike stiler og trender når det gjelder julepynt, men det er ingen fasit for hva som er riktig eller galt. Du kan velge den stilen som passer best for deg og din smak, eller du kan blande og matche ulike elementer for å skape din egen unike stil. Her er noen eksempler på ulike stiler:

  • Klassisk: Den klassiske stilen er preget av tradisjonelle farger som rødt, grønt, hvitt og gull, og av pynt som nisser, engler, stjerner, hjerter og klokker. Denne stilen gir en varm og nostalgisk følelse, og passer godt for de som liker å holde på gamle skikker og minner.
  • Moderne: Den moderne stilen er preget av minimalistiske og geometriske former, og av pynt som lys, kuler, metall, glass og speil. Denne stilen gir en ren og elegant følelse, og passer godt for de som liker å følge med på nye trender og uttrykke sin personlige stil.
  • Kreativ: Den kreative stilen er preget av fantasifulle og originale ideer, og av pynt som er laget av uvanlige eller gjenbrukte materialer. Denne stilen gir en leken og morsom følelse, og passer godt for de som liker å utfolde seg kreativt og lage sin egen julepynt.

  Uansett hvilken stil du velger, er det viktigste å ha det gøy og kose deg med julepynten. Julepynt og juledekorasjoner er en måte å uttrykke deg selv og din glede over julen, og å skape et hjem som er fylt med lys, varme og kjærlighet.