Telys

Svanemerkede telys i stearin

Hos Kid Interiør finner du et bredt utvalg av telys i stearin som brenner lenge. Våre lys i 100% stearin er Svanemerkede. Disse lysene er kun fremstilt av fornybare råvarer og inneholder verken soya, parafin eller palmeolje. Lysene drypper og soter minimalt, og er det beste alternativet for ditt inneklima. Lys av 100% stearin har også et høyt smeltepunkt, og tåler varme og sollys bedre enn et parafinlys. Lysene egner seg derfor også godt utendørs.

Hvorfor heter det telys?

Telys henter navnet sitt fra bruk i tekannevarmere. De er lave levende lys som er brede nok til å stå på egen hånd. Telys kan brukes som pynt, eller til å skape atmosfære. Telys er laget av brennbar voks som ofte smelter helt under oppvarming, for eksempel stearin, parafin eller vegetabilsk fett.

Hvor lenge brenner et telys?

Telys har vanligvis en brennetid på mellom 4-10 timer. Hvis du blåser ut telyset flere ganger, reduseres også den totale brennetiden. Telys som skal brenne i over 6 timer, må stå et sted med god ventilasjon – altså ikke i lukkede staker, som lyshus eller lykter.

Plast eller metallkopp?

Telys i blank plastkopp har blitt veldig populære og gir et fantastisk skinn, men må brukes korrekt. De har behov for mer ventilasjon enn telys i aluminiumskopp. Spesielt viktig er også at telys i plastkopp ikke skal stå i metallbelagte lysholdere da metall leder varme og koppen kan smelte.

Vi har også led-telys, se hele utvalget her.

Trygg bruk av telys

Telys skal alltid holdes unna trekk, og aldri plasseres direkte på bord eller gulv. Telys må settes i egnet telysholder med god ventilasjon, slik at det ikke blir for varmt. Det er også viktig å ha minst 10 cm mellom telysene for å unngå brannfare. Telys skal aldri etterlates uten tilsyn, og bør slukkes før du forlater rommet.

Les våre lysvettregler her