Gardintilbehør

  Enkelt å henge opp gardiner med riktig tilbehør

  Gardiner har en stor innvirkning på atmosfæren i et rom. Ulike farger, materialer og tykkelser påvirker hvor mye lys som slippes inn i rommet og hvilket uttrykk rommet får. Men har du tenkt på at også tilbehør til gardinene spiller en rolle? Det er nemlig ikke bare farge og stil som er med på å skape en atmosfære – hvordan du henger opp gardiner med ulikt tilbehør er også av betydning. For ikke å glemme at riktig tilbehør sørger for at gardinene både blir enkle å henge opp og praktiske å bruke.

  Gardintilbehør innebærer alt fra utstyr til gardinoppheng som veggfeste, sidebånd og kroker, til praktiske verktøy for rengjøring og vedlikehold. Ønsker du å endre uttrykket i et rom? Eller kanskje du har gardiner med tilbehør som har gått i stykker og har behov for å erstatte smådeler? Uansett hva ditt behov er, kan du være sikker på at du finner det du leter etter hos Kid.

  Gardintilbehør for den rette romfølelsen

  Hva slags atmosfære ønsker du på soverommet? Eller i stua? Bor du i et stort hus, eller i en liten leilighet? Ta en titt på hvordan rommet ser ut, og tenk over hva du ønsker å uttrykke. Har du for eksempel et lite vindu, men ønsker å gi illusjonen av at det er større enn det er? Da kan du plassere veggfestet til gardinstangen et stykke utenfor karmen, sånn at gardinene dekker mer vegg enn vindu. Har du imidlertid et lite rom, bør du feste gardinstangen så nærme vinduet som mulig.

  Lekre gardinholdere eller gardindusker holder gardinene på plass ved siden av vinduet, og er også fine å se på. Gardiner med rynkebånd sørger for at gardinen fordeler seg jevnt på stangen, og gir et elegant preg. Disse henges opp med rynkebåndkroker, og er et veldig populært valg. Gardinringer gjør det også enkelt å dra gardinene frem og tilbake, og sørger for at gardinlengdene får lekre folder der de henger. 

  Endestoppere hindrer gardinen fra å skli av gardinstangen. Disse finnes i mange varianter, slik at du kan finne noe som passer din stil. Et tyngdebånd i løpegangen nederst på gardinen gir ekstra tyngde og fint fall, slik at gardinene dine henger enda penere, mens multibånd gir deg flere muligheter til oppheng på en gardinstang. Med andre ord finnes det mye å velge imellom, og gardintilbehør kan rett og slett gi gardinene det lille ekstra.

  Praktisk tilbehør til persienner og lameller

  Hos Kid finner du også tilbehør til persienner og lameller. Med en persiennesaks kan du klippe til persiennene slik du ønsker sånn at de passer inn i ditt vindu. Det er mye enklere å bruke en slik saks fremfor en vanlig kjøkkensaks når du skal kutte persienner eller lameller, du får rette kanter og resultatet blir mye penere. 

  Persienner kan være noen skikkelig støvsamlere, og det kan derfor også være lurt å ha en persiennebørste i skuffen. Denne børsten er et lite og praktisk verktøy som fjerner støv fra persiennene, og det er både raskere og mer effektivt enn en vanlig støvklut.

  Finn gardintilbehør og gardinoppheng hos Kid

  Alt du trenger av gardintilbehør vil du finne hos Kid. Vi har selvfølgelig også gardinstenger og gardinskinner. Er du usikker på hva du har behov for, eller ønsker du hjelp til utvalg av tilbehør eller gardiner, kan du ta turen innom en av våre butikker, så hjelper vi deg. Vet du hva du vil ha og ønsker å bestille fra sofaen, kan du selvfølgelig gjøre det også. Bare ta en titt på utvalget vårt i nettbutikken!