17. mai: Borddekking og pynt

17. mai: Borddekking og pynt

Når nasjonaldagen nærmer seg vil vi forberede oss på alt som skal være klart til den store dagen. Dekking av bord er noe mange liker å gjøre klart dagen i forveien; stryke duk, pusse glass og bestikk og sette frem bordpynten. Dekorer gjerne bordet ditt med rødt, hvitt og blått og pynt med flagg. Hos oss finner du alt du trenger for å lage et imponerende bord til den store dagen. Her er noen tips for å dekorere bordet ditt til 17. mai.
Jenter i bunader rundt et 17.-mai bord

Velg riktig duk

En fin og passende duk kan gjøre underverker for bordet ditt. Hos oss kan du velge mellom et stort utvalg duker i flere farger, kvaliteter og design. Mange foretrekker en enkel ensfarget duk hvor tilbehøret og pynten får skinne. En annen spennende detalj er å kombinere en ensfarget hvit duk med bordløper i rødt, hvitt og blått. Legg gjerne flere på tvers av bordet for en moderne look eller én løper over langbordet for en mer tradisjonell stil.

Bordbilde tatt ovenfra. Bordet har rød rutete duk, dekket på til fire til 17. mai med dekorelementer i røt, hvitt og blått.

Pynt, servietter og lys

Servietter og lys er en fin måte å pynte bordet på og skape en hyggelig atmosfære. Vi har et stort utvalg av lys og servietter i flere farger, også med 17. mai-motiv. Mange liker å bruke ensfargede kubbelys som base og tilføre dekorlys i 17.mai-farger ved siden av som setter stemningen. Litt avhengig av stilen man ønsker på sitt bord kan man bruke papirservietter med 17.mai tema eller velge tidløse ensfargede tøyservietter i lin. Man kan også friske opp bordet med å brette servietter på en egen måte. Pynt opp med flagg og bånd for å skape en ekstra festlig stemning.

Valg av tallerkner og glass

Man kan velge servise i ulike farger og design for ulikt uttrykk. Med trendy keramikk får du et moderne bord og en mer avslappet look. Ønsker du et mer klassisk bord velger du hvitt, ensfarget servise. Knytt gjerne et flaggbånd rund glassene eller serviettene for et ekstra dekorelement. Bestikket du velger er også med på å sette stilen; velg mellom våre bestikk i stål, rosé eller gull.

I år har vi også fått inn flere søte papptallerkener og kopper med fint jordbærdesign og blomstermotiv - perfekt til 17. mai.

Søtt jordbærtema til 17. mai

Søtt jordbærtema til 17. mai

Blomster og bordpynt

For å virkelig imponere gjestene dine kan du gjøre deg litt ekstra flid med bordpynten. Du kan for eksempel lage en blomsterdekorasjon med røde og hvite roser og en blå vase. Pynt opp med flagg og andre røde, hvite og blå detaljer. Blomster er også kjempefint å knyte på tøyservietter! Legg til noen siste detaljer, som en liten dekorasjon på hver tallerken eller hvert bordkort for å perfeksjonere borddekkingen.

Vi ønsker alle en god 17.mai-feiring!

Tøyserviett og duk i rødrutete mønster og hvit løper med norske flagg på