Plisségardiner: fleksible og moderne

Plisségardiner: fleksible og moderne

Plisségardiner er både funksjonelle og dekorative. De kan skyves helt sammen for maksimalt utsyn, samles på midten for å skjerme deler av vinduet eller trekkes helt ut slik at de dekker hele vinduet – alt etter behov. Her får du hjelp til å velge riktig type plisségardin.

Plisségardiner er fleksible og dekorative, og tar liten plass. Velg mellom lysfiltrerende og lystett plisségardin, eller lyddempende og energibesparende type. Våre plisségardiner kommer i 60–140 cm bredde, og i høyde på opptil 210 cm. Vi har også plisségardin som passer til verandadør.

Det første man må ta stilling til, er om man ønsker en 'opp&ned' plisségardin eller en topphengt plisségardin. Det avhenger av hvilket behov for skjerming man har. 

Ulike typer plisségardiner

En opp&ned plisségardin festes i alle fire hjørner (også kalt up&down eller svevende plisségardin). Den kan trekkes ned ovenfra og opp nedenfra, og plasseres der man ønsker. Da kan man velge å skjerme akkurat der man vil. Man kan velge mellom lysfiltrerende eller lystett stoff. Denne typen plisségardin krever at man er nøye med monteringen for å sikre at funksjonen blir optimal. Alle modellene kan kappes og tilpasses ditt vindu. De kan monteres både innvendig i karm og utvendig på karm, da må man kjøpe ekstra veggfester. 

En topphengt plisségardin festes kun i toppen og trekkes ned ovenfra. Dette er en type som er enkel å montere og som gir et stilrent og stramt uttrykket. Alle modellene kan kappes og tilpasses ditt vindu. De kan også monteres både innvendig i karm og utvendig. Man kan velge mellom lysfiltrerende og lystett stoff. (Modellene Vida, Iben og Falk).

Svevende plisségardin

Svevende plisségardin kalles også opp&ned-plissé, og kan justeres både ovenifra og nedenifra. Perfekt om du vil skjerme innsyn men beholde utsikten.

Leah_oppned_plisse.jpg

Leah Opp&Ned plisségardin

Monteres i toppen / bunnen av vinduet. Plisségardinen er trinnløs og kommer i målene: 40 - 120 x 160 cm og i hvit eller grå.

Elena_oppned_plisse.jpg

Elena Opp&Ned plisségardin

Monteres i toppen / bunnen av vinduet. Plisségardinen er trinnløs og kommer i målene: 60 - 120 x 160 cm. Svakt blomstermønster.

Fiona_oppned_lystett_plisse.jpg

Fiona Dobbel Opp&Ned lystett plisségardin

Monteres med snor i sidene. Plisségardinen er trinnløs og kommer i målene: 60 - 120 x 160 cm. Det doble stoffet er lyddempende og energibesparende.

Maya_dobbel_oppned_plisse.jpg

Maya Dobbel Opp&Ned plisségardin

Monteres i toppen / bunnen av vinduet. Plisségardinen er trinnløs og kommer i målene: 60 - 120 x 160 cm. Det doble stoffet er lyddempende og energibesparende

Topphengt plisségardin

Monteres enkelt i topp.

Iben_dobbel_lysfilt_trådløs_plisse_bilde.jpg

Det doble stoffet er lyddempende og energibesparende. Kommer i målene: 60 - 160 x h 160 cm, samt 80 - 90 x 210 cm.

Falk_dobbel_trådløs_lystett_plisse.jpg

Falk dobbel trådløs lystett plisségardin

Det doble stoffet er lyddempende og energibesparende. Kommer i målene: 60 - 160 x 160 cm, samt 80 - 90 x 210 cm

Vida_lysfilt_trådløs_plisse_bilde – 1.jpg

Vida lysfiltrerende trådløs plisségardin

Vår nyeste plisségardin. Finnes i 60 - 140 x 160 cm, velg mellom hvit og grå.

Kutt plisségardiner i riktig lengde og bredde

De fleste modellene kan kuttes til ønsket bredde dersom du ikke finner en bredde som passer ditt vindu. Over- og underlist må kuttes med baufil, og stoffet må klippes til. 

 

Lystett og isolerende plisségardin

Det doble stoffet er lystett eller lysfiltrerende, lyddempende og energibesparende. Ingen synlige hull, og skjulte tråder i stoffet, gjør denne 100% lystett. Den stillestående luften mellom lagene virker som et isolerende lag, og holder på varmen om vinteren. Våre lystette plisségardiner er Falk og Fiona. Vi har også doble lysfiltrerende plisségardiner, som også er energibesparende men slipper inn mer lys. Dette er Maya og Iben.

Montering av plisségardin

Plisségardiner fra Kid Interiør kan festes både i tak og på vegg. Du kan også velge mellom å henge plisségardinen utenpå eller inni vinduskarmen. Det avhenger av type vindu og hvor stor vinduskarmen er. Vi har plisségardiner uten snortrekk og med snortrekk. Se alle våre monteringsvideoer her. 

Barnesikring av solskjerming

Flere av produktene er trådløse og derfor også barnesikre. Vi er opptatt av barnesikkerhet og følger den europeiske standarden EN12130. Denne standarden skal bidra til å redusere risikoen for ulykker. Iben, Vida og Falk er trådløse og derfor ditt sikreste valg ved barn i hus.

Måltilpasset solskjerming

Hvis du trenger plisségardiner i spesialmål så kan vi hjelpe deg. Her får du også flere valg vedrørende farge, oppheng og stil. Bestilling av måltilpasset solskjerming eller gardiner gjøres enkelt her.  For målbestilte varer er leveringstiden normalt ca. 4 uker.