Alltid fri frakt til butikk • Klikk&hent • Enkel bytte og retur

Personvernerklæring for Kid interiørklubb

Versjon 18. mai 2021.

Se historisk oversikt personvernerklæringer her

1. Hvem er behandlingsansvarlig

Kid Interiør AS Kid» eller «vi»/«oss») er Norges ledende interiørkjede. Kid interiørklubb og nettstedet kid.no eies og drives av Kid Interiør AS med org.nr. 958 467 095, Gilhusveien 1, 3426 Gullaug. Hos oss finner du noe for enhver smak, og et stort utvalg av alt du trenger til hjemmet. Kid arbeider for å ivareta ditt personvern når du blir medlem i vår kundeklubb eller for øvrig benytter deg av våre tjenester.  

Kid er behandlingsansvarlig, og vil behandle dine personopplysninger som beskrevet i denne personvernerklæringen. Hvis du har spørsmål knyttet til vår behandling eller ønsker å utøve andre rettigheter som registrert etter personvernforordningen («GDPR»), kan du ta kontakt med oss på e-post kundeservice@kid.no eller post til Kid Interiør AS, Gilhusveien 1, 3426 Gullaug. 

Denne personvernerklæringen gjelder i tillegg til den generelle personvernerklæringen for nettstedet kid.no for de som er medlem av Kid interiørklubb. For kjøp gjelder i tillegg Kids Kjøpsvilkår. 

2. Hvorfor behandler vi dine personopplysninger-  behandlingsgrunnlag 

2.1 Generelt om behandlingsgrunnlag 

Kid behandler personopplysninger om deg for å gi deg medlemskap i Kid interiørklubb fordels- og lojalitetsprogram. Kid interiørklubb er for medlemmer som har registrert seg eller på annen måte har akseptert Medlemsvilkår for Kid interiørklubb og denne personvernerklæringen. Vi behandler dine personopplysninger for at vi skal kunne administrere ditt medlemskap og å tilby deg fordeler knyttet til medlemskapet, og det er avtalen med deg som utgjør behandlingsgrunnlaget og som gir oss lov til å behandle dine personopplysninger. Når du bruker våre tjenester og handler på kid.no inngår du en avtale med oss, som også inkluderer våre standard Kjøpsvilkår.    

Medlemskapet er gratis. Alle personer som har fylt 16 år, kan bli medlem. Alle fordeler medlemskapet gir er personlige. Ved å registrere deg som medlem eller ved å benytte deg av en medlemsfordel, godtar du Medlemsvilkårene og denne personvernerklæringen for Kid interiørklubb (avtalen) presentert deg før registrering eller bruk av slik medlemsfordel. Etter at du melder deg inn som medlem anser vi medlemskapet ditt som aktivt så lenge du har gjort et kjøp, eller åpnet en e-post fra oss som kundeklubbmedlem de siste 30 månedene. 

Dersom vi trenger informasjon om andre opplysninger enn det som er nødvendig for å administrere ditt medlemskap og tilby deg fordeler, vil vi kun behandle personopplysninger om deg dersom du samtykker til dette. Eksempler på slike samtykker kan være kommunikasjon via SMS, oppdatering/berikelse av informasjonen vi har lagret om deg eller samtykke til digital markedsføring Du kan når som helst trekke ditt/dine samtykk(er) tilbake. 

Kid er også underlagt en rekke rettslige forpliktelser, og vi må i en viss grad behandle personopplysninger med hjemmel i lov. Det kan være regnskapsloven, arbeidsmiljøloven, personopplysningsloven, åndsverkloven, skatteloven, bokføringsloven eller andre relevante lover, forskrifter, myndighetsvedtak eller rettskraftige avgjørelser. I noen tilfeller behandler vi også personopplysninger om deg basert på vår berettigete interesse. Dette gjelder blant annet i de tilfellene vi behandler personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre.  

2.2 Berettiget interesse 

Vi har lagt til grunn at vi har berettiget interesse i å sørge for sikkerheten på vårt nettsted. Vi bruker dine personopplysninger for å hindre svindel, misbruk og sikkerhetsbrudd. Vi har også berettiget interesse i å lage statistikk knyttet til nettstedet kid.no og tilpasset kommunikasjon. 

Vi bruker også berettiget interesse som behandlingsgrunnlag for persontilpasset kommunikasjon i nyhetsbrev og annen kommunikasjon. Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg som kundeklubbmedlem. Vi sender derfor kundetilpasset kommunikasjon til medlemmer i vår kundeklubb på bakgrunn av vår berettigete interesse. For enkelte produktkategorier sender vi deg tips og informasjon om produktene slik at du får mest mulig ut av produkter du har kjøpt av oss. Vi sender også et utvalg medlemmer en etterkjøpsundersøkelse for å måle hvor fornøyd du var med besøk i butikk eller kid.no samt produktene du kjøpte. 

Du kan når som helst på Min Side melde deg ut av slik tilpasset kommunikasjon dersom du ikke vil at Kid skal gjøre dette som berettiget interesse. Du kan også kontakte kundeservice eller personvernombudet for å melde deg av tilpasset kommunikasjon (se kontaktinformasjon nederst i denne erklæringen). 

Kid Interiør har lagt til grunn at vi har en berettiget interesse i å holde opplysningene om våre medlemmer oppdaterte. Med grunnlag i denne interessen utfører Kid Interiør «dødevask» av medlemmer av Kid interiørklubb. Dette innebærer at vi bruker et tredjepartsregister for å kvalitetssikre at alle medlemmer fortsatt er i live. Dersom det viser seg at et medlem dessverre ikke lenger lever, vil medlemmet bli slettet som medlem fra Kid interiørklubb. Det innebærer at alle opplysninger om den avdøde vil bli anonymisert eller slettet, med mindre Kid Interiør har et konkret behov for å bevare opplysningene i lenger tid, for eksempel i forbindelse med en klage eller reklamasjon eller oppbevare visse lovpålagte opplysninger etter lovpålagt plikt som bokføringsloven. 

Du kan når som helst melde deg ut av slik dødevask ved å ta kontakt med kundeservice, dersom du ikke vil at Kid skal gjøre dette som følge av berettiget interesse. 

2.3 Samtykke 

Vi behandler personopplysninger om deg basert på ditt samtykke til å sende deg digital markedsføring. Vi innhenter ditt samtykke til å sende deg målrettet digital annonsering slik at du får relevante annonser i andre medier, det vil si at du får annonser for Kid-produkter vi tror du vil være interessert i. Vi bruker analytiske modeller til å tilpasse tilbud, tjenester og kommunikasjon til deg slik at du får kommunikasjon vi tror du vil være interessert i (profilering). Vi ber om ditt samtykke til å sende deg tilbud og annen relevant kommunikasjon på SMS. Vi ber også om ditt samtykke til at vi kan gjøre datavask, ved å hente inn offentlig tilgjengelige opplysninger om deg, f.eks. navn, adresse, postnummer for å sikre at din kontaktinformasjon er oppdatert og berike informasjonen vi har om deg. 

Dette gjør vi kun med ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Du kan trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene under Mine preferanser på Min side på kid.no, eller ta kontakt med oss på kundeservice@kid.no 

3. Personopplysninger vibehandler  

3.1 Medlem i Kid interiørklubb 

Kid samler kun inn personopplysninger om deg som er nødvendig for å administrere ditt medlemskap og tilby deg fordeler. Når du melder deg inn i Kid interiørklubb behandler vi opplysninger om navn, adresse, epost-adresse, og mobilnummer (+47). Dette er opplysninger vi må ha for å behandle deg som medlem i henhold til avtalen. Øvrige personopplysninger du velger å gi til oss på registreringssiden eller ved bruk av tjenestene tilgjengelig via Kid interiørklubb, er frivillig. 

  • Vi bruker navn og e-post eller telefonnummer for å svare på henvendelser fra medlem til Kid Interiør. 
  • Vi bruker mobilnummer for identifisering av medlem i kassen ved bruk av medlemstilbud i butikk. 
  • Siden kundeklubben er et personlig medlemskap, bruker vi en kombinasjon av adresse, navn og mobilnummer for å hindre duplikatkontoer, svindel og misbruk av medlemstilbud. 

Som medlem i kundeklubben vil du blant annet få følgende fordeler knyttet til ditt medlemskap: 

  • 3f2 på Kid Gourmet 
  • 3f2 på lys og servietter *med unntak – les mer her
  • Tilgang på digitale kvitteringer for kjøp på kid.no, men også for kjøp i butikk når du identifiserer deg som medlem 
  • Tilgang på digitale bilag for eventuelle returer, 
  • Muligheten til å velge en favorittbutikk som vil foreslås når du benytter deg av klikk&hent tjenesten mens du er logget inn 
  • Din leveringsadresse vil fylles ut automatisk når du handler varer på kid.no mens du er logget inn med din brukerkonto. 

For å tilby deg disse fordelene må vi behandle dine personopplysninger, inkludert informasjon om din favorittbutikk og kvitteringer fra kjøp. Dette er en del av medlemskapet i Kid interiørklubb og følger av avtalen med deg.  

3.2 Din brukerkonto hos Kid interiørklubb 

Som medlem i Kid interiørklubb oppretter du også en brukerkonto på kid.no for å administrere medlemskapet og dine kjøp. For å både bli medlem av Kid interiørklubb og få brukerkonto hos oss, må du oppgi ditt mobilnummer (+47), en gyldig e-post-adresse, ditt navn og din  adresse. Dette er opplysninger vi må ha for å behandle deg som medlem iht. avtalen. Øvrige personopplysninger du velger å gi til oss på registreringssiden eller ved bruk av tjenestene tilgjengelig via Kid interiørklubb, er frivillig. Dette er personopplysningene vi behandler: 

  • Vi bruker navn og e-post eller telefonnummer for å svare på henvendelser fra medlem til Kid Interiør. 
  • Vi bruker mobilnummer for identifisering av medlem i kassen ved bruk av medlemstilbud i butikk. 
  • Siden kundeklubben er et personlig medlemskap, bruker vi en kombinasjon av adresse, navn og mobilnummer for å hindre duplikatkontoer, svindel og misbruk av medlemstilbud. 

I tillegg til å kunne administrere dine samtykker og din informasjon når du er logget inn med din brukerprofil på kid.no, vil du også blant annet få følgende fordeler: 

  • Tilgang på digitale kvitteringer for kjøp på kid.no, men også for kjøp i butikk når du identifiserer deg som medlem, 
  • Tilgang på digitale bilag for eventuelle returer, 
  • Muligheten til å velge en favorittbutikk som vil foreslås når du benytter deg av klikk&hent tjenesten mens du er logget inn 
  • Din leveringsadresse vil fylles ut automatisk når du handler varer på kid.no mens du er logget inn med din brukerkonto. 

4. Hvordan tar vi vare på personopplysningene dine

Vi er opptatt av at behandlingen av dine personopplysninger skjer under trygge rammer og har stort fokus på sikkerhet slik at personopplysninger er sikret mot uautorisert tilgang og bruk. Det er kun noen få ansatte i Kid som har tilgang til personopplysningene vi behandler om deg i forbindelse med administrasjon av ditt medlemskap og dine fordeler. 

Vi bruker HTTPS-kommunikasjon for kryptert og sikker overføring av data mellom deg og oss. Vi håndterer personopplysninger på en kryptert og sikker måte. Vi selger, bytter eller videreformidler ikke dine personopplysninger til tredjepart. Kid har interne rutiner i form av tilgangskontroll slik at tilgang til dine personopplysninger er begrenset kun til de som trenger dette for å utføre sine arbeidsoppgaver. 

5. Hvor samler vi inn opplysninger fra?

5.1 Innledning 

For å kunne levere så gode tjenester som mulig til deg, samler vi inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette er. Vi samler ikke inn sensitive personopplysninger. 

5.2 Opplysninger du selv gir oss 

  • Når du registrerer deg som medlem eller med brukerprofil hos oss, må du oppgi opplysninger om deg selv: navn, norsk mobilnummer (+47), gyldig e-post adresse og postnummer. 
  • Ved bestilling av varer på kid.no vil du måtte oppgi opplysninger som er nødvendig for at kjøpet skal kunne gjennomføres og at Kid skal kunne sende deg varen, som for eksempel betalingsinformasjon og adresse. Opplysningene lagres av oss. 
  • Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere, slik som henvendelser til kundesenteret. 
  • Dersom du velger å skrive produktomtaler, vil disse publiseres på kid.no og lagres hos oss. Produktomtaler administreres gjennom Testfreaks, og vil deles mellom Kid på tvers av land og merkevarer. Det samme gjelder for brukergenerert innhold via Flowbox. 

5.3 Opplysninger vi får gjennom din bruk av tjenestene våre 

Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om: 

  • Din enhet og internett-tilkobling: Vi registrerer informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleserversjon. Vi samler også informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.  
  • Bruk av tjenestene eller kjøp: Vi registrerer informasjon om ditt bruksmønster når du bruker tjenestene våre eller kjøp du gjør, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene, hvilke funksjoner du har brukt på sidene og hva du har handlet. 
  • Informasjon om posisjon: Vi registrerer din geografiske posisjon når du bruker våre tjenester, eller handler i våre butikker gjennom data fra kjøp du gjør. Vi registrerer hvilken butikk du registrerte deg hos, og/eller den butikken du har valgt som din favoritt. 

Dette gjør vi som følge av vår berettigete interesse i å opprettholde sikkerheten på kid.no, markedsføring og statistikk. 
 
Vi mottar fra tid til annen informasjon fra andre kilder slik som partnere og annonsører: 

  • En annonsør kan for eksempel gi oss informasjon om hva som skjedde etter at du klikket på en annonse hos oss. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg. 
  • Dersom du har samtykket til datainnhenting fra tredjepart som medlem i Kid interiørklubb, oppdaterer vi informasjonen din automatisk gjennom offentlige register. Informasjon vi får fra disse inkluderer bl.a. bostedstype, alder, adresse og flyttemeldinger.

6. Bruk av personopplysninger

Vi bruker personopplysninger om deg til følgende formål for Kid interiørklubb: 

 a) Administrasjon og drift av kundeklubben 

Vi bruker dine personopplysninger for å drifte og administrere Kid interiørklubb med grunnlag i avtalen. Personopplysningene dine vil for eksempel brukes for å kunne sende deg nyheter og tilbud på e-post og for å påse at du ikke har opprettet en duplikatkonto. 

 b) Sende SMS med relevant informasjon til medlemmer 

Hvis du har samtykket til det, vil vi sende nyheter og relevante tilbud til deg på SMS 

 c) Oppdatere og berike informasjon om medlemmer  

Hvis du har samtykket til det, vil vi oppdatere og berike informasjonen vi har lagret om deg. 

d) Digital annonsering

Hvis du har samtykket til det, vil vi sende deg målrettet digital annonsering slik at du får relevante annonser i andre medier, det vil si at du får annonser for Kid-produkter vi tror du vil være interessert i. 
 
e) Analytiske modeller 

Hvis du har samtykket til det, bruker vi analytiske modeller til å tilpasse tilbud, tjenester og kommunikasjon til deg slik at du får kommunikasjon vi tror du vil være interessert i (profilering). 

f) For kundetilpasset kommunikasjon til medlemmer i Kid interiørklubb

Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg som kundeklubbmedlem. For enkelte produktkategorier sender vi deg tips og informasjon om produktene slik at du får mest mulig ut av produkter du har kjøpt av oss. Vi sender også et utvalg medlemmer en etterkjøpsundersøkelse for å måle hvor fornøyd du var med besøk i butikk eller kid.no samt produktene du kjøpte. Dette gjør vi med grunnlag i berettiget interesse for det som ikke er oppfyllelse av avtalen med deg. Hvis du svarer på dette, anses det som samtykke til at vi kan bruke dine svar som angitt i forespørsel om etterkjøpsundersøkelse. 
 
g) For å forhindre misbruk av tjenestene våre 

Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov eller som strider mot vår avtale med deg. 

h) Segmentering og gruppering av medlemmer

Din kjøpshistorikk, ditt bruksmønster og annen informasjon som for eksempel ditt postnummer kan brukes for å plassere deg som medlem inn i en kategori eller et segment. Denne grupperingen vil kunne brukes som grunnlag for hvilke e-poster du mottar fra oss når du er medlem i Kid interiørklubb. 

7. Om deling av personopplysninger

Personopplysninger vi behandler vil kun deles med andre aktører og samarbeidspartnere på bakgrunn av en avtale, en lovpålagt plikt eller at du har samtykket til det. I den grad vi benytter leverandører som behandler personopplysninger på vegne av oss, er det inngått en databehandleravtale med slik leverandør som begrenser leverandørens behandlinger til å oppfylle sine plikter med oss. 

Vi deler ikke dine personopplysninger med tredjeparter, med unntak av våre samarbeidspartnere tilknyttet ditt medlemskap i Kid interiørklubb. Vi bruker Voyado som marketing automation system og Avensia som partner på CRM. Vi har databehandleravtale signert med begge. Personvernerklæringene til Voyado og Avensia finner du her: 

https://voyado.com/privacy-policy/

https://www.avensia.com/privacy-policy

For informasjon om hvilke tredjeparter vi deler personopplysninger med i forbindelse med kjøp, se vår generelle Personvernerklæring for kid.no og Kjøpsvilkår. 

8. Hvor lenge lagrer vi personopplysningenedine 

Vi lagrer bare dine personopplysninger så lenge det er nødvendig for å administrere ditt medlemskap eller så lenge loven pålegger oss det. Så lenge du er aktivt medlem av Kid interiørklubb eller har en aktiv brukerprofil på Kid.no, vil registrerte opplysninger ikke bli slettet. Ved utmelding vil alle personopplysninger om deg slettes innen kort tid. Vi gjør oppmerksom på at Kid beholder e-postadressen din ved utmelding av Kid interiørklubb i 1 måned for å forhindre misbruk av kundeklubben vår. Du kan når som helst kontakte oss dersom du ønsker å slette dine lagrede opplysninger. 

Passive medlemmer slettes etter 30 måneder. Vi vil sende deg en e-post i forkant av at vi sletter kontoen din og høre om du vil fortsette å være medlem. Hvis vi ikke hører fra deg, vil vi slette kontoen din. 

For kunder som oppretter en brukerkonto og medlemmer i Kid interiørklubb, vil kontoen slettes senest fem år etter siste kjøp. Når du melder deg ut av kundeklubben, vil personopplysningene om deg slettes i systemene til Kids leverandør og databehandler Voyado og bare lagres videre i Kids ERP system i 5 år grunnet Kids plikter for oppbevaring etter bokføringsloven. 

Vi vil også slette personopplysninger om deg dersom du ber oss om det, med mindre vi har en lovpålagt plikt eller annet grunnlag til å oppbevare personopplysningene videre. 

9. Dine rettigheter

Du har rett til å vite hvilke personopplysninger vi behandler om deg. Du kan be om innsyn i hvilke personopplysninger vi har om deg. Hvis du oppdager at personopplysninger vi har samlet inn om deg er uriktige, kan du be om å få dine personopplysningene rettet. Du har også rett til å kreve at vi sletter dine personopplysninger når vi ikke lenger trenger dem og vi ikke har annet grunnlag for å beholde disse opplysningene.  

Du kan selv se hvilke personopplysninger vi har om deg og rette disse på Min Side på kid.no, eller ved å kontakte oss på kundeservice@kid.no  

Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt til at vi behandler personopplysninger om deg. Det kan du gjøre ved å bruke Min Side, eller ved å kontakte oss på kundeservice@kid.no. Du kan når som helst endre dine preferanser for samtykke, og samtykket er like lett å trekke tilbake som det var å gi.   

Du har også rett til å protestere mot vår behandling av dine personopplysninger, for eksempel dersom behandlingen baserer seg på berettiget interesse, og rett å kreve at vår behandling begrenses, for eksempel dersom du ikke ønsker at vi skal foreta en planlagt sletting av dine personopplysninger. Du har alltid rett til å motsette deg behandling som utgjør direkte markedsføring. Dette gjør du ved å henvende deg til kundeservice@kid.no. 

Dersom du har spørsmål til denne erklæringen, dine personopplysninger eller mener at vi behandler personopplysningene dine ulovlig, kan du ta kontakt med oss ved å sende e-post til kundeservice@kid.no. Hvis du mener informasjonen og bistanden du får fra oss ikke er lovlig, kan du klage til Datatilsynet.  

10. Informasjonskapsler (cookies)

Kid bruker nødvendig informasjonskapsler for at ulike tjenester på vår nettside skal fungere. Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som lagres på din nettleser på den enheten du bruker når du besøker våre nettsider. Bruk av cookies er samtykkebasert, med mindre en cookie er nødvendig for at du skal kunne bruke funksjonalitet på nettsiden vår. I slike tilfeller vil ikke samtykke betinge bruk av cookies. For andre cookies enn nødvendige cookies vil vi bruke nettsidens funksjonalitet til å spørre om ditt samtykke. 

Informasjon om hvilke cookies Kid bruker og hvordan du kan administrere cookies på kid.no finner du i vår Cookie-policy. 

11. Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss. Vår kontaktinformasjon er: 

  • Post: Kid Interiør AS, Gilhusveien 1, 3426 Gullaug 
  • Telefon: 940 26 000 
  • E-post til kundeservice (for support): kundeservice@kid.no