Gjør yoga med Vibeke Klemetsen

Gjør yoga med Vibeke Klemetsen

Yogaekspert Vibeke Klemetsen tar oss igjennom gode øvelser innenfor yoga, meditasjon og styrketrening. Korte økter på rundt 5 minutter lar seg utføre i en travel hverdag, og er veldig bra for både kropp og sinn. Bli med du også!

Solhilsen

Solhilsen er en gjenganger i de fleste yogatimer, og det med god grunn! Det er godt for både kroppens bevegelighet, stykre og setter også fokus på pust. Solhilsen bygger fundamentet for en yogapraksis, det er ofte oppvarmingen av en økt, men man kan også gjøre 4-5 solhilsener, eller typ 5-10 minutter og man vil føle seg mer energetisk og klar for dagen. 

Meditasjon

Å meditere vil si å finne en indre harmoni og å avspenne kroppen helt. Målet med meditasjon er å oppnå både fysisk og mental velvære, og det kan være veldig bra å ta seg tid til i en stresset hverdag. Se Vibeke Klemetsens enkle meditasjonsøkt på 8 minutter, som kan hjelpe deg med å lage en god intensjon for dagen. Du kan gjøre dette sittende eller liggende, alt etter som hva du liker best.

Styrkeøvelser for rygg og kjerne

Her er tre gode styrkeøvelser anbefalt av Vibeke Klemetsen, som er svært nyttige når man vil utvikle seg innen yoga.

1. Strekk og fly Stå på alle fire. Strekk høyre hånd frem, løft venstre fot opp bak og lag en diagonal linje på innpust. Pust ut og krønsj albue mot kne. Pust inn igjen og løft hånd og fot frem og bak, pust ut og skyv hånd og fot ut til siden. Pust inn kom tilbake med hånd og fot og pust ut og sett ned. Bytt side. Gjør 5 stk på hver side. 

2. Svømmer til supermann Ligg på magen. Pust inn og løft høyre hånd og venstre fot opp av bakken. Pust ut og legg ned igjen. Bytt side og gjør diagonal venstre hånd og høyre fot. Løft så alle 4 deler, begge hender og begge bena opp og av gulvet på innpust, hold 2 sekunder og kom ned på utpust. Gjenta 5 runder eller mer. 

3. Foldekniven med og uten ball
Uten ball: Ligg på ryggen med strake ben og armene strakt over hodet. Pust inn og løft bena opp og helt over hodet, pust ut og rull tilbake, legg bena ned og la overkroppen bli med frem over bena i en fremoverbøy. Gjenta 5-10 ganger.
Med ball: Ligg på ryggen på en matte med strake ben og armene strakt over hodet. Plasser en stor ball mellom bena. Bruk bena til å løfte opp ballen. Når bena er strake tar du imot ballen med hendene. La ballen såvidt være nær gulvet bak hodet og før ballen tilbake på samme måte.

Alt du trenger til yoga og hjemmetrening