Taklamper

  I et land med mange mørke høst- og vinterdager, er det viktig med god belysning i hjemmet. Blant de vanligste typene lamper finner vi taklamper, som er fine i ethvert rom. Ofte er taklampen den viktigste lyskilden i hjemmet, fordi den lyser opp hele rommet.

  Lamper gir ikke bare lys og får møblene og interiøret ditt til å se bra ut, de er også med på å skape stemningen i et rom. Både lyset de gir og designet på selve lampen eller lampeskjermen er med å gi rommet sin unike stil. Taklampen blir derfor også et dekorelement du kan bruke til å sette ditt personlige preg på innredningen.

  Taklampe til soverom, stue og kjøkken

  Når du skal velge en taklampe, gjør du lurt i å tenke over hva slags funksjon du vil at lampen skal ha. Hvilket rom skal den være i? Skal den gi godt arbeidslys, eller mer mykt og dempet lys for en avslappende atmosfære? Eller kanskje den i hovedsak skal være et dekorelement, slik at hva slags type lys den gir ikke spiller så stor rolle?

  Når man velger en taklampe til kjøkkenet, er man kanskje mer opptatt av at lampen gir et godt lys enn hva man har behov for på soverommet. Mange foretrekker å ha godt arbeidslys under matlagingen, og en kjøkkenlampe i taket vil lyse opp hele rommet. Taklampen på soverommet bør ikke nødvendigvis å ha like skarpt lys, mens lampen på barnerommet bør gi nok lys til barn som leker eller gjør lekser.

  Generelt anbefaler vi flere lyskilder i et rom slik at man kan tilpasse etter behov. Kombiner taklampen med arbeidslys (for eksempel over kjøkkenbenk og skrivebord), punktbelysning og lamper som gir en god stemning. Husk at lamper med skjerm leder lyset i en retning, mens transparente skjermer sprer lyset i alle retninger.

  Som belysning i stuen er det vanlig å benytte både vegglamper, stålamper og bordlamper i tillegg til en taklampe for et funksjonelt og fint resultat. En lampe i taket i stuen kan gi behagelig lys til hele rommet, eller den kan fremheve bestemte områder, som for eksempel lesekroken i hjørnet. Mange gjør seg ekstra flid med valg av taklampe til stuen ettersom hva slags stil og uttrykk man ønsker, og hva som passer med resten av interiøret.

  Hengelamper og pendellamper som dekorelementer 

  Hengelamper og pendellamper har alltid vært veldig populære, og det er ikke uten grunn. Disse er smarte lamper til høye tak, og de er stilsikre og lekre å se på.

  En stor pendellampe tar seg veldig godt ut over middagsbordet på kjøkkenet eller spisestuebordet i stua. Denne typen taklampe kan også justeres til ønskelig høyde, slik at ingen blir blendet eller kommer til å skalle hodet. Små hengelamper kan henges opp alene, eller du kan henge flere lamper i klaser for eksempel over nattbordet på soverommet. Kombiner ulike farger og materialer, og tilfør rommet både stil og personlighet.

  Hos oss finner du et bredt utvalg taklamper som gir godt lys i rommet. Våre lamper er stilsikre og av høy kvalitet, og du kan velge mellom flere ulike typer design, farger og materialer. Enten du har behov for lampe i taket kun for belysningens skyld, eller du ønsker å benytte ulike lamper som dekorasjon, finner du det du leter etter hos oss slik at du kan gi rommet din egen personlige stil.

  Se vårt store utvalg i nettbutikken eller ta en tur innom våre butikker, så hjelper vi deg å finne riktig lampe til taket!