• Jul
 • Julestrømper

  Julestrømper

  Julestrømper hengt over peisen eller på døra er tradisjon for mange. Sett i gang den deilige juletiden ved å fylle julestrømpen med godteri og frukt! En fylt julesokk skaper definitivt julestemning. Se vårt utvalg, og finn din favoritt her. 

  5 produkter

  Julestrømper

  Hva er julestrømper?

  Julestrømper er en koselig og morsom del av julefeiringen. De er ofte laget av stoff eller strikket ull, og har forskjellige farger, mønstre og motiver. Noen har også navn eller initialer på seg. Julestrømper kan henges opp på forskjellige steder i huset, som over peisen, på døra, på senga eller på veggen.

  Hvorfor fylle julestrømper med gaver?

  Det er en gammel tradisjon å fylle julestrømper med små gaver, godteri og frukt. Dette gjør man gjerne kvelden før julaften, slik at barna eller de voksne kan åpne dem om morgenen. Det er en spennende og hyggelig måte å starte juledagen på. Man kan også legge til et personlig kort eller en lapp med en hilsen eller en gåte.

  Hva kan man legge i julestrømper?

  Det finnes ingen faste regler for hva man kan legge i julestrømper, men her er noen tips til hva som kan passe:

  • Julegodt: Det er alltid populært med noe søtt i julestrømpen. Man kan velge mellom klassiske julegodter som marsipan, skumnisser, brente mandler, sjokolade og karameller, eller noe mer eksotisk som tørket frukt, nøtter, lakris eller krydder.
  • Drikke: En flaske julebrus, saft, smoothie eller kakao kan være godt å drikke til julefrokosten. Man kan også legge til en pose te, kaffe eller varm sjokoladepulver for de som liker det.
  • Blad eller magasin: Et blad eller et magasin kan være en fin måte å slappe av på i juletiden. Man kan velge noe som passer til interessen eller hobbyen til den som får julestrømpen, for eksempel et moteblad, et kryssordblad, et tegneserieblad eller et vitenskapsblad.
  • Leker eller spill: En liten leke eller et spill kan være gøy å leke med i juleferien. Man kan velge noe som passer til alderen og personligheten til den som får julestrømpen, for eksempel en bil, en dukke, en puslespill, en kortstokk eller et brettspill.
  • Klær eller tilbehør: Et plagg eller et tilbehør kan være en praktisk og fin gave i julestrømpen. Man kan velge noe som passer til årstiden og stilen til den som får julestrømpen, for eksempel et skjerf, en lue, et par votter, et par sokker, et smykke eller et armbånd.
  • Personlig pleie: Et produkt for personlig pleie kan være en deilig og nyttig gave i julestrømpen. Man kan velge noe som passer til hudtypen og behovet til den som får julestrømpen, for eksempel en såpe, en krem, en leppepomade, en neglelakk eller en parfyme.

  Hvor kan man kjøpe julestrømper?

  Hvis du ikke har julestrømper fra før, eller hvis du vil fornye dem, kan du kjøpe dem hos oss på kid.no. Vi har et stort og variert utvalg av julestrømper i forskjellige størrelser, materialer, farger og design. Du kan finne julestrømper som passer til alle i familien, uansett om de er store eller små, jenter eller gutter, moderne eller tradisjonelle. Se vårt utvalg, og finn din favoritt her